FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MALTA 1-0

Contra, singurul ZERO BARAT! N-a mai existat un asemenea selecționer în ultimii 20 de ani, în campaniile pentru Euro!

Articol de , , - Publicat joi, 12 septembrie 2019 09:00

În ultimii 20 de ani, în campaniile pentru calificarea la Euro, n-a existat un alt selecționer în afara celui actual care să nu obțină nicio victorie împotriva adversarelor care contează din grupă, adică altele în afara ultimelor două clasate, după disputarea a 60% din meciuri.

„Dacă batem tot până la meciul cu Spania, vom fi la Euro”. Declarația îi aparține lui Cosmin Contra și e făcută înaintea ultimelor 40% din meciurile din grupa preliminară pentru turneul final de anul viitor. Care e însă argumentul pe care actualul selecționer îl are când își propune punctaj maxim la jocurile cu Suedia și Norvegia, două naționale cu care ne aflăm în luptă directă pentru locul 2 și care au fost în urne superioare nouă la tragerea la sorți? În niciun caz parcursul din actuala campanie, în care 9 din cele 10 puncte pe care România le are acum în clasament au fost obținute cu Malta și Feroe, ultimele două clasate și naționale care nu contează deloc!

De fapt, nu mai există niciun alt selecționer pe care l-a avut România în ultimii 20 de ani și care să aibă un palmares atât de slab, într-o campanie de European, cum are azi Contra. Începând cu preliminariile pentru Euro 2000 și până la cele din prezent, niciun alt antrenor nu s-a aflat în situația de a nu bate pe nimeni după primele 60% din meciuri. Pe nimeni în afara ultimelor două clasate, cum e cazul acum cu Malta și Feroe. Indiferent că s-a obținut sau nu o calificare, Pițurcă, de 3 ori, Iordănescu, de două ori, și Răzvan Lucescu au obținut de fiecare dată cel puțin un succes care să conteze cu adevărat.

Preliminarii Euro 2000 - VICTOR PIȚURCĂ

  • Portugalia - România 0-1
  • România - Ungaria 2-0

Concluzia la finalul preliminariilor: CALIFICARE

Portugalia avea o echipă fabuloasă

Probabil că una dintre cele mai valoroase victorii obținute în preliminariile unui Euro e acel 1-0 cu Portugalia, din toamna lui 1998, în deplasare. La acel moment, naționala lusitană avea o echipă formidabilă, cu nume uriașe. De fapt, Portugalia avea să joace semifinalele Euro 2000, eliminată de Franța la penalty-uri, după un meci care a provocat un scandal de arbitraj, Portugalia simțindu-se în mod clar dezavantajată.

Echipa-tip a Portugaliei: Vitor Baia - Xavier, Couto, Jorge Costa, Teixeira - Figo, Rui Costa, Sergio Conceicao, Paulo Bento - Joao Pinto, Nuno Gomes

Preliminarii Euro 2004 - ANGHEL IORDĂNESCU

  • Bosnia - România 0-3
  • România - Bosnia 2-0

Concluzia la finalul preliminariilor: ELIMINARE

Preliminarii Euro 2008 - VICTOR PIȚURCĂ

  • România - Belarus 3-1
  • Slovenia - România 1-2
  • România - Slovenia 2-0
  • Belarus - România 1-3

Concluzia la finalul preliminariilor: CALIFICARE

Preliminarii Euro 2012 - RĂZVAN LUCESCU

  • România - Bosnia 3-0

Concluzia la finalul preliminariilor: ELIMINARE

Preliminarii Euro 2016 - PIȚURCĂ și IORDĂNESCU

  • Grecia - România 0-1 (Pițurcă)
  • Finlanda - România 0-2 (Pițurcă)
  • România - Irlanda de Nord 2-0 (Iordănescu)

Concluzia la finalul preliminariilor: CALIFICARE

Preliminarii Euro 2020 - COSMIN CONTRA

  • Nicio victorie în afara celor cu cele mai slabe două formații din grupă

Concluzia la finalul preliminariilor: ???

Citește și: 

Cosmin Contra, vedetă într-un clip viral pe Youtube: „Pe jucători îi motivez cu filmulețe cu Insula Iubirii! Dacă nu bat, ajung ispite”

Gigi Becali îi declară public război lui Contra: „Pleacă, ne distrugi! Am conceput un comunicat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (67)
mosvasile
mosvasile  •  12 Septembrie 2019, 21:22

Ce vedem noi aici?Ce sa vedem:o campanie de presa impotriva selectionerului Contra!Cine a comandat aceasta campanie de presa?Raspuns:binefacatorul GG!Dar de ce?Raspuns:Ca nu l-a luat pe Florinel la nationala mare,cu toate ca l-a rugat in mod expres pe Contra!Fiindca stia ca la meciurile nationalei, de obicei vin scouteri de prin Turkia si de prin Italia si poate,poate,cine stie,da Florinel vreun gol!Iar Contra a ras si binefacatorul s-a suparat si i-a "promis"ca nu va mai fi selectioner!Alde Craitzoiu astia,vor sa ne faca sa credem ca se putea juca altfel cu Spania!Nu,nu se putea!O zice chiar Chipciu!Ca aia joaca pe la Real Madrid, iar cel mai bun jucator al nostru e prin liga a doua din Anglia iar majoritatea celorlalti sunt rezerve pe la echipele lor,din tari cu fotbal mediu!Aia e,Craitzoiule nene!

107456520566405
Terminhater Terminhater  •  12 Septembrie 2019, 21:15

Trustul varanului s-a pus cu tunurile pe bâlbâit ... Mai lipsesc *** Gâdea și Badea să facă emisiune pentru desființarea pelticului ... Să vedeți atunci toate *** , singurii urmăritori ai emisiunilor *** ălora , cu jalba la federație , să-l dea jos pe Contra ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cedrycx
cedrycx  •  12 Septembrie 2019, 21:05

Din pacate,pe lângā ca avem un fotbal mediocru, jurnalistii sunt si mai mediocri,ca sa-l faci pe Contra un zero barat ,dupa parerea mea tu esti un jurnalist frustrat ,pt ca probabil incă stai cu ***.in România nu functioneaza nimic bine ,incapand cu politica si sfârsind cu noi.dar ne place sa fim pretentiosi fara nici o justificare plauzibilă...din pacate am decazut ca natiune,din daci,am ajuns sa fim ca *** toata ziua ca totul este rau,dar nu miscam niciun deget pt a ne fi mai bine.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (67)
Comentează