FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

Coincidență izbitoare după ce Cosmin Contra a ratat încă un obiectiv » Două borne negative ale selecționerului din 2018 + și-a renegat fosta echipă?

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat miercuri, 21 noiembrie 2018 14:06

După victoria din Muntenegru, 1-0, România încheie pentru a 12-a oară în istorie anul neînvinsă, dar asta nu "îndulcește" aproape deloc situația primei reprezentative, care a retrogradat în urna a patra valorică pentru preliminariile EURO 2020. 

Selecționerul Contra a strâns un bilanț de 7 victorii și 3 remize în 10 meciuri din 2018, dar a ratat obiectivul de a câștiga grupa din Liga Națiunilor. 

La fel la Petrolul

Nu e pentru prima oară când Cosmin Contra are o serie consistentă de invincibilitate pe banca unei echipe, însă ratează complet obiectivul: s-a întâmplat la Petrolul, când a strâns 26 de meciuri consecutive fără înfrângere în sezoanele 2012-2013 și 2013-2014, stabilind un record pentru gruparea prahoveană. 

Totuși, în tot acest timp, "găzarii" au fost doar pe locul doi, nu au urcat niciodată pe primul loc și au încheiat sezonul 2012-2013 pe locul 3, pierzând poziția secundă în detrimentul celor de la Pandurii.

anton, singurul jucător promovat + 0 tineri vs muntenegru

Deși a promovat 14 jucători în mandatul său, unul singur s-a regăsit în primul "11" în meciul cu Muntenegru. Este vorba despre Paul Anton, mijlocașul rușilor de la Samara, care a devenit o apariție constantă în prima reprezentativă. 

În plus, deși a avut în lot mai mulți jucători aduși de la naționala de tineret, niciunul dintre "puști" nu a fost folosit titular la Podgorica. Cazul lui Cristi Manea este o excepție, deoarece acesta a fost adus la națională încă din perioada lui Victor Pițurcă. 

În plus, cu Muntenegru s-au regăsit pe teren în echipă nu mai puțin de cinci "veterani": patru titulari, Tătărușanu, Moți, Săpunaru, Keșeru și Deac, cel care a intrat pe parcurs. 

Contraperformanță istorică vs Serbia

În meciul cu Serbia de acum o lună, încheiat 0-0, naționala a avut cea mai slabă posesie din ultimii 5 ani, doar 33%. Aspect care a fost cauzat și de eliminarea suferită de Tamaș înainte de pauză. Serbia a avut posesie superioară la București și a creat 16 acțiuni de poartă, față de doar 6 ale noastre. 

În repriza secundă, echipa lui Contra s-a apărat în totalitate și a rezistat eroic asediului sârbilor. 

Și-a renegat fosta echipă? 

În cele 14 meciuri jucate cu Contra pe bancă, naționala a avut în componență un singur jucător de la Dinamo, Sergiu Hanca, cel care a bifat o selecție la ultima acțiune din 2017, meciul cu Olanda, 0-3.

 Chiar dacă în prezent "câinii" au rezultate mediocre, Dan Nistor a avut o perioadă excelentă la început de sezon și era văzut de către specialiști drept o soluție viabilă pentru convocări la echipa națională.

În comparație, FCSB a avut 6 jucători la lot în 2018, cumulând un total de 18 selecții. CFR a avut trei jucători la lot (18 selecții), iar Viitorul patru jucători (8 selecții). Dinamo nu a dat niciun jucător la lot în acest an!

214 selecțiiau strâns jucătorii utilizați de contra în cele 14 meciuri de pe banca naționalei. Una singutră a fost reprezentată de un jucător de la Dinamo!

11 pase de gola oferit Dan Nistor pe prima scenă în anul calendaristic 2018, cele mai multe din România. Pe 2 se află Nicușor Bancu, 8 pase decisive

Vezi și: 

Federația Română de Amatori » 3 dovezi CLARE că FRF a fost total pe lângă: nu a avut habar de calculele pentru urna a 3-a

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
983732924972315
Soos Vilmos  •  21 Noiembrie 2018, 16:51

Aduceti inapoi specimene ca dinu, piturca, iordanescu si altii, ca doar acestia au avut rezultate mirobolante.

nello148
nello148  •  21 Noiembrie 2018, 16:19
Postat de Dan Vucea pe 21 Noiembrie 2018, 15:48

De la Dinamo nu merita si nu merita niciun jucator la nationala.

BAI DAN BUCEA DAR CINE MERITA TANASE BALERINA ? MAN BUBOSUL ? COMAN COCALARUL S-AU MIMI RUPTA ? VAI DE CAPUL VOSTRU DE PASTORI !

nello148
nello148  •  21 Noiembrie 2018, 16:14

CE-I RUINELOR A-TI INCEPUT MASACRAREA LUI CONTRA LA COMANDA DEFECTULUI DIN PIPERA ? SE OFTICA PRIPASUL ALBANEZ CA NU A PUTUT SA-L " SAFTELEASCA " PE CONTRA PENTRU AI PROMOVA GLOABELE MAN , TĂNASE , COMAN ETC ADUCATOARE DE MILIOANE IMAGINATE DE MINTEA LUI BONLAVA ? PE ZI CE TRECE PROVOCATI MAI MULTA SCARBA SUPORTERILOR ADEVARATI PE CARE STAPANUL VOSTRU JIJI PUSCARIE NU POATE SA-I CUMPERE CU 50 EURO CA PE ....VA STITI VOI

Vezi toate comentariile (10)
Comentează