FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA 3-0

Cum a ţinut Marica steagul sus în pregătirile individuale şi ce motivaţie specială a avut contra Ungariei

Marica a fost în mare formă în meciul cu Ungaria +1   FOTO
Marica a fost în mare formă în meciul cu Ungaria

Articol de , - Publicat duminica, 08 septembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 07 septembrie 2013 20:49

Într-una dintre lojile VIP de la Arena Naţională au luat loc şi părinţii mamei lui Ciprian. A fost primul meci al ”naţionalei” văzut de bunica lui Marica: e cea care a ţinut ca puştiul să meargă la fotbal.

"Am făcut multe sacrificii în ultimele săptămîni spre a fi la un nivel corespunzător pentru echipa naţională". E fraza pe care Ciprian Marica a spus-o cu 48 de ore înainte de partida cu Ungaria, într-un interviu oferit Antenei 1. Iar răspunsul punctual al "Samuraiului" a venit şi pe gazon: gol rapid în minutul 2 şi pasă la reuşita fenomenală a lui Pintilii, torpilă în vinclu.

"A scos untul din el"
Ce înseamnă sacrificiu şi cum s-a autopreparat Marica pentru explozia contra ungurilor? Apropiaţii săi povestesc faptul că, fără echipă, a intrat într-un program draconic de pregătire, de care s-a ţinut cu dinţii.

A intrat pe mîna preparatorului fizic al "naţionalei", Marius Dima, încă de la începutul lunii august şi a avut zile în care a urmat şi trei antrenamente!

A repetat ciclul şi în perioada cît a fost în cantonamentul montan cu Dinamo, în Poiană, unde, pe lîngă ceea ce lucra alături de "cîini", avea un program suplimentar de la secundul reprezentativei, Florin Marin.

"A scos untul din el! Sigur, e o diferenţă cînd te pregăteşti la o echipă şi joci meciuri, dar a făcut un efort incredibil tocmai spre a nu pierde trenul naţionalei, cu cele două partide cruciale, cu Ungaria şi cu Turcia. Şi i-a ieşit deocamdată!", spun amicii săi.

Vizită scurtă în loja Arenei
Iar la meci, Marica a avut o motivaţie suplimentară, de suflet, spre a rupe norii. A invitat-o la partidă pe bunica sa, aflată pentru prima dată la o întîlnire a "naţionalei". Ciprian are sentimente speciale pentru bunicii din partea mamei, care au avut o contribuţie esenţială în alegerea sa către fotbal.

Părinţii îl îndreptau mai mult spre tenis, dar bunica îl mai "scăpa" şi pe la fotbal, pînă cînd puştiul de atunci a prins gustul balonului, iar antrenorii au ţinut să-l oprească la acest sport.

La final, Marica a şi plecat pentru 15-20 de minute din vestiar şi a urcat într-una dintre lojele VIP de la Arena Naţională, unde s-au aflat cei din familie şi cîţiva prieteni. A schimbat cîteva cuvinte cu ai săi, apoi a reintrat în programul "naţionalei".

"Victorie cu Turcia şi mergem în Brazilia!"
"Am învins într-un meci de fotbal, nu într-un război. Am dat frîu liber bucuriei, am ciocnit şi un pahar de vin, atît, acum vrem victorie cu Turcia, succese la baraj şi să mergem în Brazilia" a fost concluzia unei seri magice pentru omul fără echipă. Deocamdată!

"Sînt mîndru că-s român, că sînt la echipa naţională, că am jucat în acest meci, că toată ţara e fericită. Mulţumim tuturor românilor, e victoria lor!" (Ciprian Marica, atacant România)

"Ciprian avea nevoie de o reprezentaţie de lux, sigur îşi va găsi o echipă puternică din Europa" (Alexandru Maxim, mijlocaş România)

2 baloane a pierdut Marica în cele 81 de minute în care s-a aflat pe gazon

2 driblinguri a reuşit Ciprian: la fel cîte au strîns împreună Dszudszak, Szalai, Bode şi Hajnal

Citește și:

Belgia - Slovacia » Rivalele României de la EURO 2024 se înfruntă ACUM la Frankfurt. Informații de la stadion de la reporterii GSP
Euro 2024
Belgia - Slovacia » Rivalele României de la EURO 2024 se înfruntă ACUM la Frankfurt. Informații de la stadion de la reporterii GSP
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei
Nationala
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei
Mircea Lucescu, imediat după victoria COLOSALĂ: „Vreau să spun un singur lucru”
Nationala
Mircea Lucescu, imediat după victoria COLOSALĂ: „Vreau să spun un singur lucru”

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (18)
titidinmagura
titidinmagura  •  08 Septembrie 2013, 19:41

Mult patetism de 2 bani parale!!..E minunat ca batrana (bunica) nu a vazut alte meciuri ale Nationalei. Ar fi constatat cat de ingrat este nepotul sau!! ...De ce oare aceasta "valoare nedescoperita" nu are echipa??? ..... Vizionati inca odata faza cu golul! Cand conduce balonul (dupa gafa ungurului) se impiedica de 3 ori si abia reuseste sa atinga mingea... Referitor la golul lui Pintilii, atributul "fenomenal" trebuie inteles ca "irepetabil". Cereti-i lui Piturca sa mai exerseze: pasa Marica, sutul lui Pintilii si faceti pariuri!! A fost o minune, si doar atat...

pbogdan
pbogdan  •  08 Septembrie 2013, 17:26

ii batem si pe turci, Marica e cel mai bun de la noi

plischi
plischi  •  08 Septembrie 2013, 16:38

adevarata sa motivatie: un contract bun afara. ceva firesc la urma urmei, iar daca si prin asta am castigat partida, cu atat mai bine. problema este sa-si gaseasca echipa cat mai repede, la baraj va fi mult mai greu.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează