FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Christoph Daum, pe stadion la România - Belarus: „Cred că ne calificăm la EURO! Vreau să-mi întâmpin prietenii români în Germania”

Christoph Daum, înainte de România - Belarus
Christoph Daum, înainte de România - Belarus

Articol de - Publicat marti, 28 martie 2023 21:14 / Actualizat marti, 28 martie 2023 21:59

Christoph Daum (69 de ani), selecționerul naționalei României între iulie 2016 și septembrie 2017, este prezent la București și va asista pe viu la meciul dintre „tricolori” și Belarus. Daum i-a încurajat pe români înaintea meciului și se declară convins că naționala lui Edi Iordănescu va ajunge la EURO 2024.

România dispută în această seară al doilea meci din campania de calificare la EURO 2024, pe teren propriu, cu reprezentativa din Belarus.

La meci, de pe stadion, va asista și Christoph Daum, neamțul aflat la cârma naționalei pentru 10 meciuri în perioada iulie 2016 - septembrie 2017. Înaintea partidei din această seară, Daum a transmis câteva gânduri pentru români. Fostul antrenor german a folosit adesea pronumele „noi” atunci când s-a referit la România, semn că se identifică în continuare cu naționala tricoloră. 

Cine transmite la TV meciul România - Belarus + Cine va comenta partida
România - Belarus
Cine transmite la TV meciul România - Belarus + Cine va comenta partida

Gândurile lui Christoph Daum înainte de România - Belarus

„E ca o revenire acasă, de parcă aș fi fost aici ieri. Am fost întâmpinat călduros, e bine să fiu aici, alături de toți prietenii din Federație. Este bine să fiu aici, sper ca România să se califice la Campionatul European de anul viitor.

Este foarte dificil să câștigi primul meci. Când ești favorit, toată lumea așteaptă doar să câștigi, dar să câștigi primul meci este dificil. Cred că România s-a descurcat bine în Andorra și că vom câștiga de asemenea astăzi cu Belarus. 

Celelalte meciuri vor fi echilibrate, dar cred că vom trece de calificări și vom participa la EURO 2024. Vreau să-mi întâmpin prietenii români (n.r. - EURO 2024 va avea loc în țara natală a lui Daum, Germania). 

Vom câștiga astăzi, sper că Denis (n.r. - Alibec) va înscrie. Are capacitatea asta. Pronosticul meu este 3-1”, a precizat Daum la DigiSport. 

Daum a comentat și un aspect negativ al vieții sale. Fostul antrenor luptă în prezent împotriva cancerului, dar este încrezător că va învinge boala: „Am învățat să lupt împotriva oricărui adversar. Aici, adversarul este în corpul meu, e vorba despre celulele canceroase, dar lupt împotriva lor, nu vor avea nicio șansă”.

Știu că au avut loc multe schimbări în fotbalul românesc, dar nu poți vedea efectele imediat, este nevoie de timp. Cred că toată lumea din fotbalul românesc, de jos până la nivelul profesionist, lucrează la crearea unui viitor mai bun. Cred că suntem într-o poziție din care vom urca. Sunt convins că România se va califica la European și că asta va duce la renașterea fotbalului românesc.

Academia Hagi se descurcă în continuare foarte bine la promovarea tinerilor.

Păstrez doar amintirile bune, din lucrurile rele învăț, cresc, devin mai bun.

Răzvan Marin este un jucător cu potențial mare. Acum evoluează bine în Italia, în Serie A. Pentru mine are o carieră fantastică, e o piesă de bază în echipa națională. Sunt foarte bucuros pentru caracterul lui, influențează echipa pozitiv și este un jucător grozav.

- Christoph Daum

Mai multe știri despre România - Belarus: 

România - Belarus, comentat live de Cristi Geambașu, Remus Răureanu și Eduard Apostol

Edi Iordănescu a făcut 3 schimbări pentru România - Belarus » A dispărut „surpriza” din partida cu Andorra

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează