FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONALA

Ce mai fac foştii tricolori » Filipescu vrea să devină tinichigiu auto în Spania

Filipescu locuieşte la Oviedo, în Spania
Filipescu locuieşte la Oviedo, în Spania

Articol de GSP - Publicat marti, 15 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 15 noiembrie 2011 15:28

Iulian Filipescu a fost unul dintre fundaşii de bază ai Generaţiei de Aur. Recent, s-a mutat în Oviedo după aproape cinci ani în care a locuit în Sevilla. "Nu mai suportam căldura", s-a justificat el.

După ce pus ghetele în cui, "Felipe" s-a reorientat. Acum studiază tinichigeria şi vopsitoria auto. Fostul fotbalist e pasionat de maşini, în special de cele clasice.

"Îmi plac maşinile şi vreau să învăţ să le repar. Poate, în viitor, voi deschide o afacere de acest fel. Iar cînd deschizi o astfel de afacere, trebuie să ai idee despre ceea ce vrei să faci", a declarat Filipescu potrivit adevarul.es.

"În fotbal nu am avut relaţiile necesare"

Fostul tricolor a renunţat la fotbal în 2008 după ce nu i-a mai fost prelungită înţelegerea cu MSV Duisburg. Iniţial a încercat să rămînă lîngă fenomen şi a pregătit o grupă de copii de la modesta San Claudio. A reuşit să obţină şi carnetul de antrenor naţional, însă, în cele din urmă a renunţat.

"A fost un moment în care mă gîndeam să continuu în domeniu, dar lucrurile s-au schimbat. N-am avut relaţiile necesare pentru a continua în fotbal", a explicat Filipescu potrivit sursei citate.

Iulian Filipescu are 37 de ani şi a evoluat ca fundaş. Are 52 de selecţii la echipa naţională pentru care a marcat şi un gol. În România a evoluat doar pentru Steaua, în perioada 1992-1997, după care s-a transferat la Galatasaray. A mai jucat pentru Betis Sevilla, Zurich şi MSV Duisburg.

"Dacă nu-mi va plăcea să repar maşini, voi face altceva. Momentan învăţ să sudez, să tai cu flexul" (Iulian Filipescu)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
grande.balaci
grande.balaci  •  16 Noiembrie 2011, 00:28

da ba, doar pentru steaua a evoluat in romania, venind de la poli iasi care este in ucraina!vai steaua voastra, de pupincuristiziaristi!

mapsi77
mapsi77  •  15 Noiembrie 2011, 21:35

Observ ca majoritatea postacilor e formata din retardati. Unde ati vazut voi in articol ca vrea sa devina tinichigiu pentru ca nu are bani? Sau ca si-a pierdut toti banii? Credeti ca singura preocupare decenta a unui fost fotbalist e sa se afiseze cu o proasta prin cluburi? Oricum, nu ma astept sa intelegeti...Asa-i ca nici unul din cei care credeti ca Filipescu e falit nu castigati mai mult de 1000 de RON pe luna?

ameriknujr
ameriknujr  •  15 Noiembrie 2011, 20:49
Postat de magicasteaua pe 15 Noiembrie 2011, 18:14

cred ca esti nascut azi....sau ieri cel mult. Filipescu a fost unul dintre cei mai slabi jucatori din generatia lui. Si el se plange de "pile" ?? Pai....daca nu avea pile la Iordanescu ...nu juca nicaieri. Faptul ca a jucat la nationala "aia" in dauna altor jucatori mult mai buni...si faptul ca a numai datorita nationalei a prins contractele "afara" ii se datoreaza lui Iordanescu 100%. Imi aduc aminte ca Iordanescu avea obsesia pentru acest baiat....cum o are acum Piturca pentru Cocis. sau Cercelus pentru Florescu.....si l-a chemat la nationala pana la o varsta destul de inaintata.....cand erau multi jucatori tineri care puteau sa fie chemati.

creca ai 16 ani si nu ai prins decat meciurile din finalul carierei lui filipescu de la nationala cand intr-adevar ajunsese lent..dar filipescu a fost un fotbalist foarte respectat la Betis Sevilla, un fundas destul de bun.. tin minte ca era titular incontestabil si BETIS se batea pentru locurile de Cupa Uefa

Vezi toate comentariile (10)
Comentează