FOTBAL  »  NATIONALA  »  CULISE

Cosmin Contra l-a tras pe George Pușcaș în separeul vestiarului pentru o „discuție bărbătească”

Articol de - Publicat joi, 17 octombrie 2019 09:11

Cosmin Contra (43 de ani) n-a acceptat inițial, la cabine, că l-ar fi înjurat pe George Pușcaș (23 de ani) la penalty-ul ratat din România-Norvegia 1-1. Ulterior, realizând gravitatea momentului, l-a abordat pe fotbalist într-un colț al vestiarelor pentru un scurt dialog lămuritor. 

Momentul cel mai dramatic al jocului de marți seara s-a petrecut imediat după pauză, când „centralul” a dictat penalty pentru „tricolori”, la faultul comis asupra lui Bancu. Imediat cum arbitrul scoțian a arătat punctul cu var și în timp ce selecționerul exulta la marginea terenului, s-a produs însă evenimentul care ar putea să echivaleze cu ratarea calificării la Euro 2020. 

În stânga, cum a făcut de trei ori la Euro U21 

Mingea era în afara terenului, Stanciu se ducea îndoit să ia balonul pentru a executa lovitura de pedeapsă, așa cum era stabilit, dar atacantul lui Reading i-a tăiat calea, i-a cerut să-l lase să bată el de la punctul cu var, iar ex-stelistul s-a conformat fără niciun fel de opoziție. 

Restul se știe: Pușcaș a tras în stânga portarului, care i-a ghicit colțul și a respins mingea. 

Va fi fost, probabil, și o dovadă că norvegianul a studiat execuțiile românului, care inclusiv la Euro U21 din vară a șutat de la 11 metri fix în aceeași direcție, de trei ori! 

„Discuție bărbătească” 

Contra a reacționat cu o înjurătură grosolană, „F….-ți morții mă-tii, Pușcaș!”, l-a schimbat pe atacant după circa 10 minute cu Andone și abia la vestiare a aflat că replica sa a fost surprinsă de camerele video. Ce s-a întâmplat însă la cabine? 

Relatează mai multe surse GSP: 

„Selecționerul a negat în primă instanță că i-ar fi adresat acele cuvinte lui Pușcaș, dar când a realizat că momentul e deja public grație înregistrărilor din timpul partidei, a făcut un pas înapoi. L-a căutat apoi pe jucător pentru a avea un dialog cu el și spre a-și cere scuze. Pușcaș se retrăsese într-un separeu al vestiarului, de unde voia să-și ia un alt tricou cu care să se prezinte la flash-interviu, iar Contra l-a abordat acolo. A fost o discuție bărbătească, Pușcaș n-a reacționat în niciun fel și a părut că acceptă scuzele selecționerului”. 

Precedent tensionat la Stockholm 

Nu e prima dată însă pe durata actualei campanii când în relația Contra - Pușcaș se lasă cu scântei. Chiar în prima partidă din preliminarii, 1-2 la Stockholm cu Suedia, selecționerul l-a schimbat pe George în minutul 64 pentru a-l introduce pe Ianis Hagi, explicând că însuși jucătorul i-ar fi cerut să iasă, reclamând o stare de oboseală. 

Argumentul era însă unul fals, cuvintele l-au deranjat pe Pușcaș, care a avut apoi o discuție lămuritoare cu Contra chiar pe aeroportul din capitala suedeză, înainte de îmbarcarea către țară.  

FRF tratează cu blândețe, alții au tăiat în carne vie 

Federația lasă să treacă cu lejeritate ieșirea în decor a lui Contra. Hoddle și Rossi au plătit cu postul pentru reacții similare în Anglia și Italia. 

La solicitarea GSP, federația și-a expus punctul de vedere vizavi de incidentul Contra - Pușcaș, având o abordare relaxată: „Selecționerul a purtat o discuție cu George Pușcaș la finalul partidei, și-a cerut scuze atât jucătorului, cât și public, în cadrul conferinței de presă și la interviurile de după meci pentru această ieșire nedorită. Considerăm, atât Federația Română de Fotbal, cât și Cosmin Contra, că această ieșire a constituit o greșeală”

În schimb, în situații din același registru, administrații occidentale au luat imediat măsuri radicale: 

- pe 30 ianuarie 1999, Glenn Hoddle, aflat la cârma naționalei engleze, declara într-un interviu pentru „Times” că „persoanele handicapate plătesc păcatele din vieți trecute”. După 48 de ore, federația de la Londra îi desfăcea contractul de muncă; 
- pe 2 mai 2012, Delio Rossi, antrenor atunci la Fiorentina, a sărit să-l lovească pe bancă pe sârbul Ljajici, care l-a aplaudat sarcastic după ce fusese schimbat în minutul 32 al unei partide cu Novara din Serie A. Conducerea l-a destituit imediat după joc.  

Cosmin Contra l-a tras pe George Pușcaș în separeul vestiarului pentru o „discuție bărbătească”
FOTO: Faza în care Rossi și Ljajici s-au încăierat


„Așa ceva se întâmplă doar la echipe mici. Am văzut ceva la fel la asemănător la Kosovo, nu însă și la Anglia, care într-un meci conducea confortabil, a avut penalty și a bătut fix cine trebuia să bată, Kane, dar Anglia e echipă mare” - Basarab Panduru 

„Stanciu trebuia să bată. Nu m-a deranjat neapărat că un jucător și-a asumat această reponsabilitate și că a ratat. Oricui i se poate întâmpla. M-a deranjat că nu s-a respectat ce s-a vorbit înainte de joc. Atât. În rest, orice se poate întâmpla. Am vorbit cu George Pușcaș și totul este OK între noi” - Cosmin Contra 

VEZI ȘI:

România tremură și pentru play-off-ul Euro 2020! Totul depinde de două meciuri + ce adversari am putea întâlni la baraj

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (27)
2980227748671702
Ovidiu Caramida  •  17 Octombrie 2019, 15:34

Stanciu nu mai are ce cauta la nationala de mult. In fiecare meci dovedeste ca nu stie sa mai dea o pasa filtranta, orice fel de pasa in fata. De cate ori are mingea intr-o pozitie avansata se uita la poarta si trage un s-o nimeri, parca inchide ochii in timp ce o face. Abia astept ziua in care o sa dispara din echipa nationala ca sa pot sa ma mai uit si eu la un meci

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  17 Octombrie 2019, 15:33

Un antrenor depinde de rezultatele echipei sale si e normal ca acesta sa fie suparat dupa ratarea lui Puscas. Eu nu as fi atat de vehement cu Contra, ci mai degraba cu Puscas, care s-a bagat ca musca-n lapte si a vrut s-o faca pe eroul. Nici macar n-a batut bine. A tras previzibil si slab. Acum, pe de alta parte, nici Stanciu nu-mi inspira mai multa incredere. Poate ca trebuia sa bata Deac sau un fundas ca Nedelcearu, sa traga tare si sa nu fie atat de previzibil pentru portar. Acum faptul e consumat, mai avem inca sanse, insa meciul cu Suedia e foarte dificil. Nici Italia n-a putut sa-i bata in barajul pentru Cupa Mondiala. Insa depindem inca de noi si nu stam la mana altora. Trebuie sa ne jucam sansa pana la capat. Cel mai trist ar fi sa batem Suedia, sa ne facem sperante si sa ne bata apoi Spania in ultimul meci (lucru perfect normal, de altfel). Atunci, da, ar fi foarte trist.

aldo_m
aldo_m  •  17 Octombrie 2019, 13:05

injuraturi se mai spun ca doar n or fi diplomati fotbalisti sau au mai mult de 10 clase dar Contra trebuie demis pt alcatuirea echipei si pt selectia facuta dati l afara cat mai avem sanse sa nu va para rau mai tarziu

Vezi toate comentariile (27)
Comentează