FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA-FRANŢA, 21:30, TVR ŞI DOLCESPORT, RADIO GSP, LIVETEXT GSP.RO

Dacă ne luăm după statistici, 15.000 de oameni vor merge diseară la 30 de metri de stadion ca să FUMEZE :)

Conform regulamentului impus de proprietarul stadionului, Municipalitatea, în incinta stadionului nu se fumează
Conform regulamentului impus de proprietarul stadionului, Municipalitatea, în incinta stadionului nu se fumează

Articol de GSP - Publicat marti, 06 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 06 septembrie 2011 10:53

" Fumatul la Naţional Arena este interzis pe toată suprafaţa stadionului, iar cei care vor avea poftă de o ţigară vor merge în afara zonei sportive", a declarat, luni, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Sigur că vor fi locuri pentru funători, dar în exterior. Nu se fumează nici în loje, niciunde. Cine vrea să fumeze va merge la 20 - 30 de metri de stadion şi apoi revine", a mai spus Oprescu.

Stadionul Naţional Arena va fi inaugurat oficial, marţi, când echipa naţională a României întâlneşte, de la ora 21.30, prima reprezentativă a Franţei, în cadrul preliminariilor Euro 2012. Meciul va fi la TVR, la Radio GSP şi liveTEXT pe GSP.ro.

"Stadionul Naţional Arena este clasat la cea mai înaltă categorie de calitate "Elite" UEFA şi a fost deja acreditat pentru finala din 2012", precizează municipalitatea.

Statistica legată de fumat în România are cifre îngrijorătoare:
- aproape jumătate dintre românii peste 18 ani fumează, conform unui studiu făcut în mai 2009
- 40 la sută dintre tinerii de la noi cu vîrste cuprinse între 10 şi 19 ani fumează, conform statisticii făcute în 2008
- peste 30 la sută dintre adulţii din România fumează, conform unui studiu din 2008

În aceste condiţii, dacă ne luam după statistici şi fumătorii din tribune nu se vor putea abţine măcar pe perioada meciul, am putea avea parte de un trafic intens la intrarea/ieşirea din stadion. Sau, ca să încheiem optimist, ne rămîne să sperăm că din din 2009 pînă acum  românii au renunţat în masă la ţigări. Vorba aia, criza...

Playtech: BOMBĂ! Simona Halep cumpără tot în România. Prețurile au explodat acum, vecinilor nu le-a venit să creadă


Comentarii (11)
huhuruz77
huhuruz77  •  06 Septembrie 2011, 15:18

Auziti, dar daca isi vor aprinde toti tigarile in acelasi timp, pe stadion, CUM II VETI DA AFARA ? :)))))))))))

williamfaulkner
williamfaulkner  •  06 Septembrie 2011, 14:25

Era motivul pentru care nu mergeam pe stadion, faptul ca nu puteam suferi fumul de tigara venit de la cei din jurul meu. In sfarsit un semn de civilizatie, care nu ne ajuta doar pe noi, cei care nu suportam tutunul, ci chiar si pe fumatori. Un stadion este in general un fel de fabrica de cancer, un sistem sigur de gazare de bunavoie. Practic n-ai cum sa iesi la fel de sanatos precum ai intrat, indiferent daca fumezi sau nu. Asa ca ii felicit pe cei care au luat aceasta initiativa, sper sa nu renunte la ea si ma bucur ca exista macar un stadion pe care pot merge si eu.

ill7ven
ill7ven  •  06 Septembrie 2011, 13:30
Postat de vladutz13 pe 06 Septembrie 2011, 11:42

Da, in Romania este un dezastru cu fumatul....mai ales la generatiile tinere. Tot ce putem spera este ca masurile astea de interzicere a fumatului in locurile publice sa reduca treptat % de fumatori.... in celelalte tari unde s-au aplicat asa s-a intamplat.

Si noi, cei viciati, speram ca intr-o zi sa se reduca numarul celor care nu isi vad de viata lor si nu respecta modul altora de viata. Se poate 105 minute fara tigara. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar arata tribunele pline de chistoace si coji de seminte.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează