FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

VIDEO / EXCLUSIV „Naționala e cel mai mare regret al meu” » Amintire dură: „Chivu stătea în jacuzzi, iar mie mi-a fost rușine să cer un masaj la picioare”

De la stânga la dreapta: Dică, Mazilu, Tilinca, Cociș / foto: Arhivă GSP
De la stânga la dreapta: Dică, Mazilu, Tilinca, Cociș / foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat vineri, 24 martie 2023 10:59 / Actualizat vineri, 24 martie 2023 11:45

Cosmin Tilincă, 43 de ani, a fost invitat la GSP Live în această dimineață și a povestit că echipa națională reprezintă cel mai mare regret din cariera lui.

  • În prezent, Tilincă e jucător la Sănătatea Cluj, în Liga 3, și antrenor la grupa U15 de la Academia CFR-ului

În 2005, când Tilincă evolua în Liga 1, la CFR Cluj, atacantul a fost convocat de Victor Pițurcă pentru amicalele cu Coasta de Fildeș (1-2) și Nigeria (3-0). Din cauza unei accidentări suferite înaintea acestor jocuri, în timpul unui meci-școală cu Sportul Studențesc, primul golgheter din istoria modernă a „feroviarilor” a ratat șansa să îmbrace „tricolorul”. 

„Tili-gol” lasă de înțeles că i-a fost rușine să beneficieze de toate metodele de recuperare necesare și că din această cauză ar fi suferit o ruptură fibrilară.

Aici ne dă clasă Ungaria! 5 detalii observate de reporterul GSP prezent pe stadionul din Budapesta
UNGARIA
Aici ne dă clasă Ungaria! 5 detalii observate de reporterul GSP prezent pe stadionul din Budapesta

VIDEO. Cosmin Tilincă: „Chivu stătea în jacuzzi, mie mi-a fost rușine să cer un masaj la picioare...”

Naționala e cel mai mare regret al meu. Am venit la lot după un meci obositor cu Steaua în campionat, câștigat de noi cu 1-0. Seara, după ce am plecat de la stadion, am fost anunțat că trebuie să mă prezint a doua zi la lot. Am plecat la București, nu știam nimic, eram copleșit de emoții, aveam trac, nu știam pe unde să mă duc. 

În fine, am ajuns la Mogoșoaia, unde am făcut niște antrenamente foarte plăcute, am jucat și un meci-școală, cu Sportul Studențesc. Fiind prima dată la națională, am neglijat partea de refacere prin masaj. Chivu stătea în jacuzzi, iar mie mi-a fost rușine să cer un masaj la picioare... 

La meciul cu Sportul, la un sprint prelungit, am simțit o înțepătură în spatele coapsei și, din păcate, a fost o ruptură fibrilară. Domnul doctor Pompiliu Popescu mi-a zis că nu mai pot să joc (n.r. - cu Coasta de Fildeș). Atunci, Pițurcă mi-a spus să vin totuși cu echipa în Franța, unde s-a jucat amicalul cu Coasta de Fildeș, să văd atmosfera, să văd cum se pregătesc meciurile, să fac recuperarea cu Pompiliu Popescu. 

Dorinel Munteanu (n.r. - antrenor-jucător la CFR în acea perioadă) a intervenit și mi-a zis să merg acasă, la Cluj, pentru că aveam meci greu etapa viitoare, cu Rapid. Pițurcă mi-a zis să decid eu și am hotărât să mă duc cu naționala în Franța”, a povestit Tilincă la GSP Live.

„Naționala e cel mai mare regret al meu” » Amintire dură: „Chivu stătea în jacuzzi, iar mie mi-a fost rușine să cer un masaj la picioare”
Cosmin Tilincă, în duel cu Sorin Ghionea, la meciul din 2005 / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

La Mogoșoaia, după ce am ajuns, la masa de seara, eram înconjurat numai de steliști, Dică, Bănel, Goian, Ghionea. Tocmai ce îi bătusem în campionat. Dică începuse cu glumele... Dorinel a venit lângă noi și le-a zis să mă lase în pace
Cosmin Tilincă

Dorinel Munteanu și Adrian Mutu nu voiau să stea în aceeași cameră

Tilincă a relatat și un episod necunoscut din 2005, din lotul naționalei: „Era o problemă cu repartizarea pe camere. La Mogoșoaia, am stat cu Costel Lazăr în cameră, un băiat fain. În Franța, dacă stăteam tot cu Lazăr, Dorinel Munteanu trebuia să stea în aceeași cameră cu Adrian Mutu. Dorinel a vrut să stea cu mine în Franța, așa că au stat în aceeași cameră Lazăr și Mutu. La Mogoșoaia, Dorinel și Mutu au stat în camere diferite, erau generații diferite...”.

„Mario Camora era tare dezamăgit”

Oficial al CFR-ului, Tilincă a povestit că s-a întâlnit zilele trecute cu Mario Camora, căpitanul campioanei, care a ratat „dubla” cu Andorra și Belarus din preliminariile Euro 2024 din cauza unei leziuni musculare: 

„Am vorbit cu el, ne-am întâlnit la stadion. Mi-a zis că din cauza unei accidentări a avut probleme pe tot parcursul meciului cu Rapid. Acum, din păcate, a ratat și convocarea, suferă mult, era tare dezamăgit. În viața unui sportiv există și aceste clipe, dar o să le depășească”.

23 de goluriîn 135 de partide are Cosmin în Liga 1 pentru CFR, Farul, Bistrița și Pandurii

VIDEO. Emisiunea integrală cu Cosmin Tilincă

Mai multe știri de actualitate:

Ilie Dumitrescu i-a dat o lecție la TV lui Edi Iordănescu: „M-aș fi urcat în avion sau în mașină”
EURO 2024
Ilie Dumitrescu i-a dat o lecție la TV lui Edi Iordănescu: „M-aș fi urcat în avion sau în mașină”
Execuție blitz! De ce l-a demis Bayern pe Nagelsmann peste noapte + Când debutează Tuchel
GERMANIA
Execuție blitz! De ce l-a demis Bayern pe Nagelsmann peste noapte + Când debutează Tuchel

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
Dino
Dino  •  24 Martie 2023, 14:45

Aceasi poveste alte personaje.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează