FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARGENTINA 3-2

EXCLUSIV Cum ar fi arătat România - Argentina din '94 cu Maradona în teren? Anghel Iordănescu, după 26 de ani: „Puteam să-i facem față! Era la fel de irezistibil ca Hagi”

Cu Anghel Iordănescu pe bancă, România trecea de Argentina, echipă care nu-l avea pe Diego Maradon
Cu Anghel Iordănescu pe bancă, România trecea de Argentina, echipă care nu-l avea pe Diego Maradon

Articol de - Publicat luni, 28 decembrie 2020 19:24 / Actualizat luni, 28 decembrie 2020 19:42

La Pasadena, în fața a peste 90.000 de spectatori, „tricolorii” învingeau naționala lui Redondo, Batistuta, Simeone și Balbo cu un incredibil 3-2, după „dubla” lui Ilie Dumitrescu și golul lui Hagi. 

Meciul respectiv rămâne unul dintre cele mai importante din istoria naționalei României. Cu Anghel Iordănescu pe bancă, România trecea de Argentina, echipă care nu-l avea pe Diego Maradona, suspendat după ce consumase efedrină anterior, în timpul Cupei Mondiale. 

Iordănescu: „Maradona era la fel de greu de oprit și la fel de irezistibil cum era și Gică Hagi”

„Nea Puiu” e convins că echipa sa ar fi învins "pumele" chiar dacă Maradona ar fi fost în teren.

„Argentina cu Maradona, în 1994, putea fi mult mai puternică. O echipă care să producă mai multe probleme. Dar și echipa noastră era foarte bine pregătită, și tehnic, și fizic. Am fi putut face față inclusiv marelui Maradona. Maradona era la fel de greu de oprit și la fel de irezistibil cum era și Gică Hagi”, a zis Iordănescu pentru GSP. 

Declarat „cel mai bun meci al turneului final”, Argentina - România 2-3 a fost un dezastru pentru Gabriel Batistuta. „Cea mai mare dezamăgire a carierei mele”, după cum avea să mărturisească, după retragerea din activitate, fostul mare atacant argentinian, acum în vârstă de 43 de ani.

Citește și alte știri din sport:

VIDEO Imagini colosale de acum 24 de ani cu Mircea Lucescu, Andone și Ioanițoaia: „Ce bună e secvența! Ce tânăr era nea Mircea... Dumnezeule!”

EXCLUSIV Afacerile neștiute făcute de Ion Crăciunescu: „Era coadă de sute de persoane la gume Turbo! Vindeam și de la Copos”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
dubluv
dubluv  •  29 Decembrie 2020, 19:24
Postat de Gabriel Miulescu pe 28 Decembrie 2020, 21:40

Cu Maradona in teren nu aveam nicio sansa cu Argentina. Comparatia cu Hagi e jenanta, argentianul este egal sau mai bun decat Pele, dar trebuie sa fim ingaduitori cu Iordanescu, e subiectiv....asta ca sa-l menajem!

incearca sa gandesti cu capul tau: in 94 Maradona avea 34 de ani, cu el in echipa Argentina juca practic in 10. Maradona juca pe atunci la o echipa din Argentina (de fapt acolo avea cartea de munca, pentru ca de jucat nu prea juca) - Newells Old Boys. Maradona a avut un turneu final slab si in 1990, chiar daca Argentina a facut atunci finala.

iobag
iobag  •  29 Decembrie 2020, 15:46
Postat de bazinga pe 28 Decembrie 2020, 21:00

***, mai Tata Puiu !Adica Maradona era ca Hagi de bun....sau aproape ca Gica al nostru national ? !?Saracul de tine!Cu Maradona in teren, ne-ar fi mancat argentinienii fara discutie, sa fim seriosi ! NIMENI nu putea sa il tina pe Maradona !Deh, Nea Puiule. varsta, ***

Vorbim de 1994, cand Hagi era la maximul de forma atins in toata cariera si Maradona era pe finalul ei si supraponderal. In conditiile astea chiar erau de valoare apropiata.

mordi
mordi  •  29 Decembrie 2020, 04:04
Postat de Gabriel Miulescu pe 28 Decembrie 2020, 21:40

Cu Maradona in teren nu aveam nicio sansa cu Argentina. Comparatia cu Hagi e jenanta, argentianul este egal sau mai bun decat Pele, dar trebuie sa fim ingaduitori cu Iordanescu, e subiectiv....asta ca sa-l menajem!

Maradona din '94 nu mai era Maradona...poate ai uitat. 100% puteam sa-i batem si cu el in teren.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează