FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALBANIA - ROMÂNIA

Contra atrage atenţia: "Grupa de calificare la Mondial e mult mai grea decît cea de acum"

Cosmin Contra
Cosmin Contra

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 08 octombrie 2011 21:35

Ratarea din preliminariile la Euro 2012 ne-a făcut pe toţi să ne gîndim la următoarea campanie de calificare, cea pentru mondialul din Brazilia, de peste trei ani.

Fostul internaţional Cosmin Contra ne atrage însă atenţia să nu visăm prea departe, pentru că adversarele din preliminariile pentru CM sînt mult mai puternici decît cei care i-am avut în actuala campanie.

" Grupa de calificare pentru Mondial e mult mai grea decît cea în care am jucat acum. Adversarii vor fi mult mai greu de învins.Ungaria a trecut printr-o perioadă de reconstrucţie iar acum are o naţională foarte puternică. Turcia e o echipă extrem de puternică, iar de Olanda nici nu mai are rost să vorbim. Vom avea o sarcină foarte dificilă", a spus Contra la GSPTV.

Fostul internaţional spune că meciul de aseară nu are nici o relevanţă în contextul ratării calificării, pentru că marile greşeli au fost la începutul campaniei, cînd România a scos doar două puncte din meciurile cu Albania şi Belarus.

"Calificarea s-a pierdut la acele prime două meciuri în care am făcut egal. Franţa şi Bosnia au fost două echipe foarte solide, au pierdut foarte puţine puncte, au meritat din plin să fie pe primele două locuri. Am văzut o îmbunătăţire a jocului în ultimele meciuri. Mi-a plăcut foarte mult echipa noastră aseară, mai ales în prima repriză. Am făcut presing, am pasat bine, am fi meritat să cîştigăm", a mai spus Cosmin Contra.

România a făcut aseară 2-2 pe teren propriu cu naţionala Belarusului şi a pierdut astfel orice şansă de calificare la Euro 2012. Adrian Mutu a înscris cele două goluri ale "tricolorilor", în timp ce bieloruşii au marcat prin Kornilenko şi Dragun.

Pentru calificarea la Mondialul din Brazilia, România se va lupta cu Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
floring
floring  •  08 Octombrie 2011, 22:06

cred ca toata lumea si-a dat seama de asta nu trebuia acum contra sa redescopere roata

bozgor
bozgor  •  08 Octombrie 2011, 22:04

da,da lasati nationala sa pregateasca campania pentru mondial sigru catastrofa va fi mai mare decat acum. ne vor bate toti si daca vom face vreo 5-6 puncte sa fim multumiti. fotbalul nostru este nul iar de cei ce simuleaza fotbalul la noi sunt niste mascarici.

sbon
sbon  •  08 Octombrie 2011, 22:03

mda, aiurea, daca castigam ultimele 2 meciuri cu marele strateg Pitrurca, aveam 4 puncte in plus, adica 17 puncte, iar Franta si Bosnia aveau 19 puncte si meci direct, deci aveam toate sansele sa prindem locul 2 cu 20 de puncte, deci Piturca a pierdut calificarea

Vezi toate comentariile (9)
Comentează