FOTBAL  »  NATIONALA  »  JOCURILE OLIMPICE

FOTO Curiosul caz al echipamentului „naționalei” pentru Jocurile Olimpice » Noul tricou e comercializat în Brazilia, deși în România nu a fost lansat!

România s-a calificat la Jocurile Olimpice grație rezultatului foarte bun (semifinală) de la Campionatul European U21 de anul trecut
România s-a calificat la Jocurile Olimpice grație rezultatului foarte bun (semifinală) de la Campionatul European U21 de anul trecut

Articol de GSP - Publicat joi, 08 octombrie 2020 15:24 / Actualizat joi, 08 octombrie 2020 16:05

Echipa națională de fotbal a României va participa la Jocurile Olimpice din 2021, după o așteptare de 57 de ani. Cu această ocazie, „tricolorii” vor avea parte de un echipament special, care este deja disponibil, dar în afara țării.

Ciudat este că noul echipament este disponibil în aceste momente doar în Brazilia, nu și în România. Magazinele sportive din țara sud-americană au început deja să comercializeze tricoul inedit, informează Eurosport. Acesta este alb, cu guler galben, care prevede și drapelul României.

Celalalte pete de culoare sunt reprezentate de o serie de dungi galbene în partea stângă a tricoului, care imită conturul flăcării olimpice, dar și de mâneci, care prevăd la rândul lor dungi galbene, orizontale. Producătorul este Joma, sponsorul tehnic oficial al FRF. Potrivit sursei citate, prețul unui tricou în Brazilia este de 219,90 reali brazilieni, echivalentul a aproape 163 RON.

FOTO Curiosul caz al echipamentului „naționalei” pentru Jocurile Olimpice » Noul tricou e comercializat în Brazilia, deși în România nu a fost lansat!
sursă foto: eurosport

Noul echipament, conceput de un student

Echipamentul special cu care România va juca la Jocurile Olimpice a fost conceput de un student, Cătălin Marian, câștigătorul concursului de creație „Tu îmbraci naționala”, organizat de FRF.

În toamna lui 2019, FRF a organizat un concurs „Tu faci tricolul naționalei”, la care au luat parte peste 100 de creatori, din rândul suporterilor, pentru stabilirea unui model al respectivului echipament. Iar câștigător a fost desemnat un student la Design, Cătălin Marian. După ce schița lui a fost aprobată de o comisie specială, din a cărei componență a făcut parte și artistul Horia Brenciu.

„Va fi ceva special, doar pentru echipa U23, cu un aspect inedit, pentru acest eveniment la care luăm parte după mai bine de o jumătate de secol. Păstrăm însă surpriză detaliile, pentru prezentarea oficială”, au spus surse federale în urmă cu mai bine de o lună. Varianta finală, care va intra pe piață în România, ar putea fi puțin diferită față de cea comercializată în Brazilia. Sigla echipei naționale ar putea fi înlocuită cu stema României.

Jocurile olimpice vor avea loc între 23 iulie și 8 august 2021.

Citește mai multe știri despre echipa națională:

ISLANDA - ROMÂNIA. EXCLUSIV Decizie abruptă a autorităților de la Reykjavik

Presa internațională se întrece în pronosticuri înainte de duelul „tricolorilor”: „Îi vedem să se califice în finală”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
vladutz13
vladutz13  •  08 Octombrie 2020, 16:47

Nu prea inteleg de ce s-a mers pe alb dar felicit din toata inima faptul ca s-a ales printr-un concurs deschis!! Ar trebui sa vedem mult mai des asa ceva in tara asta, mai ales cand vine vorba de stadioane sau sali de sport.

1461177693935533
Sorin Gane  •  08 Octombrie 2020, 16:28

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

237792953402758
Sorin Totolici  •  08 Octombrie 2020, 16:16

Este urat, zici ca l-au facut copiii de gradinita. Alb din tricolor spalat in clor ;)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează