FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD, VINERI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE TVR1, LIVETEXT PE GSP.RO

Cu ce vin nord-irlandezii la Bucureşti » Au fundaşi laterali din liga a 3-a şi portar de 37 de ani!

McLaughlin (dreapta) îl atacă tare pe căpitanul maghiar Dzsudzsak // Foto: Reuters
McLaughlin (dreapta) îl atacă tare pe căpitanul maghiar Dzsudzsak // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 11 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 10 noiembrie 2014 22:49

Nord-irlandezii vin pe Naţional Arena cu McLaughlin şi McGivern, de la Fleetwood şi Port Vale, locurile 10 şi 13 în League One. Pe lîngă cei doi, ambii tineri, 23 şi 24 de ani, selecţionerul Michael O'Neill îl are în poartă pe veteranul Roy Carroll, 37 de ani. Şi el joacă în D3, la Notts County.

Niciodată nu s-au calificat nord-irlandezii la un Campionat European. Dar acum, cînd primele două echipe din grupă vor juca direct la CE 2016, iar a treia mai are şansa barajului, verzii simt că aceasta e marea lor ocazie să participe la un turneu final. La fix 30 de ani de la World Cup '86, ultima lor prezenţă la Mondial.

După trei meciuri, ei sînt primii în seria noastră, cu maximum de puncte, deşi au avut două deplasări dificile:
2-1 cu Ungaria (Budapesta)
2-0 cu Feroe (Belfast)
2-0 cu Grecia (Atena)

La mijlocul ligii a 3-a
Toţi cei 11 titulari ai selecţionerului Michael O'Neill sînt la cluburi din Anglia. În mod normal, doi dintre ei sînt în League One, divizia a treia insulară. Dar, pentru vineri, britanicii l-au pierdut pe Ferguson, accidentat, iar în locul său va apărea probabil McGivern. Şi el în D3!

Într-o situaţie neaşteptată, O'Neill va avea ambii fundaşi laterali din liga a treia:
- Conor McLaughlin, 23 de ani, pe dreapta, de la Fleetwood (nu Fleetwood Mac, ci Fleetwood Town :) ), locul 10 în L3

- Ryan McGivern, 24 de ani, pe stînga, de la Port Vale, poziţia a 13-a în L3

Iar în poartă, bătrînul Roy Carroll, 37 de ani, cîndva la Manchester United şi West Ham, momentan doar la Notts County, locul 6 în aceeaşi League One.

Pierd căpitanul?
Pe O'Neill acest amănunt nu-l nelinişteşte deloc. Marea lui problemă e însă căpitanul: probabilitatea ca Steven Davis să evolueze vineri e foarte mică. Mijlocaşul de 29 de ani este liderul şi cel mai în formă jucător al lor. Om de bază la Southampton, revelaţia şi locul 2 în Premier League.

Davis, coechipierul lui Gardoş la "sfinţi", a suferit o leziune la coapsă sîmbătă, la 2-0 cu Leicester, şi nu e foarte optimist: "Abia aşteptam acest joc, dar acum nu mai sînt sigur că o pot face. Am simţit o ciupitură la bicepsul femural. Voi fi profund dezamăgit dacă nu voi fi apt vineri"

Brunt, durere de cap pentru Papp
În acelaşi timp, selecţionerul are încă doi titulari incerţi: stoperul Aaron Hughes, 35 de ani, 93 de selecţii, şi mijlocaşul stînga Jamie Ward. Totuşi, pentru ultima variantă îl are rezervă pe Chris Brunt, căpitanul lui West Bromwich, care ar fi un rival dificil pentru Papp.

"România e un bonus pentru noi. Avem totul de cîştigat"
Ieri, selecţionerul Michael O'Neill le-a dat speranţe fanilor nord-irlandezi. "E excelent că sîntem primii după trei runde, dar ar fi ideal să şi încheiem grupa ca lideri. Mergem la Bucureşti să învingem, la fel ca la Budapesta şi Atena", a declarat tehnicianul verzilor. "Nouă puncte din nouă sînt mai mult decît ne aşteptam, aşa că România e un bonus pentru noi. Dar avem totul de cîştigat. Şi sîntem capabili să mai luăm trei puncte".

"Nu va fi sfîrşitul lumii dacă pierdem în România, dar dacă vom reuşi să scoatem ceva la Bucureşti chiar că vom fi într-o poziţie fantastică" (Michael O'Neill, selecţioner Irlanda de Nord)

641010-11-irlanda.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
titiduru22
titiduru22  •  12 Noiembrie 2014, 05:47

Marea surpriza ar fi sa-i batem.I-am vazut cu Ungaria cat si cu Grecia,or sa ne manance cu fulgi cu tot.

ghita49
ghita49  •  11 Noiembrie 2014, 18:04
Postat de zidane92 pe 11 Noiembrie 2014, 14:53

Un articol perfect care arata concluzia ce trebuie trasa: Irlanda de Nord nu s-a ridicat deloc e aceeasi echipa britanica,luptatoare,mediocra cu jucatori de la coada echipelor de club engleza dar in schimb Grecia si Romania 2 echipe bune ale Europei ultimilor 20 de ani au ajuns incredibil de jos,de maghiari nu mai vorbesc,ei de 50 de ani termina grupele preliminare sub clasament pe locurile 7-8!

zidare! 92 gresesti, e un articol prost, se vede ca e facut de un roman mistocar iar mai departe citeste comentariul meu

ghita49
ghita49  •  11 Noiembrie 2014, 17:56

asa-i romanul, totdeauna mistocar, aia sunt niste pensionari, noi facem, dregem, suntem cei mai cei, si saracii de noi o singura data am trecut de grupe la un CM si gata am si fost ,,generatia de aur", dar la brazilieni sau nemti cum ar trebui sa se numeasca generatiile care au castigat atatea titluri!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează