FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Cosmin Olăroiu, următorul selecționer al României? Mirel Rădoi, debordant de sincer: „Ar fi cea mai bună variantă”

Cosmin Olăroiu
Cosmin Olăroiu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 mai 2021 12:41 / Actualizat miercuri, 12 mai 2021 13:01

Mirel Rădoi (40 de ani), selecționerul echipei naționale a României, a susținut o conferință de presă înainte de acțiunea „tricolorilor” din luna iunie, când se vor juca meciurile amicale cu Georgia (2 iunie) și Anglia (6 iunie).

În cadrul evenimentului de presă, Mirel Rădoi a fost chestionat pe seama posibilității ca viitorul selecționer al României să fie Cosmin Olăroiu (51 de ani), fostul său antrenor de la FCSB, în prezent liber de contract. Rădoi a dat dovadă de fair-play și a declarat că Olăroiu ar fi cea mai bună variantă pentru postul de selecționer, odată ce el nu va mai ocupa această funcție.

Mirel Rădoi: „Olăroiu ar fi cea mai bună variantă de selecționer”

„Se poate întâmpla orice, în momentul în care eu aș renunța, cred că ar fi cea mai bună variantă. Nu pentru că suntem prieteni, ci din ceea ce înseamnă antrenorul Cosmin Olăroiu. Oricine ar veni va avea tot ceea ce ne va cere la nivel de informații, tot ceea ce s-a lucrat. Și dacă va fi unul dintre secunzii mei, va avea tot ce îi trebuie fără niciun fel de problemă.

Discutăm mereu la telefon (n.r. - cu Olăroiu), dar nu numai cu el, cât și cu alți antrenori. După meciul cu Armenia nu mi-a dat neapărat un sfat. Vorbim de lucruri generale, ce se poate modifica în dinamica unui joc, în structura unei echipe sau felul de gândire a unei partide”, a spus Rădoi. 

Cosmin Olăroiu este liber de contract din februarie, când s-a despărțit de Jiangsu FC, echipă intrată în colaps financiar. Cu un sezon în urmă, antrenorul român reușise să cucerească titlul în China alături de Jiangsu.

Olăroiu, aproape de „națională” în trecut

Cosmin Olăroiu, antrenorul anului 2020 în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor, a povestit la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” momentele în care a fost sunat de cei din FRF ca să preia prima reprezentativă, spune că e tentat să pregătească naționala, doar că în acest moment e imposibil să se gândească la această variantă, fiindcă Mirel Rădoi, actualul selecționer, e „familia mea, fratele meu mai mic”

- Vreau să vorbim și de echipa națională. Nu-ți face cu ochiul? 
- M-a tentat echipa națională! Am renunțat la contractul din Qatar ca să vin antrenorul echipei naționale a României când era Răzvan Lucescu. Comitetul Executiv a decis să-l mai lase un meci. Între timp am primit o ofertă, i-am spus președintelui de atunci, Mircea Sandu, că nu mai am cum să aștept. Răzvan dacă ar fi câștigat ar fi avut șanse în continuare și-atunci nu era fair-play să fie înlocuit. Le-am spus că voi accepta oferta pe care am primit-o, Răzvan a câștigat acel meci și a demisionat. Atunci am fost aproape, mi-aș fi dorit foarte mult..

- Păi și-acum? 
- În momentul ăsta nici nu mă pot gândi! Știți foarte bine de ce! 

- Pentru că e Mirel acolo? 
- N-am cum să mă gândesc! Dar pentru mine ar fi o onoare să antrenez echipa națională a României. Când a venit președinte domnul Burleanu au venit și la Dubai. Nu mă feresc să spun. Andrei Vochin a fost la Dubai și a vorbit cu mine. Aveam contract. După ce-a plecat Daum, m-au sunat, am discutat cu ei. - Și te-au convins? - Am mers la conducerea clubului și le-am spus că mai am contract cu ei cinci luni, să accepte să mă lase la echipa națională în paralel cu Al Ahli. Aveam două acțiuni în noiembrie și martie, după care terminam contractul și puteam să vin la echipa națională. N-au vrut! Apoi am mers în China...

- Dar pe viitor există o șansă? 
- Dacă se va ivi această posibilitate, nu voi spune nu, dar în momentul de față e mai mare nevoie de un antrenor tânăr, așa cum e Mirel, cum a fost Cosmin, decât de un antrenor ca mine sau ca Răzvan. Echipa noastră are nevoie să crească, iar acești oameni tineri o pot face să crească odată cu ei. Pentru că ei sunt dornici de performanță.

CV Cosmin Olăroiu

  • 51 de ani
  • liber de contract din februarie
  • echipe antrenate: FC Național, FCSB, Poli Timișoara, Al Hilal, Al Sadd, Al Ain, Al Ahli, naționala Arabiei Saudite, Jiangsu Suning
  • 17 trofee în palmares, între care campionatele cu FCSB și Jiangsu
  • semifinală de Cupa UEFA cu FCSB în 2006, eliminat dramatic de Middlesbrough, 3-4 la general - cea mai mare performanță atinsă de o echipă de club din România după 1989
  • finală Champions League Asia cu Al Ahli Dubai, 2015, 0-0, 0-1 contra lui Guangzhou Evergrande

AICI, toate declarațiile lui Mirel Rădoi la coferința de presă de astăzi

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (9)
celestyus
celestyus  •  13 Mai 2021, 13:56
Postat de adytza74 pe 12 Mai 2021, 14:13

Mai degraba Sumudica.

Da, in cuplu cu Sosoaca. Sumudica antrenor, Sosoaca presedinte FRF.

caoradea
caoradea  •  12 Mai 2021, 22:20

Mda, cand Boloni a plecat la Sporting l-ati facut prat, ca din cauza banilor a plecat etc. Dar Olaroiu ? Nu din cauza banilor a ramas la arabi ?? De ce nu a venit la nationala ?

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  12 Mai 2021, 14:56

Se pare ca antrenori avem. NU AVEM FOTBALISTI. Oricare antrenor ar veni se va izbi de acest "fleac". Si atunci vom da vina iar pe antrenor. Dar ala pe cine sa aduca la echipa?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează