FOTBAL  »  NATIONALA  »  MUNTENEGRU - ROMÂNIA, LUNI, 21:45, TVR 1, GSP.RO

Corespondență din Podgorica // Daum, ironic cu ziariștii și în deplasare » Răspuns incredibil la întrebarea: "De ce nu ați mai luat un închizător, dacă știați că Pintilii e suspendat?"

Foto: Alex Nicodim / Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim / Gazeta Sporturilor

Articol de , - Publicat duminica, 03 septembrie 2017 20:41

Christoph Daum a driblat toate întrebările incomode puse înaintea partidei cu Muntenegru și a fost ironic: "nimic de Alibec?". 


Ceea ce poate fi penultima conferință de presă a selecționerului Daum a reprezentat un val de negări și răspunsuri în doi peri din partea selecționerului neamț. Acesta a părut din nou nemulțumit de întrebările jurnaliștilor și a ocolit, uneori lipsit de eleganță și cu ironie, răspunsuri concrete.

1. Demisie

Daum a strâmbat din nas când a auzit cuvântul. "Sincer, mi-a crescut ditamai barba de când mă întrebați de demisie!", a răspuns acesta. "Da, dar ați spus că o veți face când vă vor cere fanii asta. La meciul cu Armenia v-au cerut-o". "Trebuie să privim și că am făcut totul cu bună-credință și cu entuziasm" a fost replica neamțului.

2. Iar Alibec

A urmat un dialog între Daum și reporterul DigiSport Radu Drăguț, în care selecționerul s-a legat din nou de subiectul Denis Alibec, unul dintre fotbaliștii neselecționați.

- Domnule Daum, știați că Pintilii e suspendat și avem puțini închizători. De ce nu ați ales să mai luați unul?
- Da, știam, dar asta a fost selecția!
- Însă avea cartonaș galben și joacă pe un post pe care poate lua ușor cartonaș galben.
- Păi, vă rog să îmi spuneți niște închizători, pe cine puteam lua în loc.
- Hoban, Săpunaru, Nedelcu. V-am dat trei nume.
- Și Alibec, nu?
- ...
- Pe Alibec nu l-ați zis!

3. Dacă marca Stanciu cu Muntenegru

Christoph Daum a fost întrebat de un ziarist muntenegrean cine va rata un penalty mâine, după ce Stanciu și Stancu n-au marcat de la punctul cu var în aceste preliminarii. Și-a dat ochii peste cap când s-a insistat și a fost chestionat dacă s-ar fi gândit vreodată la parcursul României cu un gol înscris de Stanciu cu Muntenegru, în tur. "Nu, nu, nu! Vă rog, nu", a spus acesta, "trebuie să ne gândim doar la viitor!".

4. Care viitor?

Continuarea a venit logic. "Chiricheș a spus că echipa națională nu are niciun viitor. Sunteți de acord cu ce a spus căpitanul echipei naționale?". Daum a tăcut câteva secunde. "E opinia lui! Când suntem un grup, e și normal să avem gândiri diferite!", a conchis Christoph Daum.

A zâmbit sec la plecare și a salutat-o pe traducătoarea venită din partea federației muntenegrene.

"Să nu uităm că trebuia să batem Muntenegru și în tur. E o echipă destul de echilibrată, care nu joacă doar într-un stil, poate să se apere, poate ataca, poate juca pe contraatac" Christoph Daum, selecționer România

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1. Polonia 16p
2. Muntenegru 13p
3. Danemarca 13p
4. România 9p
5. Armenia 6p
6. Kazahstan 2p

Meciurile următoare: 

  • 4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan
  • 5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
  • 8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (118)
polistul68
polistul68  •  04 Septembrie 2017, 16:59
Postat de nea_vanea.60 pe 04 Septembrie 2017, 13:55

ce sa zica si el?! cu jucatorii romani selectionabili, la nationala, nici cuplul Guardiola-Mourinho nu ar fi scos mai multe puncte... nu au nici 2% determinarea luxemburghezilor din meciul cu Franta. cu totii sunt doar sportivi lipsiti de profesionalism si chiar bun simt!

Cu TOTI jucatorii romani, nimeni nu ar putea obtine rezultate remarcabile....nu mai avem jucatori valorosi....In afara de Chipciu si Andone, spune-mi tu un jucator care e titular la o echipa serioasa....spune tu un jucator care a confirmat in meciuri serioase ( nu cu Botosani, Chiajna, sau Timisoara)...iar despre Alibec....pacat de talentul lui...un jucator indisciplinat tactic ( in special) nu poate aduce nimic bun unui grup....a, ca ne-am obisnuit sa asteptam acea :sclipire"....e gresala noastra. Nu poti sa pregatesti un meci, bazandu-te pe o sclipire.

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  04 Septembrie 2017, 13:55

ce sa zica si el?! cu jucatorii romani selectionabili, la nationala, nici cuplul Guardiola-Mourinho nu ar fi scos mai multe puncte... nu au nici 2% determinarea luxemburghezilor din meciul cu Franta. cu totii sunt doar sportivi lipsiti de profesionalism si chiar bun simt!

1758587837700889
Costel Pisleaga  •  04 Septembrie 2017, 11:21

nu il mai vrem !!! daum asta este un minuscul antrenor , nicidecum selectioner !!! *** !!! pluteste in ceata , lucru f convenabil ptr federatie !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (118)
Comentează