FOTBAL  »  NATIONALA  »  TURCIA - ROMÂNIA 0-1

Ce traseu Grozav! » Cum s-a transformat atacantul dintr-un jucător refuzat de Standard în eroul României

Gicu Grozav a asigurat victoria României în meciul cu Turcia.
Gicu Grozav a asigurat victoria României în meciul cu Turcia.

Articol de - Publicat duminica, 14 octombrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 13 octombrie 2012 21:46

După un sezon dezamăgitor în Belgia, la Standard, s-a întors în Liga 1 să o ia de la capăt, granzii l-au refuzat, iar acum are România la picioare.

Gicu Grozav (22 de ani) e numele care se află pe buzele microbiştilor români după ce reuşita sa ne-a adus toate punctele de la Istanbul.

Deşi Rednic nu prea se bazează pe el la Ploieşti, Piţurcă a riscat şi i-a reuşit, iar atacantul se poate lăuda cu unul dintre cele mai reuşite debuturi sub tricolor, trei goluri în 6 partide! La Bucureşti, Rapid, Dinamo şi Steaua îşi smulg părul din cap de ciudă!

Capitala n-a avut bani de el
Grozav a început fotbalul la Alba Iulia, formaţia cu care a şi debutat în Liga 1, în 2009, la 19 ani. După 16 meciuri şi două goluri a intrat în atenţia lui Ladislau Boloni, care l-a transferat la Standard Liege.

Cu toate că semnase pe 3 ani, n-a confirmat şi, un an şi jumătate mai tîrziu, a fost anunţat că nu mai e dorit! Impresarul său, Lucian Marinescu, l-a propus la mai multe formaţii din Liga 1, prima opţiune fiind Rapid, dar Dinu Gheorghe, preşedintele de atunci, l-a refuzat din cauza banilor: "Ne costă 100.000 de euro şi n-avem garanţia că va confirma, e un copil!".

Unchiul său, Cornel Ţălnar, i-a făcut lobby la Dinamo, dar nici cei din Ştefan cel Mare n-au vrut să rişte. Ar fi făcut-o Gigi Becali, însă MM Stoica şi Narcis Răducan au tergiversat prea mult tratativele cu impresarul, iar Grozav a fost nevoit să semneze cu Universitatea Cluj!

A punctat de 6 ori în 24 de partide şi, la finalul campionatului, Walter l-a luat cu el la Ploieşti, sub comanda lui Mircea Rednic. A avut parte de un început de sezon bun, marcînd de două ori, suficient ca să-l convingă pe Piţi că merită să facă parte din lotul care luptă pentru biletele la Rio. Chiar dacă ultima sa reuşită în Liga 1 a fost pe 26 august, selecţionerul n-a renunţat la el şi l-a titularizat vineri seara în iadul de la Istanbul.

"M-a impresionat evoluţia lui Grozav la Istanbul. Piţurcă i-a dat încredere, aşa cum nu am reuşit să fac eu. Nu mă aşteptam să fie titular" (Mircea Rednic, antrenor Petrolul)

"Tamaş fundaş dreapta şi Grozav titular au fost două găselniţe de trei puncte. Cine-l mai contestă pe Piţurcă se descalifică singur" ( Mihai Stoica, manager Steaua)

350 de mii de euro au plătit belgienii pentru Grozav celor de la Alba Iulia în ianuarie 2010

1,4 milioane de euro e cota lui Grozav pe site-ul transfermarkt.de, de trei ori mai mare decît era în vara lui 2011

14 meciuri a jucat Grozav în Belgia, în tricoul lui Standard Liege, într-un an şi jumătate, fără a reuşi să înscrie vreun gol

10 goluri a marcat Gicu în Liga 1 în cele 51 de partide bifate de el în tricourile lui Alba Iulia (16), U Cluj (24) şi Petrolul (11)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
mike.manzotti
mike.manzotti  •  14 Octombrie 2012, 14:25

Da, e dinamovist Gicu. In sapte ani il luati si voi, asta daca nu se trezeste Becali sa vi-l fure. Prietenii stiu de ce. :) Sa demostreze intai la Petrolul, si apoi mai vorbim.

horea.udrea
horea.udrea  •  14 Octombrie 2012, 14:08

Bravo Gicule !!! Inca unu cu Olanda... batem tot 1-0 si atunci chiar o sa fi erou :D

asc21
asc21  •  14 Octombrie 2012, 13:31

Este eroul lui Piturca.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează