FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2021

Corespondență din Ungaria Examenul de maturitate pentru „Ciobi” » Detalii inedite despre eroul remizei cu Olanda U21

FOTO Raed Krishan +12   FOTO
FOTO Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 martie 2021 09:00 / Actualizat vineri, 26 martie 2021 11:23

Andrei Ciobanu (23 de ani), omul serii din România U21 - Olanda U21, scor 1-1, cu un gol lăudat în presa internațională, nu-i genul de fotbalist cu brizbrizuri. Mai degrabă misterios, gata oricând să surprindă.

Mai puțin vocal, mai puțin vizibil, mereu util, fără să-i placă să fie în prim-plan. Andrei Ciobanu e omul care a dejucat planul olandezilor de a bloca pe toate căile lovitura liberă. „Să bați tu, Ciobi! O să dai gol", a strigat Mutu. În zadar s-a întins Lang în spatele zidului, degeaba s-au lungit fundașii, au tras cât au putut, execuția mijlocașului de la Viitorul a fost "absolut senzațională", "strălucitoare", găsim multe elogii, cum a scris deja și presa olandeză.

Statistică impresionantă pentru Ciobanu: niciun cartonaș roșu

S-a născut în Bârlad, a copilărit la Priponești, pe drumul dintre Bârlad și Tecuci, și a debutat în Liga 1 la 18 ani, cu gol, în tricoul Viitorului. Are deja șase sezoane pe malul mării, este campion al României și component al reprezentativei de tineret. Mijlocaș box-to-box clasic, fără cartonaș roșu în Liga 1 în aproape 100 de prezențe! Atipic pentru postul lui, o normalitate dacă-l cunoști pe Andrei: e tăcut, dar atent la tot ce e în jur, concentrat și dedicat 100%, indiferent de situație.

Ciobanu, fan De Bruyne și Football Manager

A fost component al naționalelor României de la U15 până la U21. N-a făcut încă pasul spre prima reprezentativă, însă spune că are timp. Până atunci îl analizează pe Kevin de Bruyne, omul de 100 de milioane de euro de la City, încearcă să-i copieze stilul, mișcările. Iar timpul liber și-l împarte între plimbări și Football Manager, poate cu gânduri de antrenorat peste 15 ani, când va renunța.

"Nu pot să spun că am un jucător preferat, doar că îl urmăresc foarte atent pe Kevin de Bruyne în tot ce face pe teren. Când am timp liber, îmi plac plimbările pe plajă și să mă joc Football Manager", spunea "Ciobi" într-un interviu recent.

Andrei Ciobanu, meci solid contra Olandei

Și-a așteptat rândul, a strâns doar 21 de minute la Europeanul de acum doi ani, toate cu Germania, în semifinale. Însă în campania pentru actualul turneu final a trecut de la statutul de rezervă la cel de om important. A adunat minute în 8 din 10 meciuri, prezența la Euro depindea doar de sănătatea sa.

Iar jocul cu Olanda confirmă maturizarea aparent firavului Ciobanu. A fost al 2-lea cel mai bun de pe teren după Zeefuik, cifrele sale fiind pe măsură: 81% pase reușite, 5 șuturi la poartă, 5 din 9 dueluri câștigate, 3 intercepții și 3 tacklinguri. 

+8 FOTO

1 milion de euroeste cota lui Ciobanu, conform transfermarkt.com

3 trofeeare "Ciobi" în palmares, toate cu Viitorul: titlul, Cupa și Supercupa României

Naționala mare e un obiectiv pentru mine, dar mai întâi trebuie să îmi fac treaba foarte bine la tineret și la echipa de club. Dacă voi avea realizări cât mai multe, poate va veni și prima selecție la seniori
- Andrei Ciobanu

Își urmează visul?

Andrei Ciobanu a recunoscut în mai multe rânduri că și-ar dori să joace în LaLiga, campionat care crede că i se potrivește perfect. Luna trecută au apărut zvonuri cum că Betis Sevilla l-a urmărit atent în ultima vreme și este gată să facă o ofertă concretă în următoarea perioadă de mercato. Iar evoluția de la acest european poate cântări decisiv. În Spania, "Ciobi" ar avea parte de o concurență aprinsă. William Carvalho sau Andres Guardado sunt jucătorii pe care Betis îi are pe acel post. 

VIDEO Ce le-a spus Mutu jucătorilor după România U21 - Olanda U21 » Marin, discurs emoționant

Citește și alte știri despre România U21:

VIDEO Mutu, decisiv la supergolul marcat de Ciobanu! Ce a făcut selecționerul înainte de reușită

EXCLUSIV Punctul slab al României U21 după meciul cu Olanda: „De asta avem nevoie” » Mesaj enigmatic: „Felicitări cui a făcut selecția și a pus antrenorul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează