FOTBAL  »  NATIONALA  »  INSULELE FEROE - ROMÂNIA, DUMINICĂ, 19:00, TVR1, GSP.RO

Corespondență din Torshavn » Un antrenor român din Feroe avertizează: "Dacă-i tratăm ca «pescari», o furăm!"

Anghel a făcut carieră la Streymur, iar în 2006 feroezii au vrut să-l naturalizeze pentru echipa lor naţională
Anghel a făcut carieră la Streymur, iar în 2006 feroezii au vrut să-l naturalizeze pentru echipa lor naţională

Articol de - Publicat sambata, 10 octombrie 2015 00:00

Aflat de 14 ani în Feroe, fostul atacant vîlcean Sorin Anghel transmite "tricolorilor" şi fanilor români să le arate respect insularilor.

Antrenor secund la Vikingur, românul de 36 de ani subliniază că România "va avea duminică un meci cum nici nu vă închipuiţi de greu".

Stabilit din 2001 în Feroe, unde a cucerit două titluri şi patru cupe naţionale cu Streymur, plus participări în preliminariile Champions League, vîlceanul Sorin Anghel mănîncă pe pîine fotbalul insular.

A fost coleg sau adversar cu majoritatea jucătorilor pe care "tricolorii" îi vor înfrunta duminică pentru a-şi asigura biletele către Euro 2016. Acum e secund la Vikingur, club ce oferă, de asemenea, nume pentru lotul reprezentativ.

"Va fi un meci cum nici nu vă închipuiţi de greu!", avertizează Anghel. Şi continuă: "Nu mai e de mult acea echipă feroeză care bubuia mingea înainte şi apoi se apăra cu 10 oameni. Acum pun mingea jos, construiesc, te şicanează prin pressing. Nu-i interesează cine va merge la Euro. Vor intra doar ca să cîştige".

"Fero, soldatul universal!"

Contabilizează că "vor reintra suspendaţii Benjaminsen, Olsen şi Hansson, care vor da altă forţă la mijloc faţă de ce aţi văzut contra Ungariei, cînd antrenorul a folosit improvizaţii. Iar în locul lui Gregersen, eliminat la Budapesta, va intra probabil o fiară, Otmar Fero. Omul ăsta n-are mamă, n-are tată! Bagă capul la contre, nu se fereşte, e un fel de soldat universal. Greu să-l dobori!".

Anghel mai pune pe tapet un element pentru partida de mîine: "Mulţi jucători au fost foarte dezamăgiţi şi au considerat o lipsă de respect faptul că, la meciul tur, toţi îi numeau «pescari» în România. Jurnaliştii feroezi au tradus materialele importante apărute atunci în presa de la Bucureşti, s-au interesat care sînt comentariile făcute pe televiziuni şi aşa au aflat şi fotbaliştii despre felul zeflemitor de a-i trata".

”Ar putea fi o greşeală fatală din partea românilor dacă o vor ţine în continuare de-a surda cu «pescarii» în sus, «pescarii» în jos! Chiar dacă Feroe nu e la nivelul nostru, n-ai voie să nu-i respecţi" Sorin Anghel

CUM NE CALIFICĂM

  • Batem în Feroe

Sîntem la mîna noastră, aşa că un succes în Feroe ne garantează calificarea în Franţa, indiferent de rezultatul obţinut de Ungaria în Grecia.

  • Egal în Feroe

Un semieşec în ultima rundă ne asigură biletele pentru Euro dacă Ungaria nu cîştigă sau oricare dintre Ucraina, Irlanda, Croaţia şi Albania nu bat în ultima rundă. În ultimul caz, am prinde cel mai bun loc 3, care duce şi el în Franţa.

  • Înfrîngere în Feroe

O înfrîngere în ultima rundă ne trimite la Euro dacă Ungaria pierde şi ea sau oricare dintre Ucraina, Irlanda, Croaţia şi Albania nu bat în ultima rundă. În ultimul caz, am prinde cel mai bun loc 3, care duce şi el în Franţa.

CLASAMENT

1. Irlanda de Nord 20p
2. România 17p
3. Ungaria 16p
4. Finlanda 11p
5. Ins. Feroe 6p
6. Grecia 3p

11 octombrie: Feroe - România, Finlanda - Irlanda de Nord, Grecia - Ungaria

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  10 Octombrie 2015, 16:51

...ce bine ar fi sa castige insulele feroce ...dar nu cred ...pana nu ne bat raman pescari amatori ...

989575714395836
Costache Cristian Marian  •  10 Octombrie 2015, 14:10

asa se intampla cand stai cu ochi pe IPhone,pe Laptop,Pe Smart TV,pe Escorta,pe Masini si pe Bani... nu mai vezi poarta.O vad alti pe a ta.... Daca nu va calificati nu mai vedeti nici suporteri pana cand nu o sa bateti Brazilia.

eucutine
eucutine  •  10 Octombrie 2015, 14:02

atunci ii numim oieri, ca de acolo vine denumirea insulelor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează