FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Cum răspunde unul dintre membrii ”contestaţi” la demersul făcut de AJF Giurgiu: ”Federaţia a funcţionat ilegal?”

Marius Cociu, președinte LPS Banatul +1   FOTO
Marius Cociu, președinte LPS Banatul

Articol de - Publicat vineri, 04 aprilie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 04 aprilie 2014 00:14

Unul dintre votanţii contestaţi de la alegerile pentru preşedinţia FRF a fost reprezentantul cluburilor de juniori în Comitetul Executiv. ”Dacă n-avem voie să fim afiliaţi, cum am ocupat eu acel post?”, zice Marius Cociu, preşedintele LPS Banatul.

Preşedintele AJF Giurgiu, Viorel Leşeanu, a contestat validitatea alegerilor pentru preşedinţia FRF. Motivul: participarea la alegeri a cluburilor şcolare, structuri de drept public care nu ar fi avut drept de vot, potrivit Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice.

Unul dintre "contestaţi", Marius Cociu, e preşedintele LPS Banatul. El recunoaşte că nu reprezintă o structură de drept privat, cum prevede regulamentul, dar cere să fie tolerate cluburile şcolare în continuare, "pentru că nu există club în România care să nu conţină măcar un jucător crescut la o şcoală cu profil sportiv".

- Domnule Cociu, e corect argumentul pentru care AJF Giurgiu contestă alegerile la care aţi participat? Că LPS-urile şi CSS-urile nu aveau drept de vot?
- Că nu au drept să fie afiliate, nu numai să voteze! Statutul prevede că afiliaţii trebuie să fie societăţi de drept privat, iar noi sîntem o societate de drept public. Şi nu putem deveni de drept privat. Sîntem înfiinţaţi în urma unei decizii a unui minister, a Guvernului, acum 65 de ani, nu ca urmare a hotărîrii unui tribunal.

- Asta înseamnă că argumentul AJF Giurgiu e corect?
- Nu e corect, nu e fair-play să se îndrepte împotriva noastră, a cluburilor şcolare, care am crescut fotbalişti internaţionali. La noi, la LPS Banatul, au trecut Contra, Latovlevici, Torje, Alexa, Codrea, Florin Bătrînu. Nu cred că există echipă în România care să nu conţină măcar un fotbalist crescut la un club şcolar. Contestaţia AJF Giurgiu vizează 24 de cluburi şcolare, înţeleg. Dacă sînt dezafiliate aceste 24 de cluburi, ce se întîmplă cu ele? Jucăm noi între noi? N-am mai avea acces în competiţii!

- Dar e o incompatibilitate ca şcolile să fie afiliate. Altă soluţie care ar fi?
- Eu am fost reprezentantul cluburilor de juniori în Comitetul Executiv. Acum juniorii sînt reprezentanţi de şeful LPS Buzău, deci tot club şcolar. Înseamnă că Federaţia a funcţionat împotriva regulamentului din moment ce eu eram în Comitetul Executiv?! Am propus atunci o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme pe care o contestă AJF Giurgiu: să informăm UEFA de situaţia cluburilor şcolare din România şi să obţinem permisiunea de a fi în continuare afiliaţi.

"Adunarea Generală ne-a chemat la vot. Dacă nu aveam dreptul să votăm, de ce am mai fi fost chemaţi?!" (Marius Cociu, preşedinte LPS Banatul)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
ambro2000
ambro2000  •  04 Aprilie 2014, 19:43
Postat de kraus pe 04 Aprilie 2014, 11:23

Ce spune individul ăsta nu e o argumentare, e o cerşetorie: ”Lăsaţi-ne şi pe noi să intrăm!” Nu contează ce visează el, contează regulamentul. N-aveau drept de vot şi gata, ce s-o mai lungim. Dacă Burlică e aşa de bun, adunarea o să-l aleagă din nou. Dacă nu e, ce-ar vrea, să fie alesul liceelor?

Nu echipa lui Burleanu i-a chemat la vot pe acesti oameni ci fosta conducere care acum contesta alegerile :D

kraus
kraus  •  04 Aprilie 2014, 11:23

Ce spune individul ăsta nu e o argumentare, e o cerşetorie: ”Lăsaţi-ne şi pe noi să intrăm!” Nu contează ce visează el, contează regulamentul. N-aveau drept de vot şi gata, ce s-o mai lungim. Dacă Burlică e aşa de bun, adunarea o să-l aleagă din nou. Dacă nu e, ce-ar vrea, să fie alesul liceelor?

dannicola
dannicola  •  04 Aprilie 2014, 09:18

Ce este ROAF-ul? Vad ca pentru dvs. este clar. Atunci spuneti-ne si noua articolele din ROAF care permit : infiintarea unei echipe si accederea ei direct in liga II-a?; meci de "baraj" intre doua echipe din liga I, pentru raminerea in liga?; nepromovarea unor echipe care si-au cistigat locul in liga I, pe teren" si raminerea ln liga a unor echipe retrogradate (sunt destule cazuri!). Cred ca sunt indeajuns deoarece o sa gasim mai multe "perle" federale.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează