FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA, SÎMBĂTĂ, DE LA ORA 19:00, ÎN DIRECT PE TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ce obligaţii au spectatorii care vin să vadă partida dintre România şi Ungaria pe Arena Naţională

Articol de GSP - Publicat joi, 09 octombrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 09 octombrie 2014 18:31

Federaţia Română de Fotbal a realizat un set de obligţii pe care spectatorii le vor avea odată cu pătrunderea în Arena Naţională pentru partida dintre România şi Ungaria.

Obligaţiile spectatorilor:

- să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi de forţele de ordine.
- să prezinte, la intrarea în arenă, documentele de acces şi, după caz, actele de identitate; la solicitarea forţelor de ordine/stewarzilor, sînt obligaţi să prezinte materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.
- să nu cumpere bilete în scop de revînzare şi să nu le vîndă la suprapreţ.
- să nu introducă în incinta Arenei Naţionale inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen sau care incintă la denigrarea ţării, la xenofobie, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.
- să nu introducă şi să nu afişeze însemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic.
- să se supună controlului corporal sumar şi al bagajelor; refuzul de a fi controlat atrage după sine interdicţia de a intra în Arena Naţională la meciul respectiv.
- să nu pătrundă în incinta Arenei Naţionale sub influenţa drogurilor şi a substanţelor psihotrope, în stare vădită de beţie, să nu introducă şi să nu consume în stadion băuturi alcoolice;
- să ocupe locul înscris pe bilet.
- să nu fumeze în spaţiul tribunelor; interdicţia este valabilă şi pentru persoanele care folosesc ţigara electronică. Fumatul este permis doar în locurile special amenajate de pe terasamentul exterior al zonei tribunelor, în zonele turnichetelor.
- să nu amplaseze bannere sau alte materiale de publicitate vizuală în alte locuri decît acelea stabilite de organizator, adică doar pe parapetul de beton al nivelului superior şi pe parapetul care delimitează terenul de joc de tribună, de jur împrejur; la meciurile echipei naţionale sînt permise doar steagurile naţionale ale ţărilor repective arborate pe braţe sau pe suport din plastic. Sînt permise doar tobele cu o singură faţă. Portavocile şi staţiile de amplificare sînt interzise.
- să nu escaladeze parapetul din beton care delimitează suprafaţa de joc, gardurile interioare de separare a sectoarelor şi să nu se caţere pe balustrada care delimitează spaţiul de joc de tribună.
- să nu arunce asupra spectatorilor, oficialilor, jucătorilor, forţelor de ordine sau în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc.
- să nu săvîrşească fapte, acte sau gesturi obscene, să nu profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi alte ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora; să nu scandeze refrene injurioase sau defăimătoare.
- să nu ameninţe cu acte de violenţă forţele de ordine.
- să nu deţină artificii, pocnitori sau alte materiale pirotehnice care emit foc, fum sau gaz.
- să nu introducă nici un fel de recipient pentru lichide, confecţionat din material plastic, sticlă sau similare (sticle, cutii, pet-uri, spray-uri, parfumuri etc).
- să nu provoace şi să nu participe la scandal sau la acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice, să nu scandeze injurii, expresii jignitoare ori vulgare la adresa celorlalţi spectatori, a oficialilor sau a jucătorilor.
- să nu provoace sau să nu participe efectiv la scandal în incinta Complexului Arenei Naţionale.
- să nu se implice în nici un fel de act de discriminare de rasă, etnică sau religioasă, să nu promoveze în nicio formă persoane vinovate de săvîrşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii ori adepte ale ideologiei fasciste.
- să nu îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenţia de a împiedica identificarea.
- să nu scrie, să nu deseneze pe pereţii sau pe gardurile stadionului, să nu dezlipească, să nu distrugă reclamele, anunţurile sau afişele expuse, să nu deterioreze, să nu ridice sau să nu mute semnele sau indicatoare amplasate de organizator.
- să nu distrugă ori să nu degradeze scaunele, balustradele sau alte elemente de mobilier.
- să nu aibă asupra lor obiecte care ar putea fi aruncate în terenul de joc (briceaguri, bile etc.) şi nici obiecte de dimensiuni considerabile care ar putea fi folosite ca arme (umbrele, suporturi pentru steaguri confecţionate din orice alt material exceptând plasticul, căşti moto, huse pentru aparatura electronică etc.)
- să nu distrugă, să nu degradeze scaunele sau alte elemente de mobilier.
- să nu staţioneze pe scări, pe căile de acces sau în dreptul căilor de evacuare.
- să părăsească imediat stadionul în cazul măsurii de evacuare impusă de forţele de ordine.
Sînt interzise în Arena Naţională următoarele:
- accesul cu tricouri sau alte obiecte de îmbrăcăminte înscripţionate cu texte, desene, litere sau simboluri care – în opinia organizatorului – au înţeles obscen, discriminatoriu sau provocator.
- arme, muniţii, torţe, materiale explozive, incendiare sau fumigene.
- dipozitive de şocuri electrice.
- orice fel de recipient cu gaze toxice, lacrimogene, halucinogene, sau substanţe incendiare.
- cuţite, şişuri ori alte obiecte confecţionate special să taie sau să rănească.
- camere profesionale.
- vuvuzele
- tobe cu ambele feţe închise; sînt permise numai tobele cu o singură faţă.
- animale de companie.
Partida dintre România şi Ungaria va avea loc sîmbătă, de la ora 19:00, în direct pe TVR 1 şi liveTEXT pe GSP.RO.

Playtech: BOMBĂ! Anamaria Prodan a primit lovitura de grație chiar azi. Ce a aflat impresara sâmbătă, 4 decembrie


Comentarii (12)
leontrotzky
leontrotzky  •  10 Octombrie 2014, 09:27

mi se pare ironica...si totodata inutila aceasta lunga lista cu obligatii...avand in vedere ca majoritatea celor care creeaza astfel de probleme.....nu stiu sa citeasca

reddevill
reddevill  •  10 Octombrie 2014, 08:24
Postat de reddevill pe 10 Octombrie 2014, 08:21

Mi-au dat tzeapa. Am comandat 8 bilete, eu 4, un prieten 4, ale mele au ajuns, ale lui nu. Si da-i si suna si intreaba (mailul de confirmare a comenzii n-a ajuns nici la mine nici la el). Concluzia a fost ca "nu s-a inregistrat comanda", cu toate ca eu le-am facut pe-amandoua consecutiv, mai intai a mea si dup-aia pe-a lui. Noroc ca am mai prins 4 la al doilea val de bilete. Bineinteles, nu in acelasi sector. Si uite asa, nu vedem si noi meciul frumos, impreuna, ca sunt niste incompetenti pe-acolo, care nu stiu sa onoreze comenzile. Cum dre.aq sa nu-i injuri... Colac peste pupaza, am auzit ca vine si premierul "desene animate" la meci.

Asta pe unde a fost si au jucat rumani, si-au furat-o rumanii fara drept de apel. Nu sunt eu prea superstitios, dar cu asta e nasoala rau... Ma bate gandul sa pariez 100 de euro pe bo.z.go.ri, cu toate ca mai desculti ca zilele astea nu prea au fost niciodata.

reddevill
reddevill  •  10 Octombrie 2014, 08:21
Postat de graph pe 09 Octombrie 2014, 22:13

Spectatorii au obligatia sa ii injure pe mafiotii din Federatie care au dat biletele discretionar. FRF=MAFIA

Mi-au dat tzeapa. Am comandat 8 bilete, eu 4, un prieten 4, ale mele au ajuns, ale lui nu. Si da-i si suna si intreaba (mailul de confirmare a comenzii n-a ajuns nici la mine nici la el). Concluzia a fost ca "nu s-a inregistrat comanda", cu toate ca eu le-am facut pe-amandoua consecutiv, mai intai a mea si dup-aia pe-a lui. Noroc ca am mai prins 4 la al doilea val de bilete. Bineinteles, nu in acelasi sector. Si uite asa, nu vedem si noi meciul frumos, impreuna, ca sunt niste incompetenti pe-acolo, care nu stiu sa onoreze comenzile. Cum dre.aq sa nu-i injuri... Colac peste pupaza, am auzit ca vine si premierul "desene animate" la meci.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează