FOTBAL  »  NATIONALA  »  KAZAHSTAN - ROMÂNIA 0-0

Daum a văzut părți pozitive în semieșecul cu Kazahstan: ”Echipa crește de la meci la meci”

FOTO Alex Nicodim (Astana)
FOTO Alex Nicodim (Astana)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 octombrie 2016 00:00

Daum s-a declarat satisfăcut de modul în care s-au prezentat ”tricolorii” la Astana și explică de ce a efectuat foarte târziu a treia schimbare.

- Herr Daum, cu ce rămânem după această remiză de la Astana?
- Trebuie să fim mândri de felul în care am jucat. Echipa crește de la meci la meci, dar e greu să te adaptezi într-un timp foarte scurt la un asemenea teren precum cel din Kazahstan. Chiar și așa, ne-am creat destule ocazii. Sunt fericit de modul în care a reacționat echipa. Am avut atitudine și spirit. Va fi dificil pentru oricine să învingă la Astana. Noi am reprezentat acum cu onoare România, iar echipa a dat pe gazon tot ce a putut pentru țară. Ăsta este mesajul pe care naționala l-a trimis către suporteri!

- Avem doar 5 puncte după primele 3 meciuri, ce șanse mai avem la calificare?
- Ne așteptam să acumulăm 7 puncte până acum. Din păcate, avem numai 5. Vom vedea unde putem să recuperăm pe parcurs aceste două puncte care ne lipsesc acum. Va continua să fie o luptă dificilă pentru calificare, dar rămânem în cursă între cele patru formații cu șanse la locurile fruntașe. Trebuie să luăm trei puncte cu Polonia în următorul joc și vom putea spune că suntem pe drumul cel bun. Ați văzut și la Astana că Răzvan Marin parcă e de ani buni în echipă și, în general, prestația băieților mă face să fiu încrezător pentru viitor.

"Lui Enache i-au lipsit câțiva centimetri"

- De ce ați întârziat așa de mult cu ultima schimbare?
- Pentru că făcusem deja două schimbări foarte devreme din cauza accidentărilor și exista riscul să jucăm finalul partidei în 10 oameni dacă operam și a treia modificare, iar apoi un alt jucător se accidenta. Am fost practic blocat la acest capitol, fiindcă văzusem că și cu Săpunaru se întâmplase ceva neplăcut pe gazon.

- Cum vi s-a părut arbitrajul?
- Aș fi așteptat alte decizii în anumite situații. Nu e treaba mea să analizez arbitrajul, dar sper ca arbitrul de centru va putea înțelege ce hotărâri a luat în câteva momente.

- Ne-a lipsit o reacție rapidă a lui Enache la faza din finalul partidei pentru a obține totuși victoria.
- Așeptam acea ocazie. Lui Enache i-au lipsit câțiva centimetri pentru a împinge mingea în poartă. Nu am avut acel dram de șansă, pe care sperăm să-l găsim însă în partidele viitoare.

"Am trecut prin diferite climate, am jucat pe un teren dificil, iar jucătorii și-au depășit limitele în condițiile acestei deplasări. Trebuie să-i felicităm pentru modul în care s-au prezentat pe gazon"
Christoph Daum, selecționer România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
tihi
tihi  •  12 Octombrie 2016, 11:46

Daum a participat la un alt meci.Daca acest joc inseamna o crestere,atunci calificarea vom reusi poate la CM din 2050.

119260161856272
Nicu Veres  •  12 Octombrie 2016, 10:56

Neamtule cred ca palaria asta este cam mare pentru tine pina nu tu deciz cine sa fie selectionat ci cine sa joace vei ajunge ca IORDANASCU un paravan cred ca nai observat inca ca in toata FRE nu gasesti un om care sa priciapa la FOODBAL.

dinamo100
dinamo100  •  12 Octombrie 2016, 10:20

Echipa e pe un drum bun , chiar daca rezultatul nu e cel dorit! Go on, Cristoph!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează