NATIONALA  ·  RETRAGERE

Ciprian Tătărușanu, pus la zid după retragere: „A greșit, a făcut un lucru rău! Din spate nu vine nimeni de valoare”

Cristi Munteanu, 46 de ani, fostul portar de la Dinamo, FC Național sau Astra, critică decizia lui Ciprian Tătărușanu (34) de a se retrage de la echipa națională.
Cristi Munteanu, 46 de ani, fostul portar de la Dinamo, FC Național sau Astra, critică decizia lui Ciprian Tătărușanu (34) de a se retrage de la echipa națională.

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 noiembrie 2020 13:59 / Actualizat vineri, 20 noiembrie 2020 14:41

Cristi Munteanu, 46 de ani, fostul portar de la Dinamo, FC Național sau Astra, critică decizia lui Ciprian Tătărușanu (34) de a se retrage de la echipa națională.

„El a ținut naționala în ultimii ani. Mă gândesc că o fi avut probleme personale. Dacă nu, a greșit! Din spate nu mai vine nimeni de valoare. E o pierdere, România avea nevoie de experiența lui încă doi ani. 

Eu cred că nu era cazul să renunțe, a făcut un lucru rău, mai ales că treceam printr-un moment în care echipa avea nevoie de el”, a declarat Munteanu la ProX.

Ciprian Tătărușanu la echipa națională:

  • 73 de meciuri 
  • 71 ca titular 
  • 69 de goluri primite 
  • 6.409 minute 
  • 29 de victorii 
  • 27 de remize 
  • 17 înfrângeri

Scrisoarea prin care Ciprian Tătărușanu a spus ADIO naționalei:

Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa națională încă de la începutul acestui an. Până la 34 de ani, am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare și mândrie, de fiecare dată recunoscător pentru că sunt convocat și pentru că pot cânta imnul purtând cel mai important tricou pentru mine. Tricoul în care am visat să joc de când eram copil.

În curând voi împlini 35 de ani, așa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. Am avut o relație foarte bună cu toți selecționerii României din acești 11 ani și cu toți membrii staff-urilor tehnice, așa că orice speculație legată de alte presupuse motive decât cele pe care vi le împărtășesc nu își are locul. Am fost convocat, am jucat, am apărat pentru România și în această misiune specială am pus tot ce am avut mai bun ca fotbalist.

Pur și simplu cred că este timpul ca alți portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naționale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experiență care pot face față oricând acestui rol. S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO și prin disputarea ultimei ediții din Liga Națiunilor, și începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară. Așadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa națională să se încheie.

Vreau să mulțumesc tuturor suporterilor, selecționerilor, membrilor staff-urilor tehnice, Federației Române de Fotbal, oamenilor din staff-urile administrative și medicale, alături de care am lucrat și de la care am învățat atât de multe lucruri.

Poate că felul meu de a fi nu a fost mereu cel așteptat de public și jurnaliști, dar știu sigur că acest fel de a fi a contat enorm pe teren, acolo unde am avut responsabilitatea cea mai importantă, aceea de a apăra poarta României.

Sunt fericit pentru 11 ani frumoși și vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea.

Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulțumesc!

Citește mai multe știri despre Ciprian Tătărușanu:Un angajat care pregătea sicriul lui Maradona a deschis capacul și și-a făcut o poză, apoi a postat imaginea
Libertatea
Comentarii (6)
robotzel  •  20 Noiembrie 2020, 17:24

da? echipa avea nevoie de el? atunci nu il mai tot criticati. daca nu era nimic mai de valoare precum el atunci il acceptati cu bine si cu rele pentru ca oricum nu este nimeni mai bun. totusi presa l-a taxat la fiecare greseala fara sa spuna si ce a facut bun.

deusdat  •  20 Noiembrie 2020, 17:16

Îl avem pe Radu, al patrulea portar la Inter.

talpaiadului  •  20 Noiembrie 2020, 16:26

Normal ar fi ca si Pantilimon sa spuna pas, tinand cont de felul in care a fost umilit de Radoi. Si de asemena Keseru, care nici macar nu a fost selectionat dupa ce a inscris impotriva lui Tottenham.

Vezi toate comentariile (6 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Cupa României
Chindia - Hermannstadt
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
20:45 Fotbal, Cupa României
Prograsul Spartac - Universitatea Craiova
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
21:30 Fotbal, Bundesliga
Wolfsburg - Werder Bremen
Digi 2, Telekom 2, Look Sport 2
22:00 Fotbal, La Liga
Valladolid - Levante
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Ligue 1
Strasbourg - Rennes
Digi 4, Telekom 4
Program TV complet
Liga 1