FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2016

Budescu se răzbună pe Iordănescu: "Va adopta probabil aceeași tactică defensivă și fricoasă"

Budescu nu a fost convocat pentru Euro
Budescu nu a fost convocat pentru Euro

Articol de - Publicat vineri, 13 mai 2016 00:00

Constantin Budescu, 26 ani, e dezamăgit că selecționerul nu i-a dat nicio șansă pentru a fi la Euro și spune că ”nu mi se pare OK să faci la națională antrenamente, programe și ședințe ca în anii '90”.

Omul care a rezolvat de unul singur meciul decisiv pentru calificarea la Euro, Constantin Budescu, a spus adio turneului final.

Autor al unei duble la victoria cu 3-0 din Feroe, care ne-a asigurat biletele pentru turneul final, fostul atacant al Astrei e cel mai sonor nume de pe lista absenților din Franța.

- Costică, nu apari printre convocații pentru cantonamentul din Italia, așa că Euro s-a închis pentru tine. Te așteptai?
- Sunt dezamăgit. Meritam să fiu măcar în lotul lărgit din Italia. Selecționerul putea vedea acolo dacă sunt în formă sau nu pentru turneul final. Nu prea mă miră însă această alegere.

- De ce?
- În trecut am avut date foarte bune în țară și tot nu eram convocat. Acum se invocă pe nedrept doar faptul că evoluez în liga secundă chineză. Noroc cu presa că a pus presiune ca să fiu chemat la lot în finalul campaniei, că altfel nu prindeam niciun meci în preliminarii! Probabil că deveneam vinovatul principal dacă nu jucam bine în Feroe și ratam calificarea pe ultima sută de metri.

"Va adopta aceeași tactică defensivă și fricoasă"

- Ce mesaj i-ai transmite acum lui Iordănescu?
- Ar trebui să vă spună cum mă implora să joc pentru dânsul partida din Feroe. Îmi tot repeta că are mare nevoie de mine chiar în ziua meciului. Era galben la față de emoții, fiindcă apăsa o presiune fantastică pe umerii dânsului. Până la urmă însă, chiar dacă m-a uitat acum, mă bucur că l-am ajutat și i-am risipit repede emoțiile la Torshavn.

- Dintre Alibec, Andone și Keșeru, cine crezi că merită să fie titular la Euro?
- Cu siguranță, Alibec! Dar nu cred că Iordănescu va avea curaj să joace cu el. Va adopta probabil aceeași tactică defensivă și fricoasă. Indiferent că vom întâlni Franța sau Albania, ar trebui să arătăm fotbal, nu să mergem să facem antijoc. Eu am spus mereu acest lucru și probabil că asta a deranjat.

- Crezi că în nechemarea ta a contat și faptul că ești un tip mai direct în declarații?
- Da! Ăsta sunt, ce să fac? Nu-mi place să mint și să spun că antrenorul naționalei e foarte bun doar ca să fiu chemat la lot. Mai bine stau acasă. Sincer, eu am crezut că e o glumă când l-au pus din nou selecționer pe Iordănescu. Nu mi se pare OK să vii la prima reprezentativă și să faci antrenamente, programe și ședințe ca în anii '90.

"Îl tot amenința pe doctor că-l dă afară"

- Se întâmpla ca jucătorii să-l ia peste picior vreodată pe antrenor din cauza acestor chestiuni?
- Asta nu! Are o vârstă și trebuie respectat. Eu mă refer strict la fotbal. Nu am nimic personal cu selecționerul, dar sunt un tip care spune ceea ce gândește. De exemplu, nu știu ce i-a cășunat acum pe staff-ul medical. Erau niște oameni profesioniști. Iordănescu îl tot amenința pe doctor că îl dă afară. Și uite că s-a ținut de cuvânt!

- Ai asistat personal la un asemenea episod?
- Bineînțeles! Eram la masă și-l certa pe doctor, îi zicea direct că-l pune pe liber. Nu e normal ca un selecționer să procedeze așa. Plus că Pompiliu Popescu e unul dintre cei mai buni medici sportivi din țară. Împreună cu staff-ul dânsului, au lucrat de-a lungul întregii campanii, au avut o contribuție importantă la calificare, iar acum au fost dați afară. Îmi pare rău pentru ei!

"Mă bucur că Astra a luat titlul. Din acest motiv am și plecat, ca să-i ajut să-și rezolve problemele financiare în lupta pentru campionat. Important e că băieții au terminat pe locul întâi, nici nu mai contează că am pierdut Euro. N-am discutat încă nimic despre întoarcerea mea la club"
Constantin Budescu

4selecții are Budescu la echipa națională, pentru care a marcat două goluri

3.000.000 €pentru trei ani e salariul lui Budescu la Dalian Yifang

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
juv3ntin
juv3ntin  •  13 Mai 2016, 17:53

ce nenorocit.

shark_34
shark_34  •  13 Mai 2016, 17:23
Postat de demolarii pe 13 Mai 2016, 10:15

Cred ca aceasta selectie are ca scop vinderea unor jucatori ca si Stanciu, talentat dar imatur pshiologic-va ceda la prima critica/injuratura dar poate aduce o suma importanta pentru bugetul lui G Becali, si Chipciul , care la salarul sau este o gaura pentru patron, prin urmare fara sa fie util e plimbat pentru a ii se face vizibilitate......foamea-i mare in Pipera la palat........

cred ca uiti esentialul:omul asta in China,LIGA SECUNDA!,nu a jucat nimic!!!!!!!!!l

10209535987497121
Cristi Cristian  •  13 Mai 2016, 16:59

bai jucatorul lui papura voda...ai dat dovada ca nici macar in liga a 2a nu esti fotbalist si ai pretentii sa fi chemat la nationala,fomistule..se vede ca ai fost antrenat de un *** *** ca ***..la fel ca alibabec aveti acelasi discurs infect si ***..de parca zici ca sunteti cei mai mari fotbalisti din lume si nationala nu poate fara tine bai buda -descu....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează