FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Comitet Executiv fantomă? » Tribunalul a motivat de ce CEx al FRF nu a primit undă verde din partea instanţei

Articol de - Publicat sambata, 28 iunie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 27 iunie 2014 21:08

Judecătoarea a făcut referire la faptul că Iorgulescu nu e încă validat ca şef al LPF, iar prezenţa lui în CEx la Federaţie n-ar fi justificată. Asta ar bloca întregul Comitet


Răzvan Burleanu a trecut recent peste primul hop juridic: înscrierea în Registrul Federaţiilor. Aceeaşi instanţă de la Tribunalul Bucureşti a stopat însă demersul în ce priveşte Comitetul Executiv. Iar motivarea aduce detalii asupra subiectului.
Judecătorea Semida Popa a explicat că nu pot fi înregistraţi doar o parte dintre cei 14 membri ai CEx, ci entitatea completă. Iar problemele invocate de instanţă se referă la Gino Iorgulescu: "În ce priveşte primul vicepreşedinte al FRF, tribunalul reţine că statutul face referire la calitatea de reprezentant al fotbalului profesionist, fără a face referire la calitatea de preşedinte al LPF. Tribunalul reţine că nu s-a depus la dosar o Hotărîre a Adunării Generale a LPF care să-l fi ales pe domnul Iorgulescu ca reprezentant al LPF şi vicepreşedinte al Comitetului Executiv al FRF".

Federaţia combate însă teoria invocînd Regulamentul de aplicare al statutului, care i-ar oferi de drept lui Iorgulescu un loc în CEx al FRF. Tribunalul merge mai departe şi invocă în plus şi faptul că Iorgulescu nu a fost încă validat de o instanţă civilă şi, prin urmare, nu ar avea în prezent calitatea de şef al LPF!

E legal, aşadar, prezentul Comitet Executiv, care nu a trecut deocamdată prin filtrul tribunalului? "Înregistrarea organelor de conducere în Registrul Federaţiilor are doar efect de opozabilitate faţă de terţi. Pe cale de consecinţă, hotărîrile Comitetului Executiv al FRF sînt pe deplin valabile atît în prezent, cît şi anterior", se apără Federaţia.

"Chiar dacă decizia de acum nu e explicită, n-avem un Comitet Executiv, iar hotărîrile de acolo nu pot fi ale unui Comitet Executiv", traduce în sens opus Mircea Moise, avocatul Corvinului, una dintre părţile care au contestat Adunarea Generală din 5 martie.

14 membri există în Comitetul Executiv al FRF: următoarea şedinţă ar trebui să aibă loc azi, după Adunarea Generală

Playtech: Ianis Hagi a dat lovitura! Suma colosală pe care un antrenor vrea să o plăteasca pentru a îl lua


Comentarii (1)
bibiloiu
bibiloiu  •  28 Iunie 2014, 14:59

A avut destul timp sa demonstreze ce caccat de om este si mafiotul asta

Vezi toate comentariile (1)
Comentează