FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

FRF îl aplaudă pe șeful FRF! Comitetul Executiv a aprobat candidatura lui Burleanu pentru un post în Consiliul FIFA

Articol de , , - Publicat marti, 01 decembrie 2020 16:25 / Actualizat marti, 01 decembrie 2020 16:33

Echipa națională de fotbal a României a ratat calificarea la Euro și a evitat in extremis retrogradarea în Liga Națiunilor, dar Răzvan Burleanu (36 de ani) e aplaudat în Comitetul Executiv. Fidelii lui l-au felicitat astfel pentru candidatura pentru un loc în Consiliul FIFA.

Rezultatele slabe nu tocesc deloc popularitatea pe care o are Răzvan Burleanu în rândul oamenilor care i-au asigurat până acum două mandate ca președinte al Federației. Comitetul Executiv a aprobat candidatura lui Burleanu pentru un post în Consiliul FIFA.

Votul a constituit o formalitate, nimeni nu a votat contra, nimeni nu s-a abținut. Au existat și fani ai președintelui, care l-au aplaudat după ce l-au votat! Comitetul constituie departamentul executiv cel mai important din FRF, funcționează ca un guvern al fotbalului.

Burleanu își asigură un mandat până în 2025

Ședința l-a avut invitat și pe Mirel Rădoi, care a prezentat un raport de activitate. Contrar a ceea ce susținuse selecționerul, apariția lui acolo nu a condus la o dezbatere despre viitorul naționalei, el doar s-a referit la ceea ce a realizat în puținele meciuri în care a condus echipa. Mirel lăsase de înțeles în declarațiile publice că ar fi posibil să demisioneze dacă Federația nu ar fi mulțumită de activitatea sa. Comitetul Executiv nu a acționat însă în sensul acesta.

Mai importantă a fost delegarea lui Burleanu drept candidat pentru Consiliul FIFA. Alegerile vor avea loc în martie anul viitor. Dacă va obține un post, Răzvan îl va păstra până în 2025, indiferent de rezultatul alegerilor următoare pentru președinția FRF. Scrutinul următor de la Federație va avea loc în 2022. Burleanu a fost ales prima oară în 2014, după condamnarea lui Gică Popescu, și a căpătat confirmarea în 2018, când l-a învins clar la vot pe Ionuț Lupescu.

300.000 de euro pentru U21

"Tricolorii" mici vor împărți o sumă consistentă: 300.000 de euro. Bonusul le va fi acordat în funcție de minutele pe care le-au petrecut pe teren în campania de calificare pentru Campionatul European de anul viitor. Rădoi și Mutu, selecționerii care au participat la calificare, au rulat zeci de fotbaliști de-a lungul preliminariilor, deci suma care-i va reveni unui jucător nu va fi foarte mare.

UEFA acordă premii mici pentru turneele finale U21, dar FRF a fost de acord să suplimenteze bonusul federației europene ca să ajungă până la 300.000 de euro pentru naționala de tineret. Lotul sub 21 de ani se află la a doua calificare la rând la un Campionat European și mai ascunde astfel eșecurile selecționatei de seniori, care a ratat Euro 2020. În ediția trecută, România U21 a jucat o semifinală, eliminată de Germania în penultima fază a competiției. Turneul de anul viitor va avea loc în Ungaria și în Slovenia și la el vor participa 16 echipe.

9,25 milioane de euroîncasează fiecare federație calificată la Campionatul European de seniori, mutat din 2020 în 2021. La "tineret", premiul e mai mic de 300.000 de euro, motiv pentru care FRF trebuie să suplimenteze pentru a ajunge la bonusul stabilit pentru "tricolori"

VIDEO Ce răspuns le-a dat Răzvan Burleanu celor care au criticat echipamentul României pentru Jocurile Olimpice

Citește mai multe știri din fotbal:

Ce urmează pentru Dan Petrescu după despărțirea de CFR Cluj » Ademenit în străinătate cu un salariu imens

Jucătorii lui Inter, treziți înaintea meciului cu Monchengladbach din Ligă! Fanii au dat cu artificii la 4 dimineața

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
ares2024
ares2024  •  01 Decembrie 2020, 19:06

Cam atat stim,sa preaslavim mediocritatile din aceasta tara ........

771545396317549
Eugen Iustin  •  01 Decembrie 2020, 19:03

Bravo, Burleanu.

dubluv
dubluv  •  01 Decembrie 2020, 17:49

bravo, Burleanu!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează