FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

Denis Alibec, invidios pe prietenul Budescu: „E prea de tot! Trebuie să i-l cer și eu”

Denis Alibec, România // foto: captură FRF TV
Denis Alibec, România // foto: captură FRF TV

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 mai 2021 14:41 / Actualizat duminica, 30 mai 2021 17:05

Denis Alibec (30 de ani) este invidios pe forma fizică arătată de Constantin Budescu (32), colegul său de la echipa națională.

  • România dispută în perioada următoare două partide amicale, cu Georgia (2 iunie – Ploiești, ora 20:45) și Anglia (6 iunie – Middlesbrough, ora 19:00). Ambele partide vor fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe ProTV.
  • România face parte din grupa J a preliminariilor pentru Mondial, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein; Următorul meci oficial al „tricolorilor” este pe 2 septembrie, în Islanda.

Înainte de „amicalul” României cu Georgia, programat pe 2 iunie, Denis Alibec a oferit un interviu în cantonamentul „naționalei”. Întrebat despre Constantin Budescu, cu care a fost coleg la Astra Giurgiu și la FCSB, actualul atacant de la Kayserispor a oferit o declarație savuroasă, prin care a dorit să sublinieze schimbarea fizică a lui Budescu.

Denis Alibec: „Trebuie să îi cer regimul lui Budescu”

„Am vorbit cu el, era bucuros că vine acasă. Îmi dă o motivație că am văzut cât a slăbit, trebuie să îi cer și eu regimul, că e prea de tot”, a glumit Alibec, care ulterior a vorbit despre propria sa formă fizică: 

„Mă simt destul de bine, mai am de recuperat dar cred că sunt undeva la 70% din capacitate. Din pregătire și din jocuri cred că o să îmi revin. Am mers acolo să joc, să dau goluri, că asta îmi este meseria. Sper să ajung cât mai sus, la primele trei (n.r. - echipe din Turcia)”. 

Sunt aici să dau totul pentru națională. Să sperăm că ne revenim. 

Trebuie să câștigăm cu Georgia ca să ne recăpătăm moralul. Oricum, în ultimele meciuri am jucat foarte bine. Am avut ghinion că nu am reușit să câștigăm în Armenia, dar cu siguranță vom face meciuri mult mai bune în viitor.

- Denis Alibec, pentru frf.ro

FCSB nu renunță la Budescu. Mihai Stoica: „I se văd coastele”

Recent, despre schimbarea fizică a lui Budescu a vorbit și Mihai Stoica, managerul general de la FCSB.

Dacă vreți un Breaking News, Budescu a ajuns la 79 kilograme! I se văd coastele. Dar mai e legat de Damac încă un an. Dacă Budescu pleacă din Arabia Saudită, nu cred că va avea altă destinație în afară de Steaua (n.r. - FCSB)! Depinde doar de cei de acolo”, a declarat Mihai Stoica într-o discuție cu sporterii FCSB.

Lotul României pentru meciurile cu Georgia și Anglia

  • PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 5/0), Florin Iacob (UTA Arad, 0/0), Andrei Vlad (FCSB 0/0);
  • FUNDAȘI: Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 62/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 7/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 5/0), Deian Sorescu (Dinamo București, 0/0), Tiberiu Căpușă (Chindia Târgoviște 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 3/0), Iulian Cristea (FCSB, 3/0);
  • MIJLOCAȘI: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 28/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 45/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 16/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 47/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 7/1), Constantin Budescu (Damac/Arabia Saudită, 12/5), Adrian Păun (CFR Cluj, 0/0), Darius Olaru (FCSB, 0/0), Olimpiu Moruțan (FCSB, 0/0), Florin Tănase (FCSB, 8/1), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 12/2);
  • ATACANȚI: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 43/13), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 17/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0)

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Ianis Hagi, on fire la antrenamentele naționalei » Superexecuția cu care l-a învins pe Andrei Vlad

S-au pus în vânzare biletele pentru amicalul România - Georgia! Cine poate participa la meci

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
ciprianuniversitatea
ciprianuniversitatea  •  30 Mai 2021, 21:54

Avand in vedere ca mandatul lui Mirel dateaza de ceva timp la nationala, ma refer ca nr de meciuri, aceste 2 meciuri amicale ne-ar putea edifica in ceea ce priveste viitorul nationalei cu Mirel antrenor.

1250984458283448
Catalin Amariei  •  30 Mai 2021, 19:25

Adevarul este ça Budescu trezit precum Sanmartean are nevoie de bani nu de FCSB. Vor fi oferte din zona golfului pentru el ,destule .Cu 15 000 de la FCSB ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează