FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU 1-1

Daum rămâne calm după semieșecul cu Muntenegru: "Nu câștigi calificarea în primul meci"

Articol de , - Publicat luni, 05 septembrie 2016 00:00

Selecționerul Daum și-a lăudat jucătorii, însă e nemulțumit de rezultatul partidei de aseară.

- Domnule Daum, vă mulțumește un egal la debut?
- N-am putut controla meciul în prima parte, Muntenegru are mulți jucători valoroşi, mulți jucători care au evoluat foarte bine. Iar noi n-am avut o bună circulație a mingii, a posesiei. Chiar în unele momente am părut nervoși, parcă era un joc de ping-pong. Pierdeam ușor mingea. Repriza a doua a fost mai bună și am avut chiar șansa victoriei.

- Ce jucători v-au mulțumit?
- Ce a făcut Benzar pe partea dreaptă a fost senzațional. Mi-au plăcut și Hoban, și Bicfalvi, care au muncit mult pentru echipă la mijlocul terenului. Keșeru a intrat foarte bine. Din păcate, a ajuns la spital după ce a fost lovit dur la acel penalty.

" Stancu trebuia să bată"

- Am avut și șansa acelui penalty în minutul 90+7...
- N-a fost decizia lui Stanciu de a bate lovitura. Cel care trebuia să execute era Stancu, dar a fost înlocuit de Keșeru. Săpunaru a avut o accidentare, de aceea a bătut Nicolae. Se întâmplă, nu trebuie să îl condamnăm pentru asta. El a făcut un meci excelent. Trebuie să îl ajutăm să treacă peste acest moment. O s-o fac chiar eu. Trebuie să devină din ce în ce mai puternic. Să fiți sigur că va înscrie următoarele penalty-uri!

- Ați făcut prima schimbare abia în minutul 70. Iar Popa a intrat 6 minute mai târziu!
- Știam că vom avea un meci dificil mai ales în prima repriză. Și, ca dovadă, n-am putut pasa repede. Oricine juca în prima repriză avea probleme. În același timp, bănuiam că vom ataca mai mult după pauză. Asta era planificat, de aceea a intrat și Popa. Popa a fost excelent, dar a fost pregătită această schemă.

"Nu câștigi calificarea în primul meci"

- Ce plusuri să luăm din acest egal?
- Mi-a plăcut că au încercat să câștige după ce au fost egalați, și asta contează pentru mine. Acel spirit pentru victorie.

- Polonia a făcut 2-2 în Kazahstan, unde noi jucăm în octombrie.
- Iată, o dovadă că nu câștigi calificarea în primul meci. Și noi mai avem încă 9 finale. Eu cred că am pierdut două puncte. Trebuie să mergem înainte și vom avea șansa de a face alte rezultate-surpriză. Totul e deschis. Și trebuie să fim optimiști!

"Trebuie să muncim pentru mai multă flexibilitate, principalul nostru scop este să devenim o echipă"
Christoph Daum

"Nu pot spune că e cineva vinovat la gol. Noi suntem obișnuiți să ne apărăm în linie la fazele fixe, nu om la om. Sunt 6-7 oameni implicați"
Christoph Daum

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
739726022812358
Mihail Negulescu  •  05 Septembrie 2016, 11:09

E adevărat, nu câștigi calificarea în primul meci, DAR O POȚI COMPROMITE, într-o grupă cu echipe de valori sensibil egale. Iar semne bune despre calitățile de selecționer ale lui Daum, nu prea se întrezăresc.

tonyys
tonyys  •  05 Septembrie 2016, 10:02

O sa ajungem sa-l regretam pe Iordanescu,cu el macar ne calificam la turneele finale,cu fuhrer-ul resapat nu prindem primele 4 locuri in grupa.

polistul68
polistul68  •  05 Septembrie 2016, 09:34
Postat de tihi pe 05 Septembrie 2016, 09:19

Daum,un necunoscator al fotbalului romanesc,a demonstrat aseara,ca nu este omul la locul potrivit.Este adevarat ca puteam sa castigam in minutul 95 ,cu acel 11 m cadou,dar meciul nu a fost la descretia noastra totala.Cea ce s-a vazut ne-a convins de faptul,ca nu ne vom califica direct,avand sanse mai mari echipele Danemarcei si Poloniei.Cele doua nationala ne fac sa credem,ca vom rata calificarea in finala.Inca 4 ani irositi...Fedaratia trebuie sa analizeze din timp,daca a facut o alegere buna...

Cred ca esti cam prea dur.....spui ca meciul nu a fost la discretia noastra..uita-te unde joaca fotbalistii muntenegreni...si apoi fa o comparatie intre echipe....chiar crezi ca Loganul poate sa domine clar un Opel ? Hai sa vedem realitatea, udne joaca fotbalistii nostrii.....si apoi sa dam cu pietre.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează