FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

"Ce mare competiție e asta?" FRF a "masacrat" Liga Națiunilor cu o serie de declarații halucinante » Ce au spus Stoichiță și Burleanu

Răzvan Burleanu, alături de Mihai Stoichiță // FOTO: GSP
Răzvan Burleanu, alături de Mihai Stoichiță // FOTO: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 noiembrie 2018 11:39

Tragerea la sorți pentru preliminariile Europeanului din 2020 e foarte aproape, urmând să aibă loc pe 2 decembrie. O așteptăm însă extrem de temători având în vedere că am retrogradat în urna a patra valorică și putem da peste adversari infernali. 

Soarta "tricolorilor" ar fi putut fi alta dacă Federația își mobiliza jucătorii pentru a obține o victorie cu minimum două goluri înscrise la Podgorica

Cei mai importanți oameni din FRF, președintele Răzvan Burleanu și directorul tehnic Mihai Stoichiță, au avut pe parcursul campaniei din Liga Națiunilor o serie de declarații prin care păreau că discreditează rolul competiției. 

"Ce mare competiţie e Liga Naţiunilor? Unde poţi ajunge din Liga Naţiunilor? La EURO? Mai greu! Cred că din grupa de calificare normală putem ajunge mai uşor. Liga Naţiunilor e doar ceva mai mult decât o competiţie amicală", declara Mihai Stoichiță în octombrie, după victoria din Lituania, 2-1.

"Nations League nu e o competiție care te duce automat la Campionatul European", spunea președintele Răzvan Burleanu, imediat după primul meci din Liga Națiunilor, 0-0 cu Muntenegru. 

România nu ar fi mers direct la EURO 2020 în cazul unei clasări pe primul loc în grupa din Liga Națiunilor, dar ar fi avut șanse mult mai mari de calificare la European. "Tricolorii" ar fi jucat într-un play-off, sistem semifinale-finală, cu Norvegia, Finlanda și Scoția, toate trei echipe accesibile. 

În schimb, acum, România este în urna a 4-a în preliminariile clasice și poate avea o grupă infernală, cu Franța, Germania, Serbia, Macedonia și Letonia. 

"Noi n-am înţeles de la început până la sfârşit ce trebuie să facem în Liga Naţiunilor. N-am ştiut pentru că din minutul 50 ne-am mulţumit cu 1-0 plus jucătorii la sfârşit se bucurau de victorie, dar n-au înţeles că trebuie să mai dea un gol şi cu golul ăla eram pe locul 2 în momentul ăsta. Am lăsat impresia că suntem mulţumiţi cu rezultatul ăsta de 1-0 şi le-am dat posibilitatea să vină peste noi şi cu mult noroc n-am luat gol.

Noi trebuia să riscăm să dăm golul 2, noi n-am făcut lucrul ăsta, de ce? Şi după preliminarii ne întoarcem la clasamentul ăsta, şi uitaţi clasamentul ăsta pe care n-aţi dat niciun ban. N-aţi crezut că e bună pentru noi Liga Naţiunilor şi să avem clasamentul ăsta şi peste un an de zile să îl arătăm" Basarab Panduru, la TV Telekom Sport

"Singurul lucru pe care cred că îl câştigăm e puţin moral din punctul de vedere al jucătorilor care sunt sigur că nu stăpânesc foarte bine şi nu ştiau exact care e regulamentul. Mi-ar fi plăcut să trăiesc senzaţia unor meciuri ca în cupele europene, când pierzi în deplasare cu 2-0 şi vii acasă şi câştigi doar 1-0, dar ştii pentru ce te baţi" Bogdan Stelea, la TV Telekom Sport

Vezi și:

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
ray51
ray51  •  22 Noiembrie 2018, 11:43

Lasa-i pe astia 2, ca ii cunoastem suficient de bine deja. Dar ce facem cu marele startrec si comunicator Vochin? Nici el nu stia?

259914374474553
Istvan Demeny  •  21 Noiembrie 2018, 17:48

Daca castigam cu 2-0,pica Muntenegru in divizia D!!!Am fost gentlemeni!!!

gizeh
gizeh  •  21 Noiembrie 2018, 17:35

.... Lolek şi Bolek ... două personaje de desene animate ... la conducerea F.R.F.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează