FOTBAL  »  NATIONALA  »  LUXEMBURG - ROMÂNIA, AZI, 20:30, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Cinci surprize în echipa lui Piţi pentru Luxemburg: "Şi 1-0 e bun"

Articol de , , - Publicat vineri, 02 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 01 septembrie 2011 23:18

Victor Piţurcă a spus că s-ar mulţumi şi cu o victorie scurtă diseară. Printre titulari se regăsesc cvasidebutanţii Măţel, Chiricheş, precum şi reactivaţii Galamaz, Cociş şi Bucur


Selecţionerul şi-a dezvăluit planurile tactice pentru partida cu Luxemburg la antrenamentul oficial efectuat ieri la prînz. Pe stadionul Josy Barthel, cel care găzduieşte confruntarea din această seară, Piţi a făcut o ultimă repetiţie cu echipa de start.

"Mă îndoiesc că Luxemburg va juca ofensiv cu noi, deşi nouă ne-ar conveni să atace. Probabil că s-au săturat să stea doar în terenul lor, dar e greu cu o echipă mai valoroasă. Totuăi, au crescut mult în ultimul timp. Sper să marcăm măcar o dată şi să cîştigăm cu 1-0"
Victor Piţurcă, selecţioner România

Astra are un titular
Surprinzător, în primul unsprezece apare şi debutantul Alexandru Măţel, pe care Victor Piţurcă îl va folosi sigur fundaş dreapta în locul lui Săpunaru, suspendat, şi al lui Nicoliţă, revenit la lot ieri după un tur de forţă în Franţă, pentru a semna cu Saint Etienne. Piţi i-a acordat o atenţie specială fotbalistului de 21 de ani de la Astra, a cărui selecţionare a fost contestată dur de preşedintele Rapidului, Dinu Gheorghe.

"Măţel e pregatit să debuteze. Are calităţi şi personalitate. Poate juca fără probleme din primul minut"
Victor Piţurcă, selecţioner România

Goian menajat pentru Franţa
O altă alegere neaşteptată este titularizarea lui Chiricheş, un alt cvasidebutant, în centrul defensivei în cuplu cu Galamaz. Stoperul de la Pandurii, cu o singură selecţie la activ, cea cu San Marino de luna trecută, este preferat dinamovistului Moţi. "Dorin Goian este apt, s-a antrenat normal, dar aş prefera să-l menajez şi să-l am în plenitudinea forţelor pentru meciul cu Franţa de marţi", a explicat selecţionerul.

Varianta Bourceanu
La mijloc, Piţurcă îl reactivează pe Cociş, în dreapta, mulţumit de felul cum jucătorul lui FC Rostov a schimbat faţa jocului cînd a intrat cu San Marino, oferindu-i pasa de gol lui Herea. Tănase e punct fix în stînga. Singura dilemă a selecţionerului este alegerea dintre Lazăr şi Bourceanu, în centrul liniei mediane. La jocul şcoală de ieri, Piţi i-a folosit prin rotaţie pe cei doi la titulari cîte o repriză. "La mijloc mai am o necunoscută, sper să iau decizia cea mai bună la pînă la ora jocului", a confirmat antrenorul. Totuşi, închizătorul stelist pare să fi convins mai mult, mijlocaşul lui PAOK Salonic resimţind încă unele dureri la gleznă.

Torje-Bucur, vitezişti pe benzi
Şi asta nu e tot. Pentru a-i surprinde prin viteză pe benzi pe luxemburghezi, Piţurcă îl preferă în stînga pe atacantul de buzunar de la Kuban Krasnodar, Gigel Bucur. Sarcina acestuia, ca şi a lui Torje pe dreapta, este să alimenteze gura porţii cu centrări utile pentru vîrful împins Marica.

ECHIPA PROBABILĂ CU FRANŢA (6 septembrie)
Tătăruşanu - Săpunaru, D. Goian, Galamaz, Raţ - Nicoliţă, Bourceanu, Ov. Petre - Torje, Marica, Zicu

Luxembrughezii renunţă la ofensivă
Selecţionerul Luxemburgului, Luc Holtz spunea ieri, la conferinîa de presă, că nu-l va folosi titular pe Bensi, autorul a două goluri în ultimul amical al "naţionalei" sale, 3-1 cu Fortuna Sittard, pentru că este prea ofensiv. "Cu România o să jucăm mai defensiv. Mai multe ăanse să obţinem un punct sau poate chiar pe toate trei le avem cu Albania", a explicat Holtz.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează