FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

EXCLUSIV Daniel Pancu, răspuns frontal pentru Tavi Popescu: „Doamne ferește! Am fost personal să-l văd și a fost pasager pe teren!”

Articol de - Publicat duminica, 03 septembrie 2023 10:41 / Actualizat duminica, 03 septembrie 2023 10:57

Octavian Popescu (20 de ani) s-a declarat șocat după FCSB - Universitatea Craiova 3-0 că nu a fost convocat la naționala U21. Într-o reacție oferită pentru GSP, Daniel Pancu (46), selecționerul reprezentativei de tineret, susține că nu are nimic personal cu Tavi, doar că fotbalistul roș-albaștrilor nu a meritat, în opinia lui, să fie convocat pentru duelul cu Albania din preliminariile Euro 2025.

Tavi Popescu s-a arătat extrem de deranjat după meciul contra oltenilor de faptul că nu a fost convocat la naționala U21 și i-a transmis un mesaj direct selecționerului Daniel Pancu: „Știu că are ceva cu mine, dar nu știu cu ce i-am greșit. A fost o surpriză pentru mine. Mă așteptam să fiu convocat, am fost puțin șocat când am văzut lista. M-a deranjat”.

Gigi Becali îl pune la punct pe Tavi Popescu: „Du-te, bă, și muncește! Așa nu ajungi fotbalist”
FCSB
Gigi Becali îl pune la punct pe Tavi Popescu: „Du-te, bă, și muncește! Așa nu ajungi fotbalist”

Daniel Pancu, după reacția lui Tavi Popescu: „Cu Iași a fost pasager”

„Sunt foarte bucuros de reacția lui Tavi Popescu, înseamnă că e viu și că își dorește să vină la echipa națională. El a zis că am ceva cu el. Doamne ferește! În meseria asta sunt exact ca doctorii care depun jurământul, sunt obligat să fiu imparțial. Dimpotrivă, iubesc jucătorii cu asemenea talent

De exemplu, pasa pe care o dă aseară la primul gol, un exterior cu frână, alea doar Budescu le mai poate da în campionatul nostru. Nimeni nu mai poate să facă asta. 

Ce pot să-i spun eu e că selecția a început pe 20 iulie, când am fost numit. De atunci urmăresc jucătorii. Am fost personal să-l văd la FCSB cu Iași (n.r. - 2-1), când a fost un pasager, un trecător, a făcut o plimbare timp de o repriză pe teren, la meciul de la Arad (n.r. - 1-2 cu UTA) privea cum adversarii finalizau și chiar marcau golurile victoriei. Dacă ar fi să facem selecția după un meci sau două...”, a declarat Pancu pentru GSP.

Daniel Pancu: „Pe poziția lui Tavi Popescu sunt 5 jucători de valoare”

„Vă dau un exemplu. După mine, cel mai nedreptățit jucător din zona de atac e Ianis Stoica. De două săptămâni e cel mai bun din zona de atac, dar a avut două luni înainte când n-a existat, n-a dat un șut la poartă. De unde să știu că nu revine iar la forma aia? Oricum, sunt jucători tineri, au fluctuații de formă.

Dar una peste alta sunt bucuros de reacția lui Tavi, înseamnă că echipa asta națională de tineret mai înseamnă ceva pentru ei. Cu toate că la Euro nu i-am văzut să sufere de maniera asta. Am fost acolo și știu, nu doar pe teren, dar și în general, fotbaliștii n-au suferit așa în urma prestației de la Euro. 

Repet, nu am nimic cu niciun jucător, iar pe cei cu talentul lui Tavi îi iubesc. Nu am avut niciun conflict cu el, nicio discuție. Doar că pe poziția lui sunt 5 jucători de valoare. Rareș Ilie și Pitu joacă în străinătate, joacă pe poziția lui. Mai e și Baiaram

Aici s-a cam făcut diferența, la selecția asta. Dar dacă Tavi joacă și e constant în evoluții, la următoarea acțiune va fi convocat. Prin natura meseriei nu am cum să am vreodată ceva personal cu un jucător. 

2 goluriși două pase decisive a reușit Tavi Popescu la FCSB în actuala stagiune (9 meciuri)

Pentru mine contează doar evoluțiile din teren. Iar până la meciul cu Craiova, la Tavi erau mai multe momente negative în jocul lui. Le-am văzut personal pe stadion sau la televizor. Concluzionând, repet, pe mine m-a bucurat reacția lui", a mai spus Pancu. 

Lotul convocat de Daniel Pancu pentru partida Albania U21 - România U21

  • PORTARI: Răzvan Sava (CFR Cluj)Alexandru Borbei (Lecce / Italia)Alexandru Roșca (CSC Șelimbăr);
     
  • FUNDAȘI: Alexandru Pantea (FCSB)Dan Sârbu (Farul Constanța)Cristian Ignat (Mioveni)Răzvan Pașcalău (Lecce / Italia)Umit Akdag (Göztepe / Turcia)Matei Ilie (Padova / Italia)Andrei Borza (FC Rapid 1923), Costin Amzăr (Dinamo);
     
  • MIJLOCAȘI: Marius Corbu (Akademia Puscas / Ungaria)Robert Filip (CFR Cluj)Constantin Grameni (Farul Constanța)Cătălin Vulturar (Lecce / Italia)Cătălin Cîrjan (FC Rapid 1923)Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova)Rareș Pop (UTA Arad)Rareș Ilie (Lausanne / Elveția)Alexi Pitu (Bordeaux / Franța);
     
  • ATACANȚI: Adrian Mazilu (Farul Constanța)Louis Munteanu (Farul Constanța)Rareș Burnete (Lecce / Italia).FRF a anunțat cei 23 de jucători convocați de Daniel Pancu pentru acea partidă.

Cu un selecționer nou, Daniel Pancu, România U21 începe campania de calificare la următorul turneu final la nivel U21, Campionatul European din 2025.

Prima adversară a României va fi Albania, pe 12 septembrie, ora 19:30, în deplasare, la Elbasan, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Pro Arena.

România U21 face parte din grupa E, alături de Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru și Armenia.

VIDEO. Darius Olaru: „Tavi Popescu merita la naționala U21”

Mai multe articole de actualitate: 

Gigi Becali a râs de Mihai Rotaru. Ce mesaj i-a trimis la miezul nopții: „«Rușinică ți-am dat»” + Ce jucător pleacă în iarnă
FCSB - CSU CRAIOVA 3-0
Gigi Becali a râs de Mihai Rotaru. Ce mesaj i-a trimis la miezul nopții: „«Rușinică ți-am dat»” + Ce jucător pleacă în iarnă
FCSB pregătește lovitura pe piața transferurilor » Becali confirmă sosirea jucătorului de națională: „Vine luni”
FCSB
FCSB pregătește lovitura pe piața transferurilor » Becali confirmă sosirea jucătorului de națională: „Vine luni”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (100)
GardaIosefina
GardaIosefina  •  04 Septembrie 2023, 22:36
Postat de Str82HeIL pe 04 Septembrie 2023, 05:07

Te-ai bagat si tu in seama sa ne arăți ce "destept" esti. Sau vrei sa ne arăți ca au bagat internet si la tine la sat?

Te-ai trezit cu noaptea în cap, baciule =))))))) Cum bă să lași comentariu la 5 dimineața? =))))))))))))))))))

GardaIosefina
GardaIosefina  •  04 Septembrie 2023, 22:33
Postat de Str82HeIL pe 04 Septembrie 2023, 05:07

Te-ai bagat si tu in seama sa ne arăți ce "destept" esti. Sau vrei sa ne arăți ca au bagat internet si la tine la sat?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

SteauaenumaiunaBrasov
SteauaenumaiunaBrasov  •  04 Septembrie 2023, 09:51

Pancule, tu vorbește de Bachus, nu de Hypocrat....

Vezi toate comentariile (100)
Comentează