FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA, VINERI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE TVR1, LIVETEXT PE GSP.RO

Cifrele care ţin visele » De ce nu trebuie să ne temem la Budapesta

Deşi extremă dreapta, Torje a marcat pentru România de patru ori în 2012 şi o dată în 2013
Deşi extremă dreapta, Torje a marcat pentru România de patru ori în 2012 şi o dată în 2013

Articol de GSP - Publicat marti, 19 martie 2013 00:00 / Actualizat luni, 18 martie 2013 19:30

Atacul României nu e dependent de Marica, Piţurcă e neînvins în deplasările "oficiale" din mandatul actual, iar "tricolorii" gestionează mai bine ca maghiarii situaţiile avantajoase.

Lipsa unui atacant de careu din lotul României n-ar trebui să fie o mare problemă: doar două din ultimele 20 de reuşite ale "tricolorilor" au venit din partea atacantului de careu, Marica, absent pentru dubla cu Ungaria şi Olanda. În rest, "naţionala" a punctat prin stoperi, Papp şi Găman, închizătorul Lazăr, mijlocaşii Torje, Maxim şi Tănase sau oamenii din spatele vîrfului, Grozav şi Stancu.

9 fotbalişti au marcat ultimele 20 de goluri are României: 8 din ei se află în lotul pentru Ungaria şi Olanda, inclusiv golgeterul acestei perioade, Torje, cu 5 reuşite

Piţi e as în deplasări, Ungaria e "pagubă" acasă
În mandatul lui Piţurcă, România a reuşit trei victorii şi o remiză în cele patru deplasări oficiale. Mai mult, a primit un singur gol: 2-0 în Estonia şi în Luxemburg, 1-0 în Turcia şi 1-1 în Albania. Ce-i drept, fără adversari de prim rang, dar e vorba oricum de puncte în calificări. Atitudinea "tricolorilor" e încurajatoare şi pentru că, în 12 din cele 13 deplasări cu Piţi pe bancă, indiferent dacă e vorba de partide oficiale sau amicale, România a reuşit să marcheze!

O singură victorie în ultimele 6 partide disputate pe teren propriu a reuşit reprezentativa maghiară, 3-1 cu Turcia în grupa pentru CM 2014. În rest, trei remize în "amicalele" cu Bulgaria, Irlanda şi Israel, şi două înfrîngeri, 1-4 cu Olanda în preliminarii şi 0-2 într-un "amical" cu Norvegia.

1,8 goluri pe meci e media "naţionalei" în afara României, cu Piţurcă pe bancă: 24 de goluri în 13 partide

90% victorie cînd deschidem scorul
Din august 2011, de la San Marino-România 0-1, "tricolorii" au cîştigat 90% din partidele în care au deschis scorul. Cu actualul selecţioner, "tricolorii" au obţinut 9 victorii din 10 şi o remiză cu Belarus, 2-2. Iar în şapte din cele nouă victorii am reuşit să rămînem fără gol primit pînă la finalul partidei!

De partea cealaltă, Egervari n-a reuşit să combine doza de curaj ofensiv necesară deschiderii de scor cu forţa fizică şi psihică necesară închiderii partidei. Din 2011 pînă azi, maghiarii au deschis scorul în doar şase partide şi au reuşit să cîştige doar trei din ele, contra Andorrei, Estoniei şi Cehiei. Celelalte trei s-au încheiat remize.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
duralex
duralex  •  19 Martie 2013, 18:22

Daca nu avem imprimata in minte ideea ca trebuie sa cistigam acest meci,nu il vom cistiga.In fotbal joci f bine cu o echipa buna sau f buna si faci un joc prost cu o echipa slaba.Trebuie sa intram pe teren cu firul rosu in fata ochilor,trebuie sa cistigam azi,indiferent cine e adversarul,Ungaria sau Olanda.Ce ziceti baieti? Osul la treaba si...bafta

dnbstep
dnbstep  •  19 Martie 2013, 07:50

daca se accidenteaza Tanase avem sanse mari sa castigam!!

tigruzzu
tigruzzu  •  19 Martie 2013, 05:13

Statistica nu servește la nimic. Nici un meci nu seamănă cu altul... Va fi greu... Eu așa aș juca de la mijloc în sus: Lazăr, Pintilii - Chipciu, Maxim, Torje - Mutu (Rusescu 65).

Vezi toate comentariile (4)
Comentează