FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ANDORRA 4-0

Calcule pentru calificarea României la EURO 2024 » Două certitudini după victoria la scor cu Andorra și șocul din Elveția - Belarus

România a obținut cea mai clară victorie din campania preliminară, 5-0 împotriva Andorrei, dar încă nu este sigură de calificarea la EURO 2024. Calculele sunt complicate, o luptă în trei cu Elveția și Israel. +39   FOTO
România a obținut cea mai clară victorie din campania preliminară, 5-0 împotriva Andorrei, dar încă nu este sigură de calificarea la EURO 2024. Calculele sunt complicate, o luptă în trei cu Elveția și Israel.

Articol de - Publicat duminica, 15 octombrie 2023 23:41 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 00:41

România a obținut cea mai clară victorie din campania preliminară, 4-0 împotriva Andorrei, dar încă nu este sigură de calificarea la EURO 2024. Calculele s-au complicat, o luptă cu Elveția și Israel. Cert e că „tricolorii” urcă momentan pe locul 1 și că toate cele trei naționale care se bat pentru cele două locuri sunt la mâna lor. 

Elveția s-a încurcat pe teren propriu în fața Belarusului, scor 3-3, și nu mai este sigură de biletul pentru Campionatul European. Calculele s-au complicat și mai tare, într-o grupă cu multe semne de întrebare provocate de cele două restanțe ale Israelului.

Preliminarii Euro 2024 » Incredibil deznodământ în Elveția - Belarus + Încă un rezultat mare pentru Republica Moldova
PRELIMINARII EURO 2024
Preliminarii Euro 2024 » Incredibil deznodământ în Elveția - Belarus + Încă un rezultat mare pentru Republica Moldova

CALCULE: Ce e sigur după România - Andorra 4-0

Există și certitudini obținute datorită victoriei cu Andorra. „Tricolorii” au urcat, cel puțin provizoriu, pe prima poziție, cu 16 puncte. Au un meci în plus jucat față de Elveția și două față de Israel.

România este la mâna ei, nu depinde de jocul rezultatelor din grupă. În aceeași situație se află și Elveția și Israel.

România mai are de înfruntat chiar cele două contracandidate. Primul test este în Israel (18 noiembrie 2023), urmat de cel de acasă cu Elveția (21 noiembrie).

Nici victoria cu Israel nu ne califică matematic

Cu o victorie în Israel, România ajunge la 19 puncte, dar nu ar obține matematic calificarea în actuala configurație. Israel și Elveția ar putea încheia peste, în funcție de jocul rezultatelor.

Remiza în Israel ar duce România la 17 puncte, cu Israel la 12 puncte. În aceste condiții, „tricolorii” sunt obligați să scoată ceva și din disputa cu Elveția, pentru a nu sta la mâna „indirectelor”.

Ce meciuri mai sunt de jucat în grupa României:

  • Israel - Elveția (15 noiembrie)
  • Israel - România, Belarus - Andorra, Elveția - Kosovo (18 noiembrie)
  • România - Elveția, Andorra - Israel, Kosovo - Belarus (21 noiembrie)
  • Kosovo - Israel (amânat pentru o dată ce urmează a fi stabilită)

Citește și alte știri despre România - Andorra: 

În pericol! Un titular al naționalei, la un galben de suspendarea cu Israel
ROMÂNIA - ANDORRA
În pericol! Un titular al naționalei, la un galben de suspendarea cu Israel
În pericol! Un titular al naționalei, la un galben de suspendarea cu Israel
ROMÂNIA - ANDORRA
În pericol! Un titular al naționalei, la un galben de suspendarea cu Israel

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (44)
granjan
granjan  •  23 Octombrie 2023, 11:46
Postat de unurtr pe 16 Octombrie 2023, 11:20

Deci Burleanu și *** Iordănescu nu au nicio vină pentru situația fotbalului românesc, doar suporterii care merg peste tot sunt de vină că spun ceea ce este recunoscut oficial. Așa-i că stai la coadă să votezi USR și ai 3 măști?

Ce comentariu de whataboutist. Mai citește ce am scris, poate reușești să răspunzi la el... *** ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

penultimul
penultimul  •  20 Octombrie 2023, 13:08
Postat de mario_rdfe_ pe 16 Octombrie 2023, 02:00

Te inseli grav..! In aproape toate grupele sunt bombe, Romania sta chiar bine..super bine as spune , daca tinem cont ca este una dintre putinele neinvinse ! Sunt multe grupe cu "impiedicati " ! Sa vedem... Norvegia lui Halland, eliminata deja...Olanda la un pas de a ramane acasa in dauna greciei... Croatia tremura, este pe locul 3 in grupa ei..polonia aproape eliminata dupa ce a luat 1 punct din dubla cu moldova... suedia eliminata deja..luxemburg lupta puternic ptr calificare , le lasa acasa pe bosnia si slovacia ...! Noi suntem pe primul loc in grupa, neinvinsi, cu sanse mari de calificare...! Dar asa este romanul,nascut plangacios si pesimist ! Si daca ne calificam, tot o sa plangeti, ca vezi doamne o sa ne facem de ras la european !

Cum zisei. Numai împiedicați. De ce e Romania pe primul loc? Că se împiedicară Elveția,Kosovo, Israel. De ce e Romania împiedicată ? Deoarece n-a tranșat calificarea cu unii care joaca de parca s-au încălțat invers. Mie de "echipa" României îmi pasă cat le pasa jucătorilor ce refuza sa vina la convocările Iordănescului. Mult succes dumneavoastră ca suporter al acestei adunături că eu nu mai sunt de mult.

Ion2
Ion2  •  16 Octombrie 2023, 22:06

Calculele sunt simple, dacă Elveția bate pe Israel, atunci dacă pierdem cu Israel suntem eliminați, dacă facem egal cu Israel trebuie să batem Elveția. Dacă batem Israel suntem calificați, indiferent de ultimul rezultat cu Elveția. Dacă Elveția pierde cu Israel, atunci dacă batem Israel avem nevoie de un punct cu Elveția. Dacă pierdem cu Israel sau facem egal atunci trebuie să batem Elveția. Dacă Elveția face egal cu Israel, atunci trebie să batem pe Israel și să facem egal cu Elveția sau să facem ega cu Israel și să batem Elveția.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează