FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOSNIA - ROMÂNIA 1-0

CORESPONDENȚĂ GSP DIN BOSNIA Veste proastă după meciul cu Bosnia » Un „tricolor” e suspect de ruptură musculară și are șanse mari să rateze următoarele partide

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 08 iunie 2022 15:18 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2022 17:25

După Iulian Cristea, accidentat la primul meci (0-2 cu Muntenegru), România a mai pierdut un jucător marți seară, la Zenica, după 0-1 cu Bosnia. Denis Alibec e suspect de ruptură musculară și va rata, foarte probabil, ultimele două jocuri din această acțiune a echipei naționale.

  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • GSP a deplasat o echipă de 4 jurnaliști la Zenica. Vlad Nedelea, Viorel Tudorache, Raed Krishan (foto) și Iosif Popescu (video) transmit din Bosnia cele mai tari informații pentru cititorii Gazetei.

Condusă din minutul 68, România a alergat după egalare cu tot ce-a avut ofensiv în lot. Edi Iordănescu a forțat, motiv pentru care în minutul 74 a introdus pe teren 4 jucători. Ivan, Tănase, Tavi Popescu și Alibec Tot ce exista ca soluție de atac pe bancă. 

Denis Alibec s-a accidentat în Bosnia - România

Ultimul, rezervă și la Podgorica, s-a zbătut printre fundașii bosniaci, fără mari realizări. Ce-i drept, atacantul trecut pe la FCSB și CFR Cluj a jucat într-un picior în ultimele 10 minute. 

În minutul 84, în încercarea de a intercepta o pasă prea lungă a lui Octavian Popescu, atacantul a simțit o înțepătură în zona femurului și e suspect de ruptură musculară. 

Alibec a jucat într-un picior 

Pentru că intrase și Hanca, naționala nu mai avea nicio schimbare la dispoziție. Așa că Denis a forțat, fapt ce sporește șansele ca accidentarea să se fi agravat și să iasă din calcule pentru meciurile cu Finlanda și Muntenegreu, de acasă. 

Devotamentul arătat de vârful lui Atromitos l-a încântat pe Edi Iordănescu, care are totuși griji. 

În acest moment, „tricolorii" au un singur atacant veritabil în lot pentru ultimele două jocuri: George Pușcaș. Plus alte două soluții de avarie: Florin Tănase și Andrei Ivan. 

„Am avut și ghinion, Alibec intră și e suspect de ruptură. Cinste lui, a alergat și într-un picior, a încercat să ne ajute. O să cred în ei necondiționat, atât timp cât există atitudine și determinare", a zis Edi Iordănescu la finalul partidei.

2 goluriîn 25 de meciuri are Denis Alibec pentru naționala României

Clasamentul în grupa României

Echipă GolaverajPuncte 
Finlanda3-14 
Bosnia2-14 
Muntenegru2-23 
România0-30 
  • S-au jucat: Muntenegru - România 2-0, Finlanda - Bosnia 1-1, Bosnia - România 1-0, Finlanda - Muntenegru 2-0

Urmează să se joace:

  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda - România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

VIDEO Adnan Aganovic: „Această generație a României este tânără, trebuie să aveți răbdare, încă nu au ajuns la maturitate”

Citește și: 

Ar trebui demis Edi Iordănescu? Dragomir a răspuns fără să stea pe gânduri: „Eu așa aș proceda”

Edi Iordănescu, luat la rost după înfrângerea din Bosnia: „Să nu mai facă asta! Ce să mai înțeleagă jucătorii?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
penultimul
penultimul  •  08 Iunie 2022, 18:49

Veste proasta pentru el, pentru echipa națională e veste buna că face loc altuia care vrea și poate sa joace. Nu vine la echipa națională doar că să pună în portofoliul de transfer că e membru al naționalei României. Îl vedeați pe Alibec in lotul naționalei lui Boloni?

doubleti
doubleti  •  08 Iunie 2022, 18:44

Aduceti-l urgent pe Markovic. Dati-i sansa, dar sa primeasca si pase de la colegii, ca daca-l aduci si bagi in teren si colegii joaca 1-2 intre ei si nu-i paseaza.... atunci il aduci degeaba. NU zic ca e SALVAREA nationala, dar daca l-ai adus pe O Popescu si l-ai bagat 15 minute aseara, poti sa-l aduci si pe Markovic. Apropo de Popescu... ati remarcat ca frumos a picat in popnet??? Ca de driblinguri ce s amai zic, a resusit un singur dribling chinuit. Nu inteleg de ce-l lauda Mitica, cred ca are comision din transferul lui. Pe Cornel Dinu il inteleg sa-l laude de pomana, ca Popescu e din Nucet, la 18 Km de Targoviste. Am vazut si cu nea Edi.... sper ca pana la urma sa u mai plece urechea la unul sau la altul si sa joace pe mana lui. Apropo, v-a placut Camora????? A fost praf. Pai daca joci in sistemul cu 3 fundasi centrali, iar fundasi laterali sa transforma in mojlocasi la invaluire, nu era mai bine sa fi jucat aseara cu Bancu, care este mai mult mijlocas???? Zic si eu. Am impresia ca antrenorii astia sunt in contratimp cu deciziile luate. Ca sa impace pe toata lumea, iau decizii gresite. Mai bine jucai in Muntenegru cu Camora, ca la sistemul cu 4 fundasi se preteaza mai bine Camora si aseara jucai cu Bancu care se preteaza mai mult la sistemul ales aseara. Eu cred ca totusi antrenorii astia dau in bobi si aleg jucatorii dupa cum pica la Horoscop.

risc_mix
risc_mix  •  08 Iunie 2022, 18:38

Si care e vestea proasta? Ca nu m-am prins.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează