FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV De ce s-a retras Cristi Săpunaru din naţională + Dezvăluire dureroasă: „Antrenorul a spus că nu m-am dus la un turneu fiindcă voiam să plec în vacanță. Și eu avusesem un deces în familie”

Cristi Săpunaru, la „Prietenii lui Ovidiu”
Cristi Săpunaru, la „Prietenii lui Ovidiu”

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 august 2021 10:27 / Actualizat duminica, 22 august 2021 10:46

În cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, Cristi Săpunaru (37 de ani), fundașul lui Rapid, a dezvăluit adevăratul motiv pentru care s-a retras de la echipa națională a României. 

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Unul dintre cei mai experimentați jucători din fotbalul românesc, inclusiv căpitan al echipei naționale (cu 36 de selecții), câștigător al Cupei UEFA cu Porto, echipa antrenată de André Villas-Boas, Săpunaru s-a destăinuit în studioul Gazetei Sporturilor. 

Cristi Săpunaru: „Cu mine n-a avut nimeni de la echipa națională nicio discuție. Nimeni!”

- Cristi, nu-ți pare rău acum că ai renunțat la echipa națională? 
- Nu regret absolut nimic din cariera mea. Am renunțat la națională pentru că sunt o grămadă de jucători tineri care vor să se afirme. Dacă mă mai duc și eu, se mai duce și Tamaș, ăștia mici ce fac? Să demonstreze! În alte țări nu s-a pus problema că trebuie să vină copiii de la tineret să joace. În România, asta a fost o problemă națională.

- Te-a deranjat asta? 
- Nu m-a deranjat cu nimic. Ei au făcut unele rezultate extraordinare, au scos lumea în stradă și au fost zeci de mii acolo, în Italia. Dar poate cineva să ia echipa de tineret s-o pună la naționala mare? N-ai cum! Trebuie să ai un schelet pe care să construiești o echipă națională. Poate să vină mie să-mi spună ia-l p-ăla, ia-l p-ăla? Nu poți! La echipa națională e altceva. Eu la echipa națională îi vedeam p-ăia ca pe Dumnezeu! Și trebuia să învăț, să fur de la ei, să fac ceva, ca să pot să ajung la echipa națională.

- Ce "grei" ai prins în vestiar? 
- Mutu, Chivu, ei erau șefii. Îi vedeam ca pe idoli. Lumea are ideea preconcepută că dacă-i tânăr, îl băgăm acolo. Nu poți, trebuie să învețe de la cineva! Să fure meserie de la cineva.

- Deci n-ai renunțat pentru că s-au forțat jucătorii tineri? 
- Nu. Am renunțat pentru că eu consider că nu mai avea rost să mă duc la echipa națională, fiind acești tineri talentați, care pot avea viață mai lungă în fotbal. Ce să fac, să mă duc eu pentru două, trei meciuri? Nu știu dacă mai eram util sau nu, asta trebuie să vadă antrenorul.

- Voiam să te întreb despre... 
- Nea Ovidiu, vreau să spun ceva pentru că am mai văzut că apar multe persoane pe la televizor care spun că a vorbit cineva cu mine. Cu mine nu a vorbit nimeni! Nici până să mă retrag, nici după ce m-am retras. N-a venit niciunul să-mi zică "Bă, mai vrei să vii, mai vrei să ne ajuți? Poți să mai ajuți, poți să mai joci?". Cu mine n-a avut nimeni nicio discuție. Nimeni!

Cristi Săpunaru: „Un conflict cu Răzvan și cu unul cu domnul Pițurcă”

- Din păcate, n-ai avut multe selecții. 
- Puteam să am mult mai multe, dar am avut niște conflicte în trecut cu anumiți antrenori.

- Cu cine? Ce s-a întâmplat? 
- Am avut un conflict cu Răzvan și cu unul cu domnul Pițurcă. Nu mai are rost să trec prin ele. Singura chestie e că domnul Pițurcă a făcut o greșeală și putea să-și ceară scuze. A spus că nu m-am dus la națională la un turneu că voiam să mă duc eu în vacanță. Și eu avusesem un deces în familie. Nu mai vreau să le răscolesc. 

- Ai rămas cu antipatie pentru Pițurcă?
- Nu, de ce? Dacă-l văd pe stradă, îl salut ca un om normal. El m-a adus la echipa națională, pot să-i spun eu ceva? El a fost cel mai bun selecționer din ultima perioadă.

- Și cu Răzvan? 
- A fost fost un conflict în aeroport și atât, nimic mai mult. Au fost, s-au dus. Nu știu, când o să fiu și eu antrenor, dacă o să am un jucător cu un alt punct de vedere, care mă poate ajuta în ceva, o să-l ascult. Și asta consider că trebuie s-o facă toți antrenorii. Cu Villas-Boas, într-un an la Porto, am discutat de o sută de ori! Îmi cerea părerea și stăteam, discutam.

- Care a fost antrenorul care te-a ajutat cel mai mult? 
- De la toți antrenorii am încercat să fur și m-am înțeles bine cu toți. Villas-Boas, Cristiano Bergodi, Cosmin Olăroiu. E greu de ales!

- Dar în Portugalia ai câștigat cei mai mulți bani. 
- Eram în perioada în care voiam să mă umplu de glorie, nu de bani!

Emisiunea integrală cu Cristi Săpunaru

Citește mai multe știri de la Prietenii lui Ovidiu:

Rapid refuză să joace pe „Arcul de Triumf” + Mesaj transmis de Cristi Săpunaru: „Suporterii, pe care-i iubesc, trebuie să știe asta!”

Ana Maria Popescu, despre problemele punctuale ale sportului românesc și clipul „scăpat” pe internet: „Știu ale cui erau imaginile!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
tororosso
tororosso  •  23 August 2021, 18:53

Abureală made in Ro. Sa lăsat că era săpun cheia cam unde a jucat .

10207981406348322
Adrian Palaloga  •  22 August 2021, 20:08

A fost un fotbalist evitat de selecționeri, cum a mai fost și Craioveanul inaintea lui. Este oricum un fotbalist cu trei clase peste media Ligii 1. Respect Săpunari!

irefutabil
irefutabil  •  22 August 2021, 19:49
Postat de Raimond Anghel pe 22 August 2021, 19:21

indiferent cine te deranjeaza nu te superi pe tara care tia dat tot ce ai ,dar vad ca are multi adepti,asta denota atit caracter cit si materie cenusie. ***

Daca sunt multi fani florin Salam, nu vad ce mare surpriza e ca sunt si multi fani Sapunaru. Dar asa e moda acum, toti razboinicii de monitor au impresia ca a avea coloana vertebrala inseamna sa te crezi buricul pamantului si sa faci scandal pentru nimic.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează