FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

Decizie de ultimă oră! Barajul cu Islanda se poate disputa cu suporteri în tribune

Barajul cu Islanda se poate disputa cu suporteri în tribune
Barajul cu Islanda se poate disputa cu suporteri în tribune

Articol de GSP - Publicat joi, 01 octombrie 2020 22:12 / Actualizat joi, 01 octombrie 2020 22:41

Ca urmare a succesului Supercupei Europei cu spectatori la Budapesta, Comitetul Executiv UEFA a decis joi, 1 octombrie, să permită accesul parțial al fanilor pe stadioane începând cu partidele internaționale de săptămâna viitoare. Astfel, echipa națională poate disputa meciul de baraj cu Islanda cu suporteri în tribune.

Partidele Islanda – România (8 octombrie) și Norvegia – România (11 octombrie) se vor putea disputa cu spectatori ai țărilor-gazdă, până la 30% din capacitatea arenelor, dacă reglementările naționale din aceste două țări vor permite acest lucru la ora partidelor. În plus față de limitarea prezenței la 30% din capacitatea stadionului vor fi impuse alte măsuri, cum ar fi purtarea măștii, în funcție și de legislația în vigoare a fiecărui stat.

Prin această decizie facem un prim pas spre normalitate dar punând pe primul loc sănătatea fanilor și, același timp, respectând legile fiecărui stat. În 27 de țări din Europa este permis accesul fanilor într-o anumită măsură. E important ca în aceste vremuri grele să aducem speranța și pasiunea înapoi în viața fanilor fotbalului. Ne așteptăm din partea lor să respecte măsurile sanitare și de distanțare pentru sănătatea lor și a tuturor celorlalți suporteri.
Aleksander Ceferin, președintele UEFA

Aproape 2.000 de fani în tribune la meciul cu Islanda

Se pare că la meciul cu Islanda nu vor fi 3.000 de fani (adica 30% din stadonul din islanda), ci 1.500-2.000, pentru că este nevoie de spații sanitare în sectoarele de pe stadion. Federația din Islanda a început să își facă deja calcule pentru barajul cu România și discută cu autoritățile islandeze pentru a organiza meciul.

Federația din Islanda vânduse deja toate cele 10.000 de bilete pentru meciul cu România. Se pare că acum trebuie să decidă cui îi va returna biletul și cui îi va permite să vină la meci. Nu va fi însă și un sector destinat echipei oaspete, fanii români neputând să își susțină echipa din tribune.

Citește mai multe știri despre echipa națională:

ISLANDA - ROMÂNIA. Verdict din Generația de Aur după convocarea lui Mario Camora: „Asta contează mult”

ROMÂNIA U21. Selecționerul Adrian Mutu a anunțat lotul pentru partidele cu Ucraina și Malta

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
10153279648987449
Intunerikuss Intunerikuss  •  02 Octombrie 2020, 00:18

"Federația din Islanda vânduse deja toate cele 10.000 de bilete pentru meciul cu România. Se pare că acum trebuie să decidă cui îi va returna biletul și cui îi va permite să vină la meci. Nu va fi însă și un sector destinat echipei oaspete, fanii români neputând să își susțină echipa din tribune." Mai incearca inca o data! :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează