FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO U17

Concluzii sumbre după eliminarea juniorilor de la Euro U17: "Sîntem departe de fotbalul modern"

Articol de , - Publicat marti, 10 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 10 mai 2011 21:26

Federalii prezenţi la turneul final din Serbia susţin că puştii lui Văsîi au carenţe tehnico-tactice din cauza pregătirii precare de la cluburi şi a competiţiei interne foarte slabe

"Eu cred că nu ne-am comportat rău la acest turneu final", a concluzionat Adrian Văsîi, antrenorul lotului U17, după ce echipa lui s-a clasat pe ultimul loc în grupă, cu un singur punct, şi a ratat lamentabil calificarea la CM 2011 din Mexic.

Şeful delegaţiei, Dan Ionescu, şi membrii Comisiei Tehnice de juniori din cadrul FRF, Romulus Chihaia şi Cornel Jurcă, sînt însă de altă părere. "Acest turneu final ne-a arătat că sîntem încă departe de fotbalul modern. Nu mi-a plăcut jocul echipei, prea defensiv. Trebuia să fim mai curajoşi, aşa cum s-a întîmplat după ce Germania ne-a condus cu 1-0. E normal ca preşedintele Mircea Sandu să fie nemulţumit, fiindcă nu a refuzat nimic acestui lot şi aşteptam cu toţii altceva. Văsîi va face un raport în care trebuie să explice de ce a ratat calificarea la Mondiale", a explicat Dan Ionescu.

Antrenorii federali Chihaia şi Jurcă au explicaţii mai profunde: "Nu ne putem compara cu ţările care investesc în pregătirea juniorilor. Puştii noştri au aratăt multe carenţe tehnico-tactice şi asta din cauză că în competiţia internă n-au adversari care să le pună probleme. Cu echipe precum Olanda şi Germania au fost temători, principala lor preocupare a fost să respingă atacurile adversarilor, neglijînd faza de construcţie".

Revelaţiile Filip, Himcinschi şi Ţîru
Cu toate astea, există şi lucruri bune după Euro U17. Cîţiva juniori au demonstrat că au valoare şi pot ajunge fotbalişti. Dan Ionescu are doi remarcaţi: " Steliano Filip şi Himcinschi sînt de departe jucătorii care s-au evidenţiat la turneul final. Sînt de mare perspectivă". Filip, de la LPS Banatul, este un mijlocaş de bandă cu reale calităţi, iar atacantul Unirii Alba Iulia are aproape ce-i trebuie unui vîrf împins. Fabian a marcat singurul gol al României în Serbia, în partida cu Cehia (1-1), după o acţiune individuală spectaculoasă.  

Un alt nume care s-a ridicat peste nivelul echipei este închizătorul Bogdan Ţîru, de la Academia Hagi. La plusuri ar mai putea fi nominalizat cuplul de fundaşi centrali Schuller - Puţanu.

Decepţia Brănescu
Portarul de la echipa Primavera a lui Juventus Torino a fost marea decepţie a selecţionatei U17 la Euro 2011. Brănescu are pe conştiinţă două dintre cele trei goluri primite de "tricolorii" mici în Serbia. În finalul meciului cu Cehia, la 1-0 pentru România, a fost învins cu un şut de la 35 de metri,  iar în partida decisivă cu Germania a ieşit pe sub minge la cornerul din care vîrful Yesil a marcat cu capul din apropierea liniei porţii. "Brănescu a mai greşit şi în jocul decisiv cu Ungaria, 2-1, dar s-a revanşat prin acel penalty apărat în ultimul minut", a explicat un federal.

"Federaţia va impune antrenorilor de la cluburile de juniori un program unitar de pregătire. Cine nu îl respectă va fi sancţionat. Este singura şansă de a revigora sectorul juvenil"
Romulus Chihaia, şeful Comisiei Tehnice de juniori a FRF

"Dacă domnul preşedinte Mircea Sandu a spus că voi fi demis, probabil asta se va întîmpla"
Adrian Văsîi, selecţioner România U17

1 gol a marcat România U17 în cele trei meciuri din grupă. Cel mai puţin dintre cele opt reprezentative calificate la Euro 2011 din Serbia 

5 juniori au fost integralişti în toate cele trei partide la Euro: Brănescu, Schuller, Puţanu, Mitache şi Ţîru

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (9)
milton
milton  •  11 Mai 2011, 08:32

COMPLETARE Sunt meciuri de colectie in care Argentina lui Maradona, anihilat perfect de Rotariu, sau Anglia, ca sa nu dau decat 2 forte ale fotbalului mondial, erau invinse de Romania. Erau perioade in care ieseam pe strazi scandand "Hagi presedinte"! Acum, ce sa mai spunem?! Stam cu sufletul la gura pentru rezultate cu echipe considerate din esalonul 2, 3 sau poate chiar mai jos. Mai grava este situatia actuala cand observi ca nu se intrevede nicio raza de speranta, iar aceeasi "conducatori" care au generat situatia actuala, nu numai ca nu vor sa plece, dar isi propun sa iasa la pensie din inaltele structuri ale institutiilor "abilitate". Sad but true!

milton
milton  •  11 Mai 2011, 08:22

Oare de cate "dovezi" ale faptului ca fotbalul din Romania trebuie schimbat, si nu numai, mai au nevoie "conducatorii", pentru a face ceva?! Intrecerea interna a devenit un "tablou" sumbru, in care aceleasi persoane se balacaresc zilnic, nationala, evident, este si ea in cadere libera, si, mai grav, din urma nu vine nimic. S-au scris destule articlole in care s-au semnalat carente majore in fotbalul 'juvenil", selectii facute pe pile, relatii, spagi, etc., incat "performanta" din Serbia nu ar mai trebui sa mire pe nimeni. Au fost ani in care stateam cu sufletul la gura la meciurile nationalei lui Hagi, Popescu, Petrescu, Lupescu, etc.

ervfr
ervfr  •  11 Mai 2011, 08:10

1. Nu poti ataca stand in poarta. Tactica romanesca. 2. Frica de un adversar. Meteahna romanesca. 3. Lipsa de tactica de joc. Antrenori la juniori care cred ca nu prea au habar cu fotbalul 4. Coerenta in joc. Psihic romanesc. Deci ne lipsesc prea multe.... Germania a fost mult sub asetptari. Nu m-a convins in nici un meci. Se putea mult mai mult cu daruire antrenament tactica si putere. Avem nevoie de ceva care sa schimbe fotbalul romanesc. De la oameni care sa ne insufle toate caracteristicile fotbalului modern. Nu se va intampla nimik deoarece mentalitatea celor care trebuie sa conduca este doar merge si asa. Micile compromisuri vor merge mai departe. Trezirea pana nu e prea tarziu.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează