FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LITUANIA, AZI, 20:00, DOLCE1, TVR1, GSP.RO

China 2 e capăt de linie » Toţi străinii ajunşi în L2 chineză şi-au luat adio de la "naţională"

Articol de - Publicat miercuri, 23 martie 2016 00:00

Unul dintre absenţii cu nume din lotul de Lituania şi Spania e Constantin Budescu. Atacantul de 27 ani, plecat de la Astra în divizia a doua chineză, la Dalian Yifang, s-a declarat nemulţumit de decizia selecţionerului.

"Probabil că n-am fost convocat pentru că sunt în liga a doua din China. Eu am făcut toată pregătirea aici, eram gata și de «națională»", a spus Constantin Budescu.

Argument pro-Iordănescu

Totuşi, la o vedere de ansamblu a ligii a doua chineze, Budescu ar fi fost singurul european convocat la "naţională" pentru acţiunile din această săptămână. Deşi în eşalonul inferior evoluează fotbalişti cu zeci de selecţii.

Unii dintre ei având vârste la care ar putea juca fără probleme, încă, la reprezentativele lor! Exemplele sunt:

  • Sejad Salihovici, 31 ani, Bosnia-Herţegovina. 47 de selecţii, 4 goluri pentru "naţională". Fostul golgeter de la Hoffenheim, actualmente la Beijing Renhe, nu a fost chemat pentru meciurile cu Luxemburg şi Elveţia. Nu şi-a anunţat retragerea.
  • Nikola Mitrovici, 29 ani, Serbia. O selecţie: a fost în vederea "naţionalei" când a jucat la Maccabi Tel Aviv, până anul acesta, evoluând şi în grupele UCL în toamnă. Nu mai face parte din planuri după plecarea la Shenxin.
  • Zvjezdan Misimovici, 33 ani, Bosnia-Herţegovina. 84 selecţii, 25 goluri. S-a retras din "naţională" în timp ce juca în prima divizie din China, în 2014. Din 2015 e la     Beijing Renhe.
  • Nikica Jelavici, 30 de ani, Croaţia. 36 selecţii, 6 goluri. S-a retras şi el din "naţională" înainte de aventura chineză.
  • Nenad Mijijas, 32 de ani, Serbia. 25 de selecţii, 4 goluri. E şi el retras din "naţională".

Argument anti-Iordănescu

Liga a doua chineză are destui fotbalişti cu nume, precum brazilianul Luis Fabiano sau cei sus-numiţi. E destul de greu de comparat cu alte eșaloane din Asia, care dau însă fotbalişti la "naţională", deşi calităţile respectivelor ligi sunt îndoielnice.

  • Dragoş Grigore joacă la Al-Sailiya, în Qatar. Celălalt european din echipă, portarul Gregory Gomis, e adus din liga a treia franceză! Echipa are, în general, amatori în lot.
  • Lucian Sânmărtean n-a jucat strălucit la Al Ittihad, echipă din Arabia Saudită, campionat în care echipele au doar 3 străini, iar restul sunt localnici!

2 goluriîn 4 selecţii are Budescu: "dublă" în 3-0 cu Feroe, victoria care ne-a dus la Euro 2016

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
21lva
21lva  •  23 Martie 2016, 09:56

"Deşi în eşalonul inferior evoluează fotbalişti cu zeci de selecţii" Fotbaliștii aia cu zeci de selecții și susceptibili de a fi convocați înseamnă, de fapt, doar unul singur. Până și ăla provine de la o selecționată necalificata la euro care probabil vrea să testeze soluții de viitor, nu jucători de 31 de ani. Mi-ar fi jenă să public lucruri fără nicio logică

Vezi toate comentariile (1)
Comentează