FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA LA EURO

Cu ce rămânem după amicalul cu Congo, 1-1 » Puține confirmări, multe dureri de cap

Ropotan a avut o evoluție modestă, dar nici Prepeliță, înlocuitorul său, n-a fost mai breaz // Foto: Raed Krishan
Ropotan a avut o evoluție modestă, dar nici Prepeliță, înlocuitorul său, n-a fost mai breaz // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 27 mai 2016 00:00

Partida cu Congo i-a oferit selecționerului o serie limitată de răspunsuri, dar i-a pus pe masă, în schimb, mai multe semne de întrebare cu privire la lotul pentru Euro.

Primul meci de pregătire pentru Euro mai rău i-a încurcat apele lui Iordănescu după un rezultat comic și o evoluție confuză a naționalei contra congolezilor.

Iar la finalul celor 90 de minute selecționerul s-a ales cu mai multe dileme decât certitudini.

Care ar fi confirmările:

  • Pantilimon a avut o prestație consistentă și a demonstrat că rămâne o alternativă viabilă la Tătărușanu, nu doar pe hârtie, ci și pe gazon. Poate mai puțin faza la care a intrat ca buldozerul peste Bakambu! O asemenea intervenție ar putea costa un penalty la Euro!
  • Săpunaru e indubitabil titular pe postul de fundaș dreapta. A jucat în stilul său agresiv și neiertător, a apărut și în careul advers la finalizare. A greșit însă la golul egalizator.
  • Stanciu a fost printre puținii oameni care n-au dezmăgit. A arătat și oportunism la gol, dar s-a aflat și în prim-planul majorității acțiunilor ofensive până la schimbarea survenită în minutul 78.

Semnele de întrebare sunt însă mai numeroase:

  • Chiricheș și-a scos în public limitele defensive după un sezon petrecut mai mult pe bancă la Napoli. A avut momente cu plasament defectuos, cu intervenții întârziate și neinspirate, depășit prea simplu în dueluri de unu contra unu. Nu pare stoperul care să ofere liniște în apărare, deși este punct fix și căpitan de echipă în formula gândită de Iordănescu;
  • Ropotan și Prepeliță au evoluat câte 45 de minute, dar niciunul n-a putut să facă o impresie rezonabilă. Iordănescu va trebui să aleagă doar unul dintre cei doi pentru Euro, dar opțiunea ține mai mult de instinctul selecționerului decât de aportul în joc al vreunuia dintre candidați;
  • intrați în ultima jumătate de ceas, Torje și Maxim parcă nici nu s-au aflat pe gazon. Dacă fostul dinamovist a mai punctat prin efort și îndârjire, mijlocașul lui Stuttgart a fost pur și simplu haotic și și-a mărit considerabil șansele de a fi lăsat acasă;
  • Alibec a avut o prezență timidă în condițiile în care nu s-a bucurat de o susținere decentă din linia de mijloc. Nici n-a inventat însă vreo fază de gol după modelul celor din Liga 1, cu toate că apărarea fragilă a africanilor, măcar în primul mitan, oferea spații și oportunități de acțiuni individuale.

"La unii jucători nu a fost relaxare, ci cred că și-au arătat limitele sportive. N-am văzut disponibilitate și n-am remarcat potențiali lideri care să transmită anumite mesaje pe teren prin jocul lor"
Ilie Dumitrescu, analist TV, la DigiSport

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
6.6.6
6.6.6  •  27 Mai 2016, 13:24

a jucat si toshire mifune in meciu asta?

6.6.6
6.6.6  •  27 Mai 2016, 13:22

din nefereicire, raminem cu iordanescu pe cap!

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  27 Mai 2016, 10:48
Postat de ovidiu_3003 pe 27 Mai 2016, 10:04

Stanciu nu i bun de nimik ca si Sapunaru ...n au impresionat decat pe reporterii gsp si pe fanii lor ...restul populatiei neutre sunt dezamagiti de evolutile lor ...

Da, stim, Briceag, Ciocoteala si Ivan n-ar fi dezamagit restul populatiei neutre...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează