NATIONALA    •   ROMÂNIA

Dani Coman, dezvăluiri picante din trecutul lui Adi Mutu: "«Brontozaurul» tot umbla cu el și îl întrebam de ce" :D

Juniorul Mutu, cu șapcă, încadrat de Cătălin Munteanu (stânga) și Senin. foto: libertatea

Juniorul Mutu, cu șapcă, încadrat de Cătălin Munteanu (stânga) și Senin. foto: libertatea

Joi, 11 Octombrie

Dani Coman și-a adus aminte de juniorul Adrian Mutu de la FC Argeș. Fostul portar piteștean, despre cel care avea să ajungă în atacul lui Juventus: "«Brontozaurul», cum îl poreclisem, a fost un copil foarte ambițios, care întotdeauna a visat să ajungă mare fotbalist, chiar dacă fizicul nu îl ajuta foarte mult". "Mutu era un jucător bun, nu era foarte talentat, dar era un jucător care trata toate antrenamentele la sută la sută din potenţial. Era jucător care plângea după fiecare antrenament în care echipa lui pierdea, un copil care rămânea după fiecare antrenament pentru a executa lovituri libere penalty-uri şi şuturi la poartă.

Cred că pe la 12-13 ani umbla cu un dicţionar româno-italian şi îl întrebam de ce. Ce tot citeşte dicţionarul româno-italian? Şi îmi spunea: Dani, o să vezi că eu o să ajung în Italia, o să joc în Italia! O să vezi tu ce fotbalist o să ajung eu.

Îmi aduc aminte că era un pic mai grăsuţ. Porecla lui era Brontozaur. Noi îi spuneam Broni. Îl răsfăţam aşa, îi spuneam Broni. Acum nu îi mai spunem. Poate câteodată. Însă el spunea tot timpul: «O să vedeţi voi ce fotbalist o să ajung eu, o să joc în Italia, o să fiu cel mai bun!». Avea un pishic extraordinar şi tupeu, în sensul bun al cuvântului, care l-a ajutat de-a lungul carierei", a zis Dani Coman la Telekom Sport.

Mutu a strâns 77 de selecții pentru România și a marcat de 35 de ori, fiind la egalitate cu Gică Hagi. De-a lungul carierei, Mutu a jucat la FC Argeș, Dinamo, Inter, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City, ASA Târgu Mureș.

Comentarii (1 ) Adaugă comentariu

ursul_supraponderal  •  11 Octombrie 2018, 20:23

Un jucător de excepție.

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase