FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA 2-2

Careul lui Zero » Patru tricolori stau prost la cifre după meciul cu Ungaria

Grozav, unul dintre cei mai
Grozav, unul dintre cei mai "slabi" tricolori contra Ungariei

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 24 martie 2013 01:07

Conform statisticilor furnizate de InStat, Goian, Grozav, Stancu şi Torje au fost la pămînt în duelul cu ungurii. Totuşi, ca echipă, am pasat mai mult şi mai precis decît maghiarii, i-am depăşit şi la acţiuni reuşite, driblinguri, posesie ori recuperări.

Deşi rezultatul de la Budapesta este unul încurajator, jocul nu a fost nici pe departe la fel de plăcut. Fanii şi lumea fotbalului din România au criticat evoluţia echipei lui Victor Piţurcă. Şi nu numai, unii " tricolori" remarcîndu-se în mod negativ. Statisticile individuale sînt îngrijorătoare. Singurele elemente pozitive sînt extrase, surprinzător, din comparaţia cu maghiarii: am fost peste ei la toate capitolele!

Slabi, dar mai buni decît ei
Astfel, România i-a depăşit pe vecini la posesie, la acţiuni reuşite şi cîştigate ori dueluri tranşate. De exemplu, maghiarii au încercat mai puţine pase decît au finalizat românii, 415 faţă de 453! Maghiarii ne-au întrecut totuşi la ocazii, 7 la 5, şi la şuturi spre poartă, 16 la 13. Am fost însă mai precişi, 7 din mingile şutate de români prinzînd cadrul porţii lui Kiraly!

Deposedarea lui Goian şi pasele lui Torje
Cel mai slab index InStat l-a avut Dorin Goian, 138. Fundaşul central a pierdut aproape jumătate din totalul duelurilor în care a fost implicat, 11 din 24! A făcut, tot meciul, o singură deposedare, a avut doar două intercepţii şi a pierdut patru mingi. Tot în coada clasamentului se situează Gabi Torje. Mijlocaşul dreapta a avut cele mai puţine acţiuni reuşite din toată echipa României, un procent de 48%! În plus, a izbutit doar 8 pase în cele 66 de minute în care a jucat. N-a ratat prea multe, pentru că a încercat numai 18!

Meciul driblingului nereuşit
Lista ruşinii continuă cu Grozav. Mijlocaşul Petrolului a încercat un singur dribling tot meciul, însă nu l-a reuşit. I-au ieşit numai 16 din 21 de pase! Hajnal, care a jucat doar 8 minute mai mult, a dat 63 de pase, 44 dintre acestea fiind utile! Puţine acţiuni finalizate a avut şi Stancu, doar 63%. "Motanul" nu l-a ascultat pe Piţurcă: nu doar că n-a dat nici o pasă lungă, nici măcar n-a încercat procedeul pe care selecţionerul a pus mare preţ la antrenamentele din această săptămînă.

Chiricheş, raza de soare
Cîţiva dintre "tricolori" s-au descurcat bine. Cel mai bun index InStat l-a avut Mutu, însă "Briliantul" a ratat 45% din acţiunile iniţiate. Chiricheş a avut o evoluţie excelentă: 81% procentajul acţiunilor izbutite, 91% procentajul paselor reuşite! La ultimul capitol a fost depăşit doar de Pintilii, stelistul finalizînd 54 din cele 59 de pase (92%). Fundaşul central al Stelei a participat la mai multe faze ofensive decît Stancu, Grozav şi Torje!

"În mod normal, Tănase era titular. Ceilalţi nu sînt mai buni ca el. Păi ce, merita Grozav să fie titular?" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

5 dueluri a cîştigat Torje din cele 15 avute cu adversarii: cel mai slab procentaj dintre titulari

11 pase a reuşit Rusescu în 19 minute, Torje doar 8 în 66

44 de acţiuni în atac a avut Adi Mutu, mai puţine decît maghiarul Szalai (61)

564795-cifre-ungaria-romania.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (74)
nicco
nicco  •  24 Martie 2013, 15:38

De ce numai patru? In teren au fost mai mult de unsprezece la care se adauga Pitzurca si gasca lui!

danyfaur2000
danyfaur2000  •  24 Martie 2013, 14:32

Draga autor, Este o mare diferenta intre ungur si maghiar. Daca n-ai aflat-o pana acum, google iti sta la dispozitie. O zi buna, iti doresc.

kanye
kanye  •  24 Martie 2013, 14:08
Postat de thumbzilla pe 24 Martie 2013, 11:43

si ce ti sa parut tie deplasat in commentul lui reghe?in plus,ca si antrenor al lui tanase,are tot dreptul la opinie.si intradevar,grozav pe langa tanase,e ca tanase pe langa ronaldo.grozav ala e cel mai umflat jucator din liga 1.de aia nici contra nu-l mai joaca la petrolul.

Sa comenteze de Tanase cat vrea,dar nu e frumos sa dai in Grozav.Intradevar,a fost foarte slab,dar hai sa fim seriosi,Tanase e vai de steaua lui.Fara sa ma injurati sau fara sa va suparati,dar gresiti cand ziceti ca grozav e cel mai umflat jucator.Tanase e peste tot,tanase e magic,e asa si asa...Insa e de vreo 4 ani la voi si e acelasi bufon care strica mult.parerea mea

Vezi toate comentariile (74)
Comentează