FOTBAL  »  NATIONALA  »  CANTONAMENT

CORESPONDENȚĂ DIN AUSTRIA // Nedelcearu: "Obiectivul meu e să ajung în Anglia. Aș vrea să îmbrac tricoul lui Liverpool!"

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 30 mai 2018 09:52

Ionuț Nedelcearu, 22 de ani, nu se consumă din cauza criticilor legate de convocarea sa la lot pentru amicalele cu Chile și Finlanda și spune că ”nu am nicio vină dacă lui Mister îi place de mine, nu-l voi dezamăgi”.

- Ionuț, ai prins deja rădăcini în Rusia, la noua ta echipă, Ufa... Cum au fost primele luni ca stranier?
- M-a ajutat mult faptul că i-am întâlnit acolo pe Carp și pe Fatai, cu care am putut comunica foarte bine. Știau cum se întâmplă lucrurile în club, mi-au vorbit despre campionat și despre oraș, n-au existat probleme de acomodare, am intrat repede în grup. Nivelul competiției în Rusia e ridicat și crește constant, fiindcă primele cinci echipe investesc zeci de milioane de euro în transferuri.

- Orașul?

- Destul de mare, în jur de un milion de locuitori. Restaurante, mall-uri, sport. Ai unde să-ți petreci timpul liber. Hocheiul e pe primul loc. Am fost și eu o dată la un meci, prima oară în viață. Atmosferă frumoasă. La fotbal vin 8.000-9.000 de oameni la fiecare partidă, m-am împrietenit repede cu fanii, care m-au aplaudat deseori.

- Cum arată o zi a lui Nedelcearu în Rusia?
- Trezirea pe la 9, la 10 și jumătate prezent la stadion pentru antrenament, apoi merg să lucrez suplimentar la sală. Mă întorc acasă să mănânc, odihnă după-amiaza, iar seara mai ies pe la restaurant. Carp mi-a povestit și despre niște mâncăruri tradiționale, una e un gen de friptură din carne de cal, de care însă nu m-am atins. Pe la opt-nouă seara sunt în pat, mă uit la seriale până adorm.

"Din Rusia vreau să ajung direct în Anglia!"

- Sunt diferite antrenamentele în Rusia?
- Intensitatea pregătirii vine de la jucători, care se implică, nu vezi pe unul mai relaxat la antrenamente! Se joacă mult pe forță, agresiv, direct pe poartă. Îmi place stilul ăsta! Obiectivul e să ajung de aici direct în Anglia. Aș vrea să îmbrac tricoul lui Liverpool!

- Au existat ceva semne de întrebare după convocarea ta la națională, voci care te plasează între copiii de suflet ai lui Contra. Cum te împaci cu discuțiile astea?
- În România apar mereu astfel de probleme, care nu există în străinătate. Eu vin la lot doar să-mi fac treaba, să demonstrez că merit să fiu la echipa națională. Mă simt ca oricare dintre ceilalți colegi. Nu am parti-pris-uri cu selecționerul, nu suntem prieteni, ci am statut de simplu jucător. Mă bucur însă dacă antrenorul are încredere în mine. Mă motivează. Și dacă lui Mister îi place de mine, ce vină am eu?!

- Se apropie Liga Națiunilor în toamnă. Cum îți sună grupa cu Serbia, Muntenegru și Lituania?
- Complicată! Serbia va fi prezentă și la Mondiale, dar e o serie în care se poate întâmpla absolut orice. Trebuie să câștigăm grupa, să ne ușurăm calificarea la Europene.

- Ai mai stat cu ochii pe parcursul lui Dinamo din campionat?
- Da. Și știu că nu s-a văzut prea bine faptul că echipa a evoluat în play-out. Am greșit și eu în prima parte a sezonului, trebuia poate să dăm mai mult, să fim în play-off cu cinci etape înainte de finalul sezonului regulat, nu să așteptăm ultima rundă. Asta-i viața, din păcate! Am văzut însă și meciurile lui Dinamo după ce am plecat. Mi se pare că echipa a crescut, iar ăsta e meritul lui Bratu!

"Chiar dacă nu-l cunosc personal, m-am bucurat pentru Florin Andone că a ajuns în Premier League, la Brighton. E important să avem jucători în campionatele tari. Florin a confirmat în Spania, sunt convins că o va face și în Anglia"
Ionuț Nedelcearu

"Chiar dacă chilienii vin fără starurile naționale, cred că amicalul de joi rămâne un test important pentru noi în această perioadă. Ne va ajuta să vedem la ce nivel ne aflăm, pentru că și garnitura a doua a sud-americanilor e redutabilă"
Ionuț Nedelcearu

600.000 €a încasat Dinamo de la Ufa pentru transferul lui Nedelcearu, care câștigă la ruși 300.000 de euro pe sezon

10
meciuri a jucat Nedelcearu pentru Ufa, fiind integralist: a terminat sezonul pe locul 6 și va merge în preliminariile Europa League

amicale

România - Chile joi, 31 mai, ora 18, Graz (Austria)
România - Finlanda marți, 5 iunie, 20:30, „Ilie Oană" (Ploiești). Bilete AICI
Meciurile vor fi televizate de Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
10211120151094522
Mugur Cristian  •  30 Mai 2018, 18:56

In sfarsit un jucator care stie ce vrea, nu ca altii care ajung prin Arabia, Turcia, China, Rusia, Cecenia si dupa cateva luni plang sa vina cineva sa-i ia inapoi. Valabil si pentru antrenori de genul lui Petrescu care se duce in China desi viseaza la Chelsea. Il mai ia lulu din China.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  30 Mai 2018, 16:42

Un jucător descoperit de două ori nu băut, rupt de beat și păstrat în lot...este clar partipris-ul...care știi cine este impresarul lui?

1465879253484254
Theodor Adrian  •  30 Mai 2018, 16:32

Vezi poate gasesti in rusia tricoul lui liverpool. N-are rost sa te duci in anglia. Ploua

Vezi toate comentariile (10)
Comentează