FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Burleanu a stabilit noul obiectiv al naționalei și a dezvăluit motivul pentru care l-a ales pe Contra + Sfaturile pentru cluburile din Liga 1

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 octombrie 2017 16:23

Răzvan Burleanu a vorbit despre obiectivele naționalei României odată cu venirea lui Cosmin Contra și spune că are deplină încredere în noul selecționer.

"Sunt meciuri importante cu Kazahstan şi Danemarca, mai ales că avem un nou staff tehnic şi plecăm la un nou drum. În momentul de faţă, calificarea pentru EURO 2020 este obiectivul pe care îl avem, astfel încât în aceste două meciuri oficiale şi în meciurile amicale din noiembrie 2017, martie şi iunie 2018 avem nevoie să repunem pe picioare echipa naţională" a declarat Răzvan Burleanu, conform TV Digi Sport.

Burleanu a dezvăluit și ce l-a determinat să-l aducă pe Contra la cârma naționalei: "Toţi membrii FRF sunt încrezători în Cosmin Contra, în staff-ul său şi în toată atitudinea şi determinarea pe care a reuşit să o impună de-a lungul întregii sale cariere, atât ca fotbalist, cât si ca antrenor. Acest lucru dorim să-l transpunem şi la nivel de echipă naţională. Aceeaşi dorinţă, acelaşi spirit bătăios, astfel ca fiecare jucător să poată să dea tot ce are mai bun la nivel de echipă naţională".

Șeful FRF a oferit și câteva sfaturi cluburilor din Liga 1: "Ca să putem să avem mai mulţi jucători din Liga 1 la echipa naţională avem nevoie de mai mulţi jucători români în Liga 1. E un lucru foarte important şi un lucru la care toate cluburile ar trebui să pună umărul, inclusiv pentru propria dezvoltare a clublui. Să se uite mult mai atent la nivelurile inferioare, la liga a 2-a şi a 3-a, unde sunt copii foarte talentaţi. În acelaşi timp, trebuie să se uite şi în propria curte, unde foarte multe echipe din Liga 1 au jucători care merită o şansă".

LOTul ROMÂNIei pentru dubla cu kazahstan și danemarca:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Nantes, 46/0), Costel Pantilimon (Deportivo La Coruna, 25/0), Bogdan Lobonț (AS Roma, 85/0), Florin Niță (FCSB, 0/0)

Fundași: Romario Benzar (FCSB, 9/0), Sergiu Hanca (Dinamo, 3/0), Cosmin Moți (Ludogorets, 11/0), Vlad Chiricheș (Napoli, 49/0), Dragoș Grigore (Al-Sailiya, 28/0), Mihai Bălașa (FCSB, 0/0), Cristian Ganea (FC Viitorul, 2/0)

Mijlocași: Mihai Pintilii (FCSB, 37/1), Ovidiu Hoban (CFR Cluj, 27/1), Răzvan Marin (Standard, 8/1),Nicolae Stanciu (Anderlecht, 16/6), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 30/4), Alexandru Băluță (CSU Craiova, 3/1), Gheorghe Grozav (Karabukspor, 15/3), Nicușor Bancu (CSU Craiova, 0/0), Constantin Budescu (FCSB, 4/2), Alexandru Ioniță (Astra, 0/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 11/0)

Atacanți: Florin Andone (Deportivo La Coruna, 17/1), Claudiu Keșeru (Ludogorets, 18/5), Bogdan Stancu (Bursaspor, 52/14)

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1. Polonia 19p
2. Danemarca 16p
3. Muntenegru 16p
4. România 9p
5. Armenia 6p
6. Kazahstan 2p
Meciurile următoare: 
  • 5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
  • 8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1498434707123363
Dumitru Neculai  •  02 Octombrie 2017, 09:27

MUCLES DE CEA FOST?????? BA VOI NE PROSTITI PE FATA UNDEI RESPECTUL? SIGUR CA NICI CONTRA MARE LUCRU NU POATE FARA SPRIJINUL OAMENILOR DIN FOTBAL ASTEA 2 JOCURI O SA FIE F BINE DAR DUPA TRECEM LA FEL CA ANAINTE VORBA CANTECULUI PAREREA MEA

bobbytza42
bobbytza42  •  01 Octombrie 2017, 23:58

Noul obiectiv al Federatiei ar trebui sa fie in primul rand schimbarea conducerii ( in totalitate),aducerea la Nationala a unui selectioner capabil sa faca performanta si care sa fie lasat sa isi aleaga singur jucatorii cu care sa porneasca la "drum",nu cu jucatori impusi de patroni de cluburi,prieteni,etc....atunci da,s-ar putea sa ajungem din nou sus in elita fotbalului maondial..

bobbytza42
bobbytza42  •  01 Octombrie 2017, 23:55

sa zica mersi daca o sa bata si Kazahstanul....la ce "lot VALOROS" avem...Chipciu,B.Stancu,Keseru,Pintilii,Hoban,B. Andone...:D

Vezi toate comentariile (4)
Comentează