FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU, DUMINICĂ, 21:45, TVR1 ȘI GSP.RO

Cartilajul e problema! Chiricheș are iar necazuri la genunchiul stâng: ratează meciul cu Muntenegru

Veștile proaste pentru Chiricheș nu mai contenesc // Foto: Alex Nicodim
Veștile proaste pentru Chiricheș nu mai contenesc // Foto: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat sambata, 03 septembrie 2016 00:00

Chiricheș are iar necazuri la genunchiul stâng, fiind imposibil de recuperat pentru Muntenegru.

Durerile resimțite de Vlad Chiricheș miercuri s-au dovedit a fi mult mai grave decât se anticipa. După ce RMN-ul efectuat joi seară a relevat că e vorba despre o condropatie, o afecțiune a cartilagiului genunchiului stâng, fotbalistul lui Napoli nici n-a mai încercat să se antreneze ieri la Mogoșoaia.

Staff-ul medical al naționalei a decis că el nu poate fi refăcut până la ora partidei cu Muntenegru, iar jucătorul a părăsit ieri cantonamentul.

I s-a umflat genunchiul

E vorba de o problemă mai veche, care s-a agravat în timp. Cartilagiul dintre femur și tibie a început să se roadă, să se deterioreze. Vlad resimțea dureri mai ales în momentul în care atingea gazonul după un duel aerian, iar presiunea pe genunchi, la aterizare, era mai mare. Din cauza afectării cartilagiului, i s-a și umflat genunchiul stâng.

Cum RMN-ul nu a dat informații extrem de precise despre starea cartilagiului, Chiricheș a plecat la club, la Napoli, unde va suferi o artroscopie. În fapt, o mică intervenție chirurgicală, în care i se va introduce în genunchi o cameră video pentru a se observa starea exactă a cartilagiului și dacă e cazul ca acesta să fie operat.

În mai 2013, Chiricheș a avut prima problemă serioasă la genunchiul stâng, după ce a fost accidentat într-un derby cu Dinamo de Strătilă. A fost suspect de ruptură de ligament colateral, dar a scăpat cu o entorsă care l-a ținut departe de gazon două luni.

Medicul Pompiliu Popescu, cel care era la lotul național în acea perioadă, își amintește că "Vlad a mai suferit atunci o mică intervenție chirurgicală, tot la genunchiul stâng. I s-a făcut doar o curățare a meniscului, tot prin artroscopie". Jucătorul a stat departe de gazon două luni.

Out 5-6 luni?

Același Pompiliu Popescu e de părere că Vlad Chiricheș are șanse să evite operația, "însă asta depinde foarte mult și de ceea ce îi vor găsi medicii acolo, la cartilaj, când i se va face artroscopia".

Acesta a explicat că "în asemenea situații, dacă nu este grav afectat cartilajul, este bine ca în momentul în care genunchiul se inflamează, jucătorul să facă o pauză de 10 zile și să nu mai forțeze.

Să evite încărcarea, presiunea pe genunchi. Așa ar trebui să facă și Vlad, pentru că e bine să nu ajungă să fie operat la cartilaj". O operație la cartilagiu l-ar putea ține pe bară pe Chiricheș în jur de 5-6 luni.

Accidentarea lui Chiricheș poate produce schimbări în linia defensivă a echipei naționale pentru partida de mâine. Apropiați ai naționalei susțin că Săpunaru ar putea să joace fundaș dreapta, iar în centrul defensivei să apară cuplul Moți-Grigore.

Andone n-a făcut nici ieri tot antrenamentul

În continuare, atacantul Florin Andone acuză mici dureri la coapsa piciorului stâng, astfel că nici ieri nu a încheiat tot antrenamentul alături de colegi, fiind menajat în ultima parte, când s-a lucrat mai intens.

Surse federale susțin însă că Florin va putea fi prezent pe teren în disputa cu Muntenegru. Vești bune în privința lui Keșeru, care a scăpat de durerile de la genunchi și s-a antrenat normal ieri.

romania muntenegru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  03 Septembrie 2016, 11:56

Nici o pagubă ! Din contră.....suntem mai în siguranță !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează