FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Concluzie dură a lui Dan Petrescu: „România a ajuns în lumea a șaptea! Noi suntem cu San Marino, Gibraltar...”

Articol de GSP - Publicat joi, 17 iunie 2021 15:57 / Actualizat joi, 17 iunie 2021 15:57

Invitatul din această săptămână la „Prietenii lui Ovidiu” a fost Dan Petrescu. Campion al României de cinci ori ca antrenor, „Bursucul” n-are milă atunci când vine vorba de echipa națională, dar și de situația fotbalului românesc. Acesta face o analiză dură, în exclusivitate, pentru Gazeta Sporturilor.

- Spuneai că echipele care vor performanță trebuie să investească serios.
- Cel mai important lucru în fotbal sunt banii. Dacă n-ai bani poți să vrei tu de toate. Acum și țările din urmă ne prind. Cipru e înaintea noastră în clasament, e un campionat mult mai greu. Eu am jucat cu o echipă din Malta, m-au criticat și m-au făcut praf toți ziariștii când am zic că e o echipă bună și noi i-am eliminat foarte greu. Am bătut 2-0 pe un teren sintetic... Anul ăsta CFR dacă crede că va avea un meci ușor cu cineva...

- Noi mai batem Luxemburg...
- Noi suntem cu San Marino, Gibraltar, cu alte țări. Stați puțin că și cu Liechtenstein sau Luxemburg... La națională pe noi ne bate Georgia, ne bate Armenia, e posibil să te bată Luxemburg, Insulele Feroe.

- Dane, vreau să vorbim și despre echipa națională. Ce părere ai?
- Am spus că rezultatele naționalei sunt un dezastru, dar nu am spus că Rădoi este un antrenor slab. Eu zic ce văd! Asta e realitatea. Rezultatele sunt un dezastru când te bate Armenia și Georgia. Suntem în lumea a șaptea dacă ne bat toți.

- Ultima dată am pierdut cu Anglia.
- Anglia a jucat cu echipa a treia, nici nu contează cu ce echipă. Mentalitatea trebuie să fie să-i batem pe toți. Au fost jucători și după Generația de Aur, jucători foarte buni. A fost generația lui Mutu, Chivu și acum sunt jucători foarte buni. Dar ceva nu iese. Nu știu dacă să dăm vina pe antrenor, pentru că e cel mai ușor. Ca la un avion, dai vina pe pilot dacă se întâmplă ceva.

- Da, Dane, dar Rădoi a venit la națională să învețe. Aici trebuie să vină unul deja pregătit!
- Eu ca antrenor nu pot să critic alt antrenor pentru că n-ar fi corect. Eu dacă mâine sunt antrenor undeva și vorbește rău de mine un alt antrenor o să-i zic: "Mă, tu ești antrenor? Ce vorbești?!". Antrenorul știe cel mai bine ce face, doar că el trebuie să-și ia totul asupra lui ca rezultat.

- Corect de acord, dar...
- Dacă ai rezultate bune e bine, dacă n-ai... Nu poți să ai rezultate bune când te bate Armenia și Georgia. Noi dacă băteam Anglia credeți că Southgate venea și zicea că a jucat cu rezervele? Jurnaliștii știau că te-a bătut România, care nu a bătut pe nimeni. Asta e realitatea! Rezultate nu sunt. Ne-a mai bătut și Islanda și e groaznic că în loc să avem la Europene echipă, vine Macedonia p-aici. România are jucători mai buni...

- Dar noi când putem să te criticăm pe tine la națională?
- Ha! Nu pot să decid eu acest lucru, domnu' Ioanițoaia. Nu e corect și fair-play să zic că aș vrea ca mâine să fiu antrenor la echipa națională. N-ar fi corect... Rădoi m-ar suna. Eu nu l-am criticat pe Rădoi niciodată, n-am vorbit de rău de el. Doar o dată mi-am permis să zic, după meciul cu Austria, și am greșit, nu trebuia să zic că s-au bucurat prea repede, de parcă câștigaserăm un turneu final și era doar un meci amical. După, toată lumea s-a supărat pe mine că-mi dau cu părerea. Eu niciodată nu-mi dau cu părerea de antrenor, niciodată. N-am făcut-o și nu o să o fac, dar dacă cineva mă atacă, eu răspund.

- Dar ai avea dreptul.
- Eu îmi dau cu părerea despre echipa națională pentru că am fost jucător. Rezultatele echipei naționale nu sunt bune acum, asta e foarte clar. Și nu ai cum să ai scuze când pierzi cu Georgia și Armenia.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU DAN PETRESCU

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Dan Petrescu își reproșează o decizie neinspirată: „Această femeie a reușit să mă convingă să semnez. Incredibil!”

EXCLUSIV Dan Petrescu, dezvăluiri șocante: „M-am pus în genunchi în fața patronului” + „Mi-a zis că vrea să avem sicriile unul lângă altul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
torque07
torque07  •  21 Iunie 2021, 19:56

Mi s-a parut o discutie dintre Mitica si Vasile pe terasa la o partida de table dupa 3 beri. Nu avem rezultate..daaa..nu avem rezultate..numerele vorbesc. Aha..statistici domle! Daa radoi nu are rezultate! Da da...eu nu pot sa zic ca nah..dar asa e. Asa si???? Ati descoperit apa calda. Uite mai jos un om oarecare care in 15 cuvinte a spus concret si pe intelesul tuturor care sunt problemele. Vai de capu vostru de experti. De Petrescu nu ma mir..e...fost fofbalist. Dar Ioanitoaia...icoana jurnalismului sportiv sa scoti doua fraze ca pe camp pa sapat ceapa....si uite alta problema mare din fotbalul romanesc. presa. Vorbiti de probleme nu de ce vede tot prostu...nu avem rezultate. Am pierdut 10min inutile sa va aud vorbind

bodystyle74
bodystyle74  •  17 Iunie 2021, 23:14

Cand nu vom mai avea echipe pline de perle, clauze de sute de milioane, antrenori cu iz de patroni,impresari la vopsitorie si insolvente pe banda rulanta, atunci ,si numai atunci putem bate Armenia, Giorgia sau Albania.Dupa care urmeaza progresul ,printr-o calificare la CE sau CM. Din acel moment putem spera la victorii cu marile forte. Dar este un proces lung de aprox 20 ani. Nu poti repara in 2sau 3 ani ce s-a stricat in 30.

capablanca
capablanca  •  17 Iunie 2021, 19:39

Stati asa, ca daca isi face Vaticanul echipa de fotbal am incurcat-o si cu aia...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează