FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Cartonașe galbene de la Puiu » Iordănescu i-a avertizat pe fotbaliști: "oricine poate pierde locul la Euro”

Articol de - Publicat marti, 22 martie 2016 00:00

Selecționerul a avertizat că "oricine poate pierde locul la Euro dacă nu e în formă", printre cei mai criticați fiind Alibec, Maxim și Budescu, ultimul fiindcă a ales China.

Intrat în linie dreaptă înainte de Euro, prin cele două partide amicale din această săptămână, cu Lituania (miercuri, ora 20:00, la Giurgiu) și cu Spania (duminică, ora 21:45, la Cluj), Anghel Iordănescu a anunțat ieri la conferința de presă care va fi sloganul lui pentru Euro: "Le-am spus tuturor că nimeni nu are asigurat locul la Euro, oricine poate pierde locul din avionul de Paris dacă nu dovedește prin forma sportivă că merită să ajungă acolo!".

Tehnicianul a abordat apoi relaxat toate subiectele sensibile legate de echipa națională:

Despre Alibec: "Dacă îl luam pe Alibec, îmi reproșați că de ce nu l-am luat pe Hora, care e golgeterul campionatului intern. Oricum am luat mulți atacanți din străinătate, care sunt în formă, mi-e teamă să nu facem inflație de atacanți la lot. În cazul lui Alibec, n-o să vă spun toate motivele care m-au determinat să nu-l convoc. Doar că aștept de la el să mai dea 2-3 kilograme jos și să aibă un volum de joc mai mare"

Despre Maxim: "Îl consider un jucător cu un potențial imens, a fost un obișnuit al convocărilor, dar sunt supărat pe el pentru că se mulțumește cu foarte puțin. A îmbrăcat statutul de rezervă la echipa de club și crede că şi dacă joacă, şi dacă nu, tot va fi la lotul național. I-am spus-o şi lui, este în mare pericol să piardă Euro. Nu mi-aș dori asta, dar îl sfătuiesc să facă tot ce îi stă în putință să joace!"

Despre Ropotan: "Îi avem în lot pe Pintilii, pe Hoban și pe Ropotan, ca recuperatori. Avem nevoie de jucători care să pună osul, să recupereze mingea. Le-am cerut însă să facă și construcție și nu știu dacă Ropotan va putea face asta. Recunosc, la acest capitol, el e puțin descoperit"

Despre Prepeliță: "Când am făcut convocările, Prepe era rezervă la echipa de club și asta m-a obligat să-l iau pe Ropotan. Dar apoi a jucat două meciuri titular. Rămâne un jucător foarte important pentru noi".

Despre Papp: "A fost cu noi, a contribuit la calificare, a jucat mai bine sau mai rău, dar știți situația lui de la Steaua, trebuie să-și reintre în formă"

Despre Raț: "Sper să-și revină după accidentare, să poată juca, fiindcă este titularul postului de fundaș stânga, unde nu avem liniștea că am găsit o certitudine"

Despre Chipciu: "Un jucător pe care îl apreciez extrem de mult, dar lipsa lui prelungită de formă m-a determinat să nu-l convoc"

Despre Budescu: "Încă îl urmărim, încă încercăm să aflăm toate datele despre el, dar i-am spus-o, a fost opțiunea lui, e greu să vină la echipa națională din liga a doua din China. L-am anunțat că are puține şanse să meargă la Euro, dar dacă joacă bine acolo, dacă impresionează, nu-l dă nimeni afară de la echipa națională".

Despre Florentin Matei: "L-am urmărit când juca în Ucraina, aveam referințe bune, dar nu am fost mulţumit de ce am văzut. Îl mai urmărim, dar nu știu dacă este ceea ce trebuie la echipa națională".

Despre Stanciu: "Nu m-a impresionat cu nimic, și-a făcut doar datoria"

Despre Florin Tănase: "A avut un sezon regular foarte bun, m-a impresionat, a marcat 11 goluri. Dar în ultimele meciuri nu m-a mulțumit. Îl atenționez să revină la ce a fost, altfel s-ar putea să nu prindă căruța!".

Despre Pantilimon: "Panti era la un moment dat considerat cel mai bun portar din Anglia, dar din cauza insistenței mele de a păstra același portar, l-am ținut pe tușă la echipa națională. Ar fi o mare nedreptate acum, când s-a transferat la o altă echipă și are nevoie de puțin sprijin, să-l dau deoparte".

Cu Congo și Ucraina în Italia

Selecționerul a ținut să scuze FRF pentru meciurile programate în turneul din Italia, "fiindcă au stat și ei la mâna Ligii, cu programul". A confirmat că "din câte am discutat, vom juca un meci cu Congo și apoi unul cu Ucraina. Aș fi vrut trei meciuri, nu două, dar totul s-a comprimat și la noi. Mi-aș fi dorit adversari din Europa, nu din Africa sau mai știu eu de unde, dar asta este situaţia".

Puiu nu știe unde joacă Pintilii!

A devenit o obișuință ca la conferințele de presă, Iordănescu să facă unele confuzii hazlii. Referindu-se la meciul Dinamo- Pandurii, el a spus: "De ce nu s-ar fi putut juca vineri sau sâmbătă, să aibă și Mihai Pintilii o zi liberă în plus, să aibă și Ropotan, Săpunaru sau Steliano?!". Tehnicianul a uitat, probabil, că Pintilii nu mai este la Pandurii, ci a revenit la Steaua!

"Cu criticile m-am obișnuit, mă deranjează însă umilința la care am fost supus în ultimul timp. Partea nasoală e că m-au umilit și oameni care nu se pricep la fotbal"
Anghel Iordănescu, selecționerul României

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  22 Martie 2016, 16:51
Postat de ortega pe 22 Martie 2016, 10:59

Regula cabotinului Papa Chicken ... *** , adio Euro !

pastile si pt tine

ortega
ortega  •  22 Martie 2016, 10:59

Regula cabotinului Papa Chicken ... *** , adio Euro !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ortega
ortega  •  22 Martie 2016, 10:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează