FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Daniel Pancu a prefațat meciurile naționalei U21 cu Albania și Elveția: „Dacă obținem două victorii, calificarea ar fi în mare parte acontată”

Daniel Pancu (46 de ani), selecționerul naționalei U21 a României, a prefațat meciurile cu reprezentativele similare ale Albaniei și Elveției, din preliminariile EURO 2025, din Slovacia.
Daniel Pancu (46 de ani), selecționerul naționalei U21 a României, a prefațat meciurile cu reprezentativele similare ale Albaniei și Elveției, din preliminariile EURO 2025, din Slovacia.

Articol de - Publicat luni, 13 noiembrie 2023 15:38 / Actualizat luni, 13 noiembrie 2023 15:45

Daniel Pancu (46 de ani), selecționerul naționalei U21 a României, a prefațat meciurile cu reprezentativele similare ale Albaniei și Elveției, din preliminariile EURO 2025, din Slovacia. 

  • România U21 - Albania U21 se joacă vineri, 17 noiembrie, de la ora 20:30, pe stadionul Giulești. Partida va fi live pe GSP.ro și televizată pe Pro Arena 
  • Elveția U21 - România U21 se dispută pe 21 noiembrie, de la ora 19:30, pe Stade de la Maladière din Neuchatel. Meciul va fi live pe GSP.ro și televizat pe Pro Arena 

Naționala de tineret a României îmtâlnește la acțiunea din această lună Albania și Elveția. „Tricolorii” ocupă locul 3 în grupa de calificare, sub Albania și Elveția. Din grupă mai fac parte Finlanda, Muntenegru și Armenia. 

Vin turcii! Un club de tradiție din România, la un pas de a atrage investitori străini: „Există un acord de principiu”
U CLUJ
Vin turcii! Un club de tradiție din România, la un pas de a atrage investitori străini: „Există un acord de principiu”

Elevii lui Daniel Pancu au pierdut primul meci, 2-3 în deplasare cu Albania, după ce au condus cu 2-0, dar au câștigat meciurile cu Armenia și Finlanda, 1-0, respectiv 2-0, ambele pe teren propriu. 

Daniel Pancu, înainte de meciurile României U21 cu Albania și Elveția: „Vor fi două finale”

„Sunt sigur că vor fi două finale. Nu ne gândim încă la al doilea meci. Toată atenția noastră e pe meciul cu Albania, de vineri. 

Aveam nevoie de omogenitate și am plecat cu handicap în această campanie. Am compensat-o într-un fel cu prezența la Campionatul European. Jucătorii care au participat la acest turneu final au acumulat o experiență pe care nu o poți acumula doar în jocurile din grupele de calificare. 

Nu știu dacă am fi avut mai multe puncte, dar cu siguranță că nu am fi pierdut în Albania”, a declarat Daniel Pancu, pentru frf.tv

Daniel Pancu, selecționerul naționalei U21: „În meciul cu Albania a existat o singură echipă pe teren”

„În meciul tur cu Albania, timp de o oră, a existat o singură echipă pe teren, o echipă agresivă, care a recuperat multe mingi în careul advers și care și-a creat ocazii de a marca. 

Din păcate, nu am reușit să închidem meciul. Am avut două ocazii mari de a face 3-0. Cred că în acel moment s-ar fi încheiat totul. 

Am făcut o greșeală și au avut puterea să revină pe tabelă. Nu trebuie să mai facem greșelile de acolo și sunt convins că asta nu se va mai întâmpla. 

În ziua de azi nu mai există niciun meci câștigat dinainte. În meciurile cu Armenia și Finlanda adversarii și-au creat foarte puține ocazii, semn că jucătorii au înțeles mesajul pe care l-am transmis. 

Albania nu ne poate surprinde. Îi cunoaștem bine. La fel de bine ne cunosc și ei pe noi. Trebuie să ne ridicăm la starea lor de spirit, la naționalismul de care dau dovadă. 

Sună ciudat, dar cred că ordinea din grupa asta se va decide în ultimele meciuri. În cazul unei victorii vineri drumul nostru către ocuparea primelor două locuri ar fi mult mai ușor”, a mai afirmat Daniel Pancu. 

Daniel Pancu: „Elveția este principalul nostru adversar din grupă”

„Elveția este principalul nostru adversar din grupă. Noi și ei suntem singurii care am participat la EURO. Îi simt pe jucători mult mai încrezători, mult mai puternici, personalitatea lor e alta când intră pe teren. Simt că au încredere când îmbracă tricoul echipei naționale. 

Elveția are cei mai valoroși jucători, nici nu se discută asta, pentru că au fotbaliști care evoluează în campionatele din vest. Valoarea fotbalistului ți-o dă un campionat din vestul Europei. 

Elveția este pe hârtie cel mai valoros adversar. Dacă obținem două victorii din aceste două meciuri, calificarea ar fi într-un procent foarte mare acontată”, a mai spus Daniel Pancu. 

Lotul convocat de Daniel Pancu pentru meciurile cu Albania și Elveția

  • Portari: Răzvan Sava (CFR Cluj), Otto Hindrich (CFR Cluj), Alexandru Roșca (CSC Șelimbăr);
  • Fundași: Alexandru Pantea (FCSB), Denis Radu (ACS Petrolul 52), Cristian Ignat (Mioveni), Mario Tudose (FC Argeș), Umit Akdag (Göztepe / Turcia), Matei Ilie (CFR Cluj), Andrei Borza (FC Rapid 1923), Costin Amzăr (Dinamo);
  • Mijlocași: Marius Corbu (Akademia Puscas / Ungaria), Marian Danciu (Universitatea Craiova), Cătălin Vulturar (Lecce / Italia), Cristian Mihai (UTA Arad), Constantin Grameni (Farul Constanța), Luca Mihai (CFR Cluj), Adrian Mazilu (Farul Constanța), Alexandru Musi (ACS Petrolul 52), Rareș Ilie (Lausanne / Elveția), Octavian Popescu (FCSB);
  • Atacanți: Louis Munteanu (Farul Constanța), Vladislav Blănuță (FCU 1948 Craiova Fotbal Club).

VIDEO România U20 - Anglia U20 2-0 » Alex Musi: „Nu ne-a surprins rezultatul, am intrat concentrați încă din primul minut”

Citește și: 

Valentin Mihăilă, așteptat în cantonamentul echipei naționale

De ce nu Chițu și Nistor? Contestat pentru selecție, Edi Iordănescu răspunde: „Am rămas fidel unor principii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Burunicolae69
Burunicolae69  •  13 Noiembrie 2023, 16:14

Pancone,pune-l pe Tavi Popescu căpitan......

Vezi toate comentariile (1)
Comentează