FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - PARAGUAY, DUMINICĂ, 01:00, TVR 1, RADIO GSP ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Dacă nu batem în meciul cu Paraguay ne aşteaptă INFERNUL! :S

Vom sta din nou cu emoţii la următoarele trageri la sorţi
Vom sta din nou cu emoţii la următoarele trageri la sorţi

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 11 iunie 2011 12:47

Federaţia şi jucătorii naţionalei au tratat cu superficialitate turneul amical din America de Sud, care are însă o miză uriaşă pentru România. În cazul în care vom bate Paraguay în această noapte, am urca în urna a treia valorică, ceea ce ne-ar asigura o grupă cît de cît mai accesibilă în următoarele preliminarii, pentru Campionatul Mondial din Brazilia, 2014.

"Dacă erau şi ceilalţi jucători din meciul cu Bosnia, probabil că am fi pus mai multe probleme Braziliei", a spus Ciprian Marica după 0-1 în amicalul cu naţionala auriverde, referindu-se, evident, la contingentul masiv de fotbalişti care au preferat vacanţa în locul apărării intereselor reprezentativei. Mutu, Raţ, Tamaş, Săpunaru şi Goian nu au mai dorit să călătorească în America de Sud, toţi invocînd sezoane epuizante la echipele de club.

Din acest motiv, România va aborda jocul decisiv cu Paraguay cu o serie de fotbalişti din linia a doua, precum Ţucudean, Papp sau Rîpă.

Dacă noi propunem mai degrabă o selecţionată divizionară, paraguayenii vor intra pe teren, în linii mari, cu echipa care ajungea în sferturile Mondialului din 2010! Spre exemplu, atacanţii paraguayeni care vor ataca poarta României valorează, însumat, nu mai puţin de 10.000.000 de euro. Vorbim aici de Roque Santa Cruz (Blackburn) şi Nelson Valdez (Hercules)

FEDERALII N-AU ANTICIPAT SITUAŢIA
Se pare că întreaga suflare din jurul naţionalei a fost surprinsă de situaţia în care s-a ajuns, în privinţa urnelor valorice. Drept dovadă, Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu nu au acordat nici un fel de importanţă meciurilor cu Brazilia şi Paraguay, ambii zicînd "pas" deplasării cu lotul în America de Sud.

Astfel, senzaţia generală este că turneul amical din această săptămînă a fost organizat doar pentru a bifa datele din calendar, şi nicidecum pentru înregistrarea de rezultate notabile în palmaresul echipei naţionale.

AM MAI COMIS-O ODATĂ!
În 2007, calificată la Euro 2008 de pe primul loc în grupă, cu două meciuri rămase de jucat, România nu trebuia să piardă în Bulgaria (penultimul meci) pentru a prinde prima urnă la tragerea pentru CM 2010. Exact asta s-a întâmplat, bulgarii câştigând cu 1-0, iar România a picat în calificări în grupă cu Franţa, urmînd de atunci un şir lung de dezamăgiri.

NE BATEM CU MAGHIARII
În acest moment, "tricolorii" se află pe locul 2 în cea de-a patra urnă valorică pentru tragerea la sorţi în vederea preliminariilor CM 2014, la cinci puncte în spatele Bulgariei şi la nouă de Ungaria, ultima poziţie din urna a treia. Cu o victorie în faţa Paraguayului, trecem peste amîndouă şi intrăm în urna a treia.

URNA A 4-A VALORICĂ, SINONIMĂ CU RATAREA MONDIALULUI
GSP.RO a făcut un exerciţiu de imaginaţie pentru a vedea care ar fi configuraţia posibilă a preliminariilor pentru Campionatul Mondial, dacă nu batem Paraguay şi rămînem în urna a 4-a. Din cîte se pare, orice s-ar întîmpla, am avea cel puţin doi adversari de mare clasă în grupă, calificarea părînd doar un vis frumos în aceste condiţii.

Grupa infernală :X
Spania (urna 1)
Franţa (urna 2)
Cehia (urna 3)
ROMÂNIA (urna 4)
Polonia (urna 5)
Islanda (urna 6)

Grupa grea :S
Olanda (urna 1)
Danemarca (urna 2)
Elveţia (urna 3)
ROMÂNIA (urna 4)
Macedonia (urna 5)
San Marino (urna 6)

Grupa uşoară :)
Grecia (urna 1)
Slovenia (urna 2)
Ungaria (urna 3)
ROMÂNIA (urna 4)
Estonia (urna 5)
Andorra (urna 6)

Playtech: Viața SECRETĂ a Ramonei Gabor din Dubai. Totul despre RELAȚIA misterioasă pe care o are de 8 ani EXCLUSIV


Comentarii (44)
agentul008
agentul008  •  12 Iunie 2011, 07:22

cât-un pic, pic, pic Pâna n-o mai ramâne nimic S-alta data, s-alta data, O s-o facem, facem si mai si mai lata =))

nter
nter  •  11 Iunie 2011, 23:19

dati pe google "UEFA announces qualifying pots for 2014 World Cup" sa vedeti ca s-au anuntat urnele inca de pe 6 iunie si suntem in urna 3. de ce le-ar anunta daca ele se mai schimba pana la tragere? cred ca cineva din presa a muscat o gogoasa si au preluat-o toti, eu pun pariu ca astia de la gsp habar n-au sa calculeze coeficientii pornind de la clasamentul de pe 19 mai si meciurile jucate de atunci.

nter
nter  •  11 Iunie 2011, 22:48

Punctarea amicalelor e si buna si rea: pe de o parte trebuie sa tratezi serios un meci de verificare, pe de alta parte il joci mai ambitios (creste putin miza, nu mai e doar o miuta), iar echipele care nu participa la turnee finale ar avea si ele ocazia sa mai ia niste puncte in plus...

Vezi toate comentariile (44)
Comentează