FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOSNIA - ROMÂNIA 1-0

VIDEO + FOTO Edi, unde ne duci?! România pierde și în Bosnia și e ultima în grupă » Iordănescu jr., cel mai slab din istorie!

FOTO: Raed Krishan (GSP.ro) +33   FOTO
FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de , , , - Publicat marti, 07 iunie 2022 23:43 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2022 00:11

România a fost învinsă în Bosnia, scor 0-1, și rămâne fără punct după primele două runde din Liga Națiunilor. Edi Iordănescu a devenit primul selecționer din istorie care a reușit o singură remiză în primele patru meciuri din mandatul de debut.

  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)

După ce s-a ars rău de tot sâmbăta trecută, la Podgorica, unde a pierdut rușinos 0-2 cu Muntenegru, Edi Iordănescu și-a luat toate măsurile pentru a preîntâmpina o altă eventuală catostrofă, la Zenica. Selecționerul a renunțat la sistemul său preferat 4-3-3 și a trimis în teren o formulă ultradefensivă, cu trei stoperi, Chiricheș, Rus și Burcă, și o linie mediană alcătuită din Marius Marin, Răzvan Marin și Cicâldău, jucători box-to-box. 

Cu speranța că Maxim și Pușcaș pot specula vreo breșă în defensiva Bosniei. Am mai jucat așa ceva și cu Rădoi, dar cu Germania în deplasare, când ne era frică să nu luăm multe.

Edi Iordănescu, șapte schimbări pentru un nou eșec

Față de eșecul cu Muntenegru, Iordănescu a operat șapte schimbări în echipa de start. Florin Niță, Vlad Chiricheș, Adrian Rus și Răzvan Marin sunt singurii care au rămas titulari. Aceeași rețetă a folosit și selecționerul bulgar al naționalei Bosniei, Ivaylo Petev. A păstrat tot patru jucători care au început și partida cu Finlanda, de la Helsinki, 1-1. Ofensiva gazdelor este condusă de starul Edin Dzeko, de la Inter Milano. Celelalte vedete, Pjanici (Beșiktaș) și Kolasinaci (Marseille) sunt rezerve, iar Krunici, de la AC Milan, surprinzător, nu e nici pe bancă. Nu ne mai bucurăm, după ce am crezut că Muntenegru va fi victimă sigură fără Savici și Jovetici.

Ne-au luat tare de la început

Bosniacii ne-au luat la pase și ne-au înghesuit în careu încă din primele minute. Nici Germania, ultimul adversar de marcă întâlnit, nu ne-a luat atât de tare. Supăratul Chiricheș și colegii săi din apărare au stat numai în alunecări pentru a-l apăra pe Niță de atacurile în cascadă regizate de Dzeko. „Tricolorii”, mult mai determinați decât la Podgorica, au rezistat eroic iureșului și au reușit să echilibreze jocul.

Pușcaș și Burcă, ratări uriașe

România a avut momente foarte bune, când a urcat curajos cu toate liniile în jumătate adversă. Puteam intra chiar în avantaj la cabine, dar am irosit două ocazii monumentale. Pușcaș (19) s-a trezit cu mingea de la un adversar, în preajma careului, a driblat portarul, însă a șutat slab de tot, iar Ahmedhodzici a respins din fața liniei porții goale. 

Apoi, Burcă (37), avansat surprinzător în extrema stângă, în zona colegului său de la CFR Cluj, Susici, a trimis agonizat mingea pe lângă lângă poartă. Înainte, Pușcas a avut golul pe frunte, dar a respins portarul. Ultima ocazie a primei părți i-a aparținut însă lui Dzeko, salvată de Niță (43). Gazdele au intrat la vestiare în corul de huiduieli al celor 7.000 de spectatori nemulțumiți.

România, ultima în grupa de Liga Națiunilor

La reluare, scăpăm de Dzeko, dar intră Pjanici. Bosnia continuă țesătura de pasă, dar tot noi am ajuns să tragem primii la poartă. Mingea șutată de R. Marin (53) a aterizat însă lângă moscheea din spatele peluzei.

Golul lui Anel Ahmedhodzic, anulat pentru un fault asupra lui Niță, a prevestit dezastrul. Smail Prevljak, înlocuitorul lui Dzeko, a marcat în minutul 68, un șut din 10 metri, după o respingere în față a portarului „tricolor”. Colegii din defensivă, visători, n-au reușit să facă blocajul defensiv.

Bosniacii au știut cum să gestioneze finalul, iar Edi Iordănescu scrie o pagină neagră din istoria naționalei. A devenit primul selecționer din istorie care a reușit o singură remiză în primele patru meciuri din mandatul de debut.

Clasamentul actualizat

EchipăMeciuri - GolaverajPuncte 
Finlanda3:14 
Bosnia2-14 
Muntenegru2:23 
România0-30 

Toate formațiile au câte două meciuri disputate

S-au jucat în grupa României: 

  • 4 iunie: Muntenegru – România 2-0, Finlanda - Bosnia 1-1
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România 1-0, Finlanda - Muntenegru 2-0

Urmează să se joace:

  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

FINAL » Bosnia - România 1-0 

Bosnia - România, echipele de start

BOSNIA: Sehic - Susic, Ahmedhodzic, Sanicanin, Civic - Prcic, Cimirot, Gojak - Stevanovic, Dzeko, Duljevic 
Rezerve: Vasilj, Cetkovic - Danilovic, Kolasinac, Besic, Bilbija, Prevljak, Pjanic, Hotic, Menalo, Hadziahmetovic, Milicevic 
Selecționer: Ivaylo Petev

ROMÂNIA: 1. Niță – 4. Cr. Manea, 17. Ad. Rus, 6. Chiricheș, 15 Burcă, 3. Camora – 14. M. Marin, 8. Cicâldău, 18. R. Marin – 10. Maxim – 9. Pușcaș
Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 2. Rațiu, 5. Crețu, 7. Alibec, 11. Bancu, 13. Mihăilă, 19. Tănase, 20. Hanca, 21. Popescu, 22. Sorescu, 23. Ivan
Selecționer: Edward Iordănescu

Stadion: Bilino Polje (Zenica)
Arbitru: Sascha Stegemann / Asistenți: Mark Borsch, Christian Gittelmann (toți din Germania)

  • Edi a făcut 7 schimbări față de eșecul din Muntenegru. Florin Niță, Vlad Chiricheș, Adrian Rus și Răzvan Marin sunt singurii care au rămas titulari
  • Potrivit FRF, Edi Iordănescu a ales astăzi un sistem inedit, o formulă ultradefensivă: 5-3-1-1! Singurii jucători de atac sunt Alexandru Maxim și George Pușcaș. La Podgorica, „tricolorii” au jucat 4-3-3.

UPDATE ora 21:30 - Fanii se feresc de ploaie

Spectatorii de la Zenica s-au adăpostit pe unde au putut de ploaia torențială. Singurii rămași neclintiți sunt jandarmi. Un dispozitiv important a fost trimis să păzească sectorul „tricolor”.

+29 FOTO

UPDATE ora 21:10 - Ploaie torențială în Bosnia

Edi, unde ne duci?! România pierde și în Bosnia și e ultima în grupă » Iordănescu jr., cel mai slab din istorie!

UPDATE ora 20:10 - Starul Edin Dzeko a ajuns la stadion

UPDATE ora 19:30 - Vlad Chiricheș, pe afișul meciului

Vlad Chiricheș și Edin Dzeko, cei doi căpitani, sunt protagoniștii afișului de meci. Fanii încep să se strângă la stadion. 

Edi, unde ne duci?! România pierde și în Bosnia și e ultima în grupă » Iordănescu jr., cel mai slab din istorie!

UPDATE ora 18:30 - 300 de români așteptați la meci

Aproximativ 300 de suporteri români sunt așteptați pe arena Bilino Polje din Zenica. Dintre ei, 70 sunt militari care participă la misiuni de menținerea securității și stabilității din Bosnia.

Edi Iordănescu, înainte de Bosnia - România

În conferința de presă premergătoare meciului, selecționerul a întărit ideea că grupul este puternic afectat din punct de vedere mental.

„Am o concluzie puternică. Grupul, din păcate, este extrem de afectat din acest punct de vedere. S-au strâns multe înfrângeri, campanii ratate. Eu le resimt pe toate. Mă așteptam să găsesc asta, dar nu mă așteptam să fie atât de profund. Încercă să le arăt calea și să îi asigur că au valoare, au potențial, dar e important să ne scuturăm de trecut”, a spus Edi Iordănescu. 

Chiricheș decide dacă joacă în Bosnia - România

Iordănescu vrea să-l titularizeze pe Vlad Chiricheș și cu Bosnia, dar totul depinde de stoper, afectat de gafele care au îngropat România în meciul cu Muntenegru.

Din informațiile GSP, selecționerul intenționează să facă 6-7 schimbări în formula de start, față de meciul din Muntenegru, prin care să redea echipei prospețime fizică și mentală. Edi mai are unele dileme, pe care urmează să le rezolve după antrenamentul oficial din această seară.

Pe lângă Niță, punct fix în poartă, selecționerul ar merge în continuare și pe mâna lui Vlad Chiricheș, chiar dacă stoperul are gânduri de retragere. Edi așteaptă un răspuns din partea căpitanului, pentru a ști dacă acesta a depășit momentul delicat după gafele care au îngropat naționala în Muntenegru.

VIDEO Imagini de la antrenamentul oficial al „tricolorilor”

Citește și alte știri din echipa națională:

EXCLUSIV Vrea măsuri dure după dezastrul din Muntenegru: „Trebuie retezat tot, revoluție! Nici Klopp, nici Mourinho nu mai ajută naționala”

CORESPONDENȚĂ DIN BOSNIA Edi Iordănescu cere continuitate » Ce le-a transmis șefilor FRF după înfrângerea cu Muntenegru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (246)
mokmok
mokmok  •  15 Iunie 2022, 00:32
Postat de catalynn pe 07 Iunie 2022, 23:09

Perlele lu’ ne-a jjijji unde sunt!?

Nu există nicăieri în lume expresia, termenul de care spui, respectiv "malformat fizic fotbalistic". Nu există așa ceva, e o invenție. Vorbe scornite. Da: există însă malformații fizice. Apoi există anamneze medicale, fizice și psihologice, unde se constată ... calitățile motrice, deprinderiși îndemânări. sportivilor de performanță sau... amatori. Unde se constată existența înnăscării și a talentului. Unde se constată capacitățile fizice legate de cele cognitive. Pentru sportivii de mare performanță țările occidentale aplică Școală Atletismului, mai ales în fotbal, cu performanțe, teste "cooper", fartlecurile, specialele, gesturile și posturile etc... În România nimic din toate acestea nu se aplică. Pentru că nu se știe.

adriann_
adriann_  •  08 Iunie 2022, 23:26

Sa-ti dea astia template in care sa-ti scrie ca "ba tu" inceteaza sa fie o replica smechera pe la gradinita. ***. In rest, ramane cum am stabilit, nu intelegi nimic din nimic. Cu jucatorii de la CFR am luat un singur gol de la Bosnia, o echipa net superioara Muntenegrului. SI IN SCHIMB AM AVUT OCAZII, AM EXISTAT IN JOC FIX PANA AU FOST BAGATE "PERLELE" CIOBANULUI. Iar dintre "perle" puiul de Crevedia Tavita Popescu si-a demonstrat neputinta mintala facand prostia aia in min 92. Stai jos postacule, ai 1 ca de obicei.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tinn_2
tinn_2  •  08 Iunie 2022, 19:16
Postat de adriann_ pe 08 Iunie 2022, 12:55

N-ai inteles sarmane postac, mai citeste odata: "Amaratul ala de Popescu incerca sa-i dea "urechi" unui bosniac la 3 metri de linia de fund a terenului nostru... Asta la 1-0 pentru ei in min 92. Cu asemenea intelect n-are nici o sansa in fotbalul mare, poate ciobanul sa se zbata oricat..." Aici nu e vorba ca adversarul te depaseste samd, e vorba ca "perla" NU INTELEGE CE ARE DE FACUT IN MIN 92 LA 1-0 PENTRU ADVERSAR. El e acolo sa fie vandut de cioban, sa produca vreo faza inutila dar buna de decupat si pus pe DVD, NU sa joace pentru echipa. Acolo trebuia sa scoata mingea cat mai repede in centru ca s-o mai aruncam odata in careul lor, dar el era ocupat sa fie filmat dand "urechi" imbracat in tricoul Nationalei. (nici asta nu i-a iesit, evident). In mod normal ar trebui dat afara din lot dupa faza asta.

sărman postac, dacă nu luam gol din cauza la kfrei, luam un punct. din cauza ălora doi am pierdut, nu din cauza unei încercări de dribling în min. 92. da no, pare că pe pășunea voastră n-a ajuns vorba cu paiul și bârna din ochi. ai vrut să te dai deșteaptă și te-ai făcut de rușine și de pe contul ăsta

Vezi toate comentariile (246)
Comentează