FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Comisia Tehnică a luat decizia în cazul lui Edi Iordănescu » Ce se întâmplă cu selecționerul, după retrogradarea din Liga Națiunilor

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță
Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 septembrie 2022 16:13 / Actualizat vineri, 30 septembrie 2022 16:48

Federația Română de Fotbal a anunțat vineri că este decisă să continue cu Edi Iordănescu (44 de ani) în funcția de selecționer până la EURO 2024.

Deși România a terminat grupa din Liga Națiunilor pe ultimul loc, retrogradând în Divizia C, urmând a întâlni adversare precum Insulele Feroe și Luxemburg, Comisia Tehnică a FRF a decis să propună continuarea colaborării cu Edward Iordănescu.

Răspunsul oficial al FRF, după declarațiile lui Florin Prunea despre salariul lui Răzvan Burleanu: „Președintele Federației câștigă 4.000 de euro pe lună”
Federația Română de Fotbal
Răspunsul oficial al FRF, după declarațiile lui Florin Prunea despre salariul lui Răzvan Burleanu: „Președintele Federației câștigă 4.000 de euro pe lună”

Am spus-o și o repet, am tot schimbat antrenori. S-a discutat asta și în ședință și credem că e cel mai bine să avem continuitate. Am plecat la un drum cu Edi și nu ne abatem acum de la el. 

În plus, s-au văzut lucruri bune la echipa națională la ultima acțiune, lucruri care ne dau speranță pentru preliminariile pentru EURO 2024, chiar dacă în viitoarea ediție a Ligii Națiunilor vom evolua din nou în Liga C, la fel ca și la prima ediție, când era totuși o altă structură a grupelor”, a spus Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.

Mihai Stoichiță: „Ne dorim grupă din care să ne calificăm”

„Lippi” a vorbit și despre tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului European, care se va desfășura pe 8 octombrie. 

Ne dorim grupă din care să ne calificăm. Trebuie să avem și puțin noroc, dar și să fim optimiști. Meciurile cu Muntenegru ne-au costat, pentru că dacă ne uităm la ceilalți doi adversari vom vedea că am fost peste ei la rezultate directe. 

E bine că nu am retrogradat în urna a 4-a pentru tragerea la sorți. Oricum nu se putea prin prisma faptului că Germania nu participă în preliminarii, iar Rusia e exclusă, dar nici nu am fost unul dintre cele două cel mai slab clasate locuri 4 din Liga B”, a mai declarat Stoichiță.

Edi Iordănescu, cel mai slab selecționer din istorie

În campania actuală din Liga Națiunilor, România a bifat cel mai scăzut procentaj al punctelor câștigate din toate participările all-time ale naționalei în preliminarii de CE, CM sau Nations League. E pentru prima dată când se coboară sub 40% procentaj și tot în premieră absolută, „tricolorii” au terminat o campanie pe ultima poziție.

Iordănescu junior a adunat doat 7 puncte, în cele 6 meciuri. Ceea ce înseamnă că a atins sub 39%. Niciodată în istorie nu s-a coborât mai jos de 40%! În plus, e pentru prima dată când România termină pe ultimul loc o campanie de preliminarii sau de Liga Națiunilor.

Până ca Edi Iordănescu să devină cel mai slab all-time, acest statut era deținut până în prezent de cei care au antrenat reprezentativa de seniori în campania pentru CM 2010. Atunci s-a început cu Victor Pițurcă, dar acesta a fost demis la jumătatea grupei, după ce compromisese șansele. Pițurcă adunase doar 4 puncte în 5 meciuri, ceea ce înseamnă un procent de numai 27%.

A venit Răzvan Lucescu, iar în celelalte 5 partide a făcut 8 puncte: 53% procentaj al randamentului. Media acelei campanii a fost de 40%, chiar peste actuala Liga Națiunilor!

VIDEO Răzvan Burleanu, despre momentele în care publicul îi cere demisia: „Numai în locul meu să nu fiți”

Citește și alte știri despre echipa națională

Antrenorul din Liga 1 revoltat de naționala României: „E rușinos ce s-a întâmplat”

E de acord cu decizia FRF de a-l păstra pe Edi Iordănescu: „Nu a greșit flagrant”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
laurenti001
laurenti001  •  30 Septembrie 2022, 22:17

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1945sv0509
1945sv0509  •  30 Septembrie 2022, 21:31

La modul in care e condus fotbalul romanesc urmatorul selectioner va fi ciobanasul becalian.

Nick111
Nick111  •  30 Septembrie 2022, 17:19

Lippi mimi kiki și alți zilieri. Săracul Pelici era și el la mana marelui Lippi panamezul. Ar fi bun oare Boloni pe postul domnului Stoichita? Fără Hagi și Becali fotbalul românesc nu ar mai fi existat. Sau poate s ar fi ținut în Dinamo și csa steaua.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează