FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANTRENOR

Condiţia lui Hagi pentru a prelua imediat naţionala » Sandu să declare că nu mai avem şanse de calificare la Euro 2012

Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

Articol de - Publicat vineri, 10 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 10 iunie 2011 13:22

Gică Hagi ar putea accepta să preia echipa naţională chiar de luna aceasta cu o condiţie: să nu împartă cu Răzvan Lucescu vina ratării calificării la Euro 2012. Hagi ar vrea ca preşedintele FRF, Mircea Sandu, să declare public înaintea numirii sale ca selecţioner că el nu are absolut nici o vină pentru eşecul final, deşi România mai păstrează şanse pentru a prinde locul doi, care duce la baraj.

Mircea Sandu încercă să-i facă pe plac lui Hagi, dar nu pare destul de convingător. "Şansele noastre de calificare au fost mici încă după remiza din primul meci din grupă, cu Albania, de la Piatra Neamţ. Calificarea este la fel de departe şi după victoria cu 3-0 împotriva Bosniei. Răzvan Lucescu va fi un bun antrenor de club, dar n-a mers la «naţională», nu a mers jocul".

În schimb, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, continuă să susţină ideea că "tricolorii" se pot califica la Euro 2012: "Cred că la «naţională» e binevenit orice selecţioner care face treabă. În ciuda faptului că am picat pe locul 4 în grupă, după meciul Bosnia - Albania 2-0, sîntem în continuare în cărţi pentru locul doi, care ne asigură prezenta la play-off. Depinde de noul antrenor să-i mobilizeze pe jucători". Chiar şi Răzvan Lucescu crede că România mai are şanse de calificare.

Mircea Sandu nu înţelege de ce Gică Hagi are nevoie de o asemenea declaraţie publică din moment ce a precizat clar în comunicatul postat pe site-ul FRF că principalul său obiectiv este calificarea la Euro 2016.

COMUNICATUL FRF: "Din punctul de vedere al performanţei, principalul obiectiv va fi calificarea la turneul final al EURO 2016, numai că planul se vrea a fi unul mult mai complex, fiind vorba despre un proiect pe patru ani, cu finalitate în toamna anului 2015 şi cu ţintă reformarea fotbalului la toate nivelurile echipelor noastre naţionale, începând cu reprezentativa "A" şi terminând cu cea de juniori "Under 14". Aceasta înseamnă modificarea şi modernizarea sistemului şi modului de joc la toate eşaloanele naţionalelor noastre şi îmbunătăţirea parametrilor de performanţă, astfel încât calificările să reprezinte o succesiune şi o încununare logică a schimbărilor evocate.

Domnii Iordănescu şi Hagi au fost rugaţi să analizeze oferta înaintată şi să-şi precizeze poziţia până pe 13 iunie. Dacă răspunsul va fi pozitiv, ulterior vor fi discutate toate celelalte detalii".

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (41)
ciparian
ciparian  •  10 Iunie 2011, 22:21
Postat de ligax pe 10 Iunie 2011, 18:47

Toti au "conditii"...Cine "garanteaza" rezultate???

bravo!!!! asta da intrebare. singurul comentariu adevarat.dar pb e ca nimeni. doar bani, figuri,zefleme.........si atat

ipsilante
ipsilante  •  10 Iunie 2011, 21:19

Sansele de calificare pentru 2012, sunt mici si mai mult toretice! Lupescu, cu Lucescu jr. au dat-o-n bara, jenant si umilitor... Doi ani pierduti pentru Nationala apoi, coada pe spinare, si...pa! Nici cristalizarea unui lot de baza, nici rezultate, nici joc...iar calificarea COMPROMISA! Asta este BILANTUL lui Lucescu jr. la Nationala! O spun si pentru taica-s'u, care-l lauda de te-apuca si scirba! Cit despre Hagi, il apreciez ca om si fost mare fotbalist, dar nu-l vreau selectioner la Nationala. Esecurile lui in aceasta bransa, de antrenor, nu-l recomanda! Lupescu ar trebui demis, iar M Sandu si M Dragomir, sa-si asume esecurile ultimilor 10 ani si sa plece urgent!

flafy
flafy  •  10 Iunie 2011, 20:44

deci sa inteleg ca daca Romania rateaza calificare a Hagi nu ar avea nici o vina? dar daca se califica??(oricum indiferent daca se va califica sau nu tot munca lui Razvan va fi)si sper ca pana la urma sa nu accepte!!

Vezi toate comentariile (41)
Comentează