FOTBAL  »  NATIONALA  »  PORTUGALIA - SERBIA 1-2

Cristiano Ronaldo, nota 4! Reacții după ce Portugalia a ajuns la baraj: „Inadmisibil, nu-mi explic ce s-a întâmplat”

Reacții după surpriza de la Lisabona//Foto: Imago
Reacții după surpriza de la Lisabona//Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 15 noiembrie 2021 12:19 / Actualizat luni, 15 noiembrie 2021 14:27

Portugalia avea nevoie de un egal ca să-și câștige grupa la golaveraj, dar a cedat neașteptat în fața contracandidatei Serbia și a fost trimisă la baraj. 

Deși a început practic de la 1-0 derbyul de la Lisabona, fosta campioană a Europei a risipit tot avantajul în minutul 90 (1-2) și acum riscă să rateze calficarea la CM din 2022. 

Golul lui Renato Sanches din minutul 2, venit pe greșeala lui Gudelj, a fost anulat de reușitele lui Tadic și Mitrovic, care au consfințit superioritatea oaspeților și o victorie cât se poate de meritată, și primul loc, cu 20 de puncte.

Bernardo Silva: „Este inadmisibil!”

Gazdele s-au recunoscut învinse cu fair-play de un adversar mai bun. Bernardo Silva, autorul pasei de la golul lusitan și schimbat din cauza unei probleme medicale în minutul 64, a declarat: „Am făcut un meci prost. Am înscris repede și apoi am dispărut din joc. 

Nu-mi explic evoluția slabă. Trebuie să ne cerem scuze și să ne gândim la play-off. Cu 65.000 de fani în tribune, în martie trebuie să învingem. Planul inițial era să ținem mingea, dar n-am putut nici măcar 10 minute. Sârbii ne-au dominat la toate capitolele și asta e inadmisibil!”

Ronaldo în lacrimi și furios

Fernando Santos era imaginea deziluziei lusitane la final. Selecționerul a încercat să-l consoleze pe gazon pe un Ronaldo în lacrimi și furios. Cristiano a gesticulat nervos, părând că nu acceptă eșecul și explicațiile lui Santos, care a dezvăluit ce au discutat la cald: „Nu explica nimeni nimic. Cristiano se plângea de golul valabil, din turul de la Belgrad, care nu ne-a fost acordat de arbitru în minutul 90. Am încercat la final să ridic capetele plecate ale jucătorilor mei”. 

Aluzia era la golul de 3-2 refuzat lui CR7 în tur, când nu funcționa VAR! Mingea depășise linia porții și golul trebuia acordat, situație în care Portugalia ar fi fost acum calificată la Mondial. Atunci Ronaldo și-a aruncat banderola și a făcut o criză de nervi.

Fernando Santos își asumă eșecul

Selecționerul de 67 de ani și-a admis și el vina: „Sârbii au fost mai buni și ne-au incomodat cu sistemul cu trei fundași. După un început bun, am coborât liniile și am pierdut tot mai multe baloane, cedând mijlocul terenului. Îmi asum responsabilitatea pentru că n-am putut ține mingea, lucru care stă în ADN-ul nostru. 

Mereu am avut probleme cu echipe care se apără în trei oameni. N-am jucat pentru egal, ci la victorie, altfel nu foloseam 4-3-3-ul. Poate că mesajele mele n-au fost bine percepute de jucători”.

Santos a dezvăluit și de ce l-a scos pe Bernardo Silva: "A fost singurul nostru jucător capabil să păstreze posesia, nu eram tâmpit să renunț la el dacă nu îmi cerea să-l înlocuiesc".

3 șuturia avut Cristiano Ronaldo în 90 de minute contra Serbiei, unul singur pe poartă. Căpitanul Portugaliei a primit nota 4 în cotidianul O Jogo

Vestiarul era devastat după meci. Trebuie să ne asumăm culpa, pentru că ne-am apărat mai mult decât ne-am propus și n-am știut să gestionăm avantajul, ajungând la baraj 
-Palhinha, mijlocaș Portugalia

Rămân încrezător că putem repara situația în play-off. Jucătorii, fanii, toți suntem foarte triști acum, dar am capacitatea și sunt sigur că pot duce echipa la Mondialul din Qatar 
-Fernando Santos, selecționer Portugalia

Citește și:

Ce surpriză! Învinsă acasă, Portugalia este trimisă la baraj de Serbia » Ronaldo, în genunchi

Enes Sali a devenit cel mai tânăr „tricolor” din istorie!: „O onoare să debutez în tricoul naționalei”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
maistorkokir
maistorkokir  •  15 Noiembrie 2021, 15:53

Problema Portugaliei e ca vor avea 2 baraje, nu unul. Daca primul va fi mai lejer, pe teren propiu, cu o echipa ca Finlanda, Austria sau Macedonia de Nord, al doilea baraj, la cateva zile distanta, posibil sa-l joace in deplasare si in mod sigur in fata unui adversar mai bine cotat. Posibil chiar mai bine cotat decat Serbia care tocmai i-a eliminat :).

wertusi
wertusi  •  15 Noiembrie 2021, 15:24

Sarbii pot bate forte fotbalistice acasa la ele noi ne chinuim cu toate ca la juniori mergem ok.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează